

Kuřecí perkelt I.
Suroviny
- 4 kuřecí stehna (horní) s kůží
- olej na opečení
- 100 g másla
- 2 cibule
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 200 ml smetany
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 1 paprikový lusk (nejlépe mix červené, zelené a žluté papriky)
- 2 rajčata
- olej na orestování
- 100 ml zakysané smetany na ozdobení
Postup přípravy receptu
Kuřecí stehna vykostíme, naporcujeme, ochutíme solí a pepřem. Opečeme je v pánvi na oleji prudce z obou stran.
V hrnci rozehřejeme máslo, dozlatova osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme mouku, mletou papriku a krátce orestujeme.Přilijeme 500 ml vody nebo drůbežího vývaru.
Zamícháme, vložíme kousky masa a 10 minut podusíme.
Přidáme smetanu, necháme projít varem, dochutíme solí a pepřem.
Rajčata bez semen a vnitřku zbavené papriky, nakrájené na větší kostky, prudce a krátce orestujeme.Maso přeléváme omáčkou, pozor - maďarské omáčky nejsou vůbec husté.
Ozdobíme restovanou zeleninou.Jako přílohu zvolíme vynikající noky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí perkelt I.
-
Moc dobré, jen jsem vynechala rajčata. Jako přílohu jsem udělala http://toprecepty.cz/recept/3172-tvarohove-knedlik... Ještě jsem dala do omáčky místo smetany dvě zakysané