Kuřecí perkelt I.

toprecepty.cz Kuchař:

Drůbeží maso 1 názor

21

Suroviny

4 kuřecí stehna (horní) s kůží
olej na opečení
100 g másla
2 cibule
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce mleté sladké papriky
200 ml smetany
sůl
čerstvě mletý pepř
1 paprikový lusk (nejlépe mix červené, zelené a žluté papriky)
2 rajčata
olej na orestování
100 g zakysané smetany na ozdobení
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna vykostíme, naporcujeme, ochutíme solí a pepřem. Opečeme je v pánvi na oleji prudce z obou stran.

    V hrnci rozehřejeme máslo, dozlatova osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme mouku, mletou papriku a krátce orestujeme.

  2. Přilijeme 500 ml vody nebo drůbežího vývaru.

  3. Zamícháme, vložíme kousky masa a 10 minut podusíme.

  4. Přidáme smetanu, necháme projít varem, dochutíme solí a pepřem.

    Rajčata bez semen a vyjádřincované papriky nakrájené na větší kostky prudce a krátce orestujeme.

    Maso přeléváme omáčkou ,pozor - maďarské omáčky nejsou vůbec husté.

  5. Ozdobíme restovanou zeleninou.

Poznámka

jako přílohu zvolíme vynikající noky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 27 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí perkelt I.

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo