Kuřecí perkelt I.

toprecepty.cz Kuchař:

Drůbeží maso 1 názor

21

Suroviny

4 kuřecí stehna (horní) s kůží
olej na opečení
100 g másla
2 cibule
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce mleté sladké papriky
200 ml smetany
sůl
čerstvě mletý pepř
1 paprikový lusk (nejlépe mix červené, zelené a žluté papriky)
2 rajčata
olej na orestování
100 g zakysané smetany na ozdobení
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna vykostíme, naporcujeme, ochutíme solí a pepřem. Opečeme je v pánvi na oleji prudce z obou stran.

    V hrnci rozehřejeme máslo, dozlatova osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme mouku, mletou papriku a krátce orestujeme.

  2. Přilijeme 500 ml vody nebo drůbežího vývaru.

  3. Zamícháme, vložíme kousky masa a 10 minut podusíme.

  4. Přidáme smetanu, necháme projít varem, dochutíme solí a pepřem.

    Rajčata bez semen a vyjádřincované papriky nakrájené na větší kostky prudce a krátce orestujeme.

    Maso přeléváme omáčkou ,pozor - maďarské omáčky nejsou vůbec husté.

  5. Ozdobíme restovanou zeleninou.

Poznámka

jako přílohu zvolíme vynikající noky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 27 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí perkelt I.

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: perkelt z kuřecího masa drůbeží perkelt kuřeci perklet perkelt z kuřat perklet kuřecí horní stehna kureci stehna jako perkelt maďarský perkelt madarsky perkelt recept kuřecí horní stehna recept kuřecí stehna horní perkelet hovězí perkelt recept kuřecí horní stehna recepty recept na maďarský perkelt kereci perklet kuřecí perketl kurací perkelt hovězí perkelt kureciperkelt

Zapomněl/a jsem heslo