Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maďarský kuřecí perkelt

Maďarský kuřecí perkelt je pikantní šťavnaté jídlo s omáčkou, které ocení milovníci gulášů a podobných jídel. Není zahuštěný moukou, jen maso, koření a zelenina. Kuřecí perkelt není složitý, zvládne ho i začátečník.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 140 min

140 min (80 min příprava + 60 min tepelná úprava)

14. 10. 2010 10:33

Suroviny

Porce: 4-6

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota1 766 kJ / 422 kcal
Bílkoviny3,94 g
Tuky34,72 g
Vláknina4,56 g
Cholesterol0 mg
Sodík16 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy21,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: rodinný recept. Foto neskôr.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

???

16. 7. 2014 13:03

Výborne,použila si skutočné suroviny a uvarila si výborné jedlo.

Obzvlášť oceňujem že si to nesprznila múkou, grilovacím korením, vegetou, korením na Maďarský kuřecí perkelt či inou blbosťou :-!

Beja

16. 7. 2014 11:28

Výborný recept a skvělá chuť,moc díky :yes:-)

otto

21. 7. 2011 08:37

ja dávam i trocha cesnaku...:-*

Madlenka1

14. 10. 2010 22:03

Dala bych si...:yes: +1

Meszarosovabolya

14. 10. 2010 18:38

Dakujem za bodíky a pekné komentáre:-K

Meszarosovabolya

14. 10. 2010 15:13

Ešte by som rada doplnila, že Mosheho názor, čo je perkelt a čo paprikáš, je naprosto zhodný s mojim názorom. Každému z nás sa môže predsa stať,ako v spomínanej diskusii, že pri sústredení sa na recept, sa vymení názov, ale recept je napísaný správne. Najlepšie to vystihla Ivanka 79, že termín paprikláš asociuje pojem paprika a ľahko zvedie k zámene:-))Len pre ujasnenie: perkelt - len s paprikou a paprikáš - aj so smotanou:-))

Moshe

14. 10. 2010 15:03

:-D:-D:-D:-D

Lalina

14. 10. 2010 14:52

Milá Ibolya, nie je žiadny dôvod tajiť svoju národnosť medzi normálnymi ľuďmi. Zbieram kuchárky a recepty, ale s rajčinou a paprikou som sa stretla asi 2 razy. Ale dám na Teba, predsa len domáci znalec je domáci znalec. Ale asi to bude tak ako hovoríš, rôzne rodiny, rôzne recepty. Veď aj na strapačky je viacero receptov. V každom prípade paprikáše milujem a niekedy vyskúšam aj tento Tvoj recept. Pekný deň (u nás svieti už od nedele každý deň slnko, hneď je svet krajší).:-))

Jana Pá

14. 10. 2010 13:32

:yes::-p

Ivana79

14. 10. 2010 12:10

Pridávam fotku,ale fotila som na začiatku varenia,hneď ako som zaliala vodou.Mala som aj prsia,tie som pokrájala,takže to nie je úplne ono:-8ale chuť bola výborná:yes:Varila som ešte v máji podľa receptu na Topkách.sk:-)

Meszarosovabolya

14. 10. 2010 11:56

Milá Lalinka, ja som čistokrvná madarka, väčšina užívateľov topiek to vie, ja sa tým netajím. Podľa môjho vedomia paprikáš je v podstate perkelt, ta ako som ho uviedla, ale navyše zjemnený kyslou smotanou. Súhlasím s Tebou, že ak sa použije sladká smotana - je ešte lepší. My sme do perkeltu, ale aj paprikášu vždy dávali zelenú papriku aj paradajku - táto zelenina ešte podčiarkuje výslednú chuť. Takto to aj nezávisle od nášho rodinného receptu uvádza aj slávna a svetoznáma reštaurácia Gundel v Budapešti so 150 ročnou tradíciou. Iste platí však o tomto obľúbenom a rozšírenom jedle, že príprava môže byť aj v každej rodine trošku odlišná:-))

Lalina

14. 10. 2010 11:27

Paprikáš je perkelt (bez rajčín a paprík) + kyslá smotana (lepšie je aj so sladkou). Na kurací papríkáš sú najlepšie stehná - prsia sú suché a trup vraj tiež nie je veľmi vhodný (moja babička mala recept od maďarskej kuchárky a robila len zo stehien). Fakt je, že v maďarských receptoch uvádzajú naozaj v drvivej väčšine stehná. A, samozrejme, bez múky.

pipre

14. 10. 2010 11:24

Už dávám do oblíbených a brzy udělám:yes:+7

Meszarosovabolya

14. 10. 2010 11:16

Janka Remková, ani to extra nepáli, pokrm je len ľahko pikantný. Kto však nechce, nemusí pálivú papriku pridávať:-))

Meszarosovabolya

14. 10. 2010 11:12

Ivuško, len doplním, aby bolo definitívne všetko jasné. Preložené z madarčiny "porkolt" /na pc nemám prehlasované o, nad o o majú byť horintálne 2 bodky vedľa seba/ znamená po česky v preklade "osmahnuto na paprice".:-))

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kuřecí perkelt perkelt kuřecí maďarský paprikáš kuřecí perkelt recept kuřecí perkelt s haluškami maďarský vepřový perkelt perkelt kureci perkelt s noky kuraci perkelt perkelt recept recept kuřecí perkelt recept na kuřecí perkelt kurací perkelt recept drůbeží perkelt kuřecí perkelt recepty kuřecí perkel madarsky kureci paprikas jak se vari madarsky perkelt perkelt s haluškami kuřecí perklet

Suroviny: kuře, cibule, sůl, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, paprika čerstvá zelená, rajče, olej, voda

TopRecepty.cz

Maďarský kuřecí perkelt

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VQj5