Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maďarský kuřecí perkelt

Maďarský kuřecí perkelt je pikantní šťavnaté jídlo s omáčkou, které ocení milovníci gulášů a podobných jídel. Není zahuštěný moukou, jen maso, koření a zelenina. Kuřecí perkelt není složitý, zvládne ho i začátečník.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 80 min

95 min (15 min příprava + 80 min tepelná úprava)

14. 10. 2010 09:33

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie4 327 kJ / 1 034 kcal
Bílkoviny21,44 g
Tuky37,72 g
Vláknina79,56 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 116 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy133,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

???

16. 7. 2014 12:03

Výborne,použila si skutočné suroviny a uvarila si výborné jedlo.

Obzvlášť oceňujem že si to nesprznila múkou, grilovacím korením, vegetou, korením na Maďarský kuřecí perkelt či inou blbosťou :-!

Beja

16. 7. 2014 10:28

Výborný recept a skvělá chuť,moc díky :yes:-)

otto

21. 7. 2011 07:37

ja dávam i trocha cesnaku...:-*

Madlenka1

14. 10. 2010 21:03

Dala bych si...:yes: +1

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

14. 10. 2010 17:38

Dakujem za bodíky a pekné komentáre:-K

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

14. 10. 2010 14:13

Ešte by som rada doplnila, že Mosheho názor, čo je perkelt a čo paprikáš, je naprosto zhodný s mojim názorom. Každému z nás sa môže predsa stať,ako v spomínanej diskusii, že pri sústredení sa na recept, sa vymení názov, ale recept je napísaný správne. Najlepšie to vystihla Ivanka 79, že termín paprikláš asociuje pojem paprika a ľahko zvedie k zámene:-))Len pre ujasnenie: perkelt - len s paprikou a paprikáš - aj so smotanou:-))

Moshe

14. 10. 2010 14:03

:-D:-D:-D:-D

Lalina

14. 10. 2010 13:52

Milá Ibolya, nie je žiadny dôvod tajiť svoju národnosť medzi normálnymi ľuďmi. Zbieram kuchárky a recepty, ale s rajčinou a paprikou som sa stretla asi 2 razy. Ale dám na Teba, predsa len domáci znalec je domáci znalec. Ale asi to bude tak ako hovoríš, rôzne rodiny, rôzne recepty. Veď aj na strapačky je viacero receptov. V každom prípade paprikáše milujem a niekedy vyskúšam aj tento Tvoj recept. Pekný deň (u nás svieti už od nedele každý deň slnko, hneď je svet krajší).:-))

Jana Pá

14. 10. 2010 12:32

:yes::-p

Ivana79 Ivana79

14. 10. 2010 11:10

Pridávam fotku,ale fotila som na začiatku varenia,hneď ako som zaliala vodou.Mala som aj prsia,tie som pokrájala,takže to nie je úplne ono:-8ale chuť bola výborná:yes:Varila som ešte v máji podľa receptu na Topkách.sk:-)

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

14. 10. 2010 10:56

Milá Lalinka, ja som čistokrvná madarka, väčšina užívateľov topiek to vie, ja sa tým netajím. Podľa môjho vedomia paprikáš je v podstate perkelt, ta ako som ho uviedla, ale navyše zjemnený kyslou smotanou. Súhlasím s Tebou, že ak sa použije sladká smotana - je ešte lepší. My sme do perkeltu, ale aj paprikášu vždy dávali zelenú papriku aj paradajku - táto zelenina ešte podčiarkuje výslednú chuť. Takto to aj nezávisle od nášho rodinného receptu uvádza aj slávna a svetoznáma reštaurácia Gundel v Budapešti so 150 ročnou tradíciou. Iste platí však o tomto obľúbenom a rozšírenom jedle, že príprava môže byť aj v každej rodine trošku odlišná:-))

Lalina

14. 10. 2010 10:27

Paprikáš je perkelt (bez rajčín a paprík) + kyslá smotana (lepšie je aj so sladkou). Na kurací papríkáš sú najlepšie stehná - prsia sú suché a trup vraj tiež nie je veľmi vhodný (moja babička mala recept od maďarskej kuchárky a robila len zo stehien). Fakt je, že v maďarských receptoch uvádzajú naozaj v drvivej väčšine stehná. A, samozrejme, bez múky.

pipre pipre

14. 10. 2010 10:24

Už dávám do oblíbených a brzy udělám:yes:+7

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

14. 10. 2010 10:16

Janka Remková, ani to extra nepáli, pokrm je len ľahko pikantný. Kto však nechce, nemusí pálivú papriku pridávať:-))

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

14. 10. 2010 10:12

Ivuško, len doplním, aby bolo definitívne všetko jasné. Preložené z madarčiny "porkolt" /na pc nemám prehlasované o, nad o o majú byť horintálne 2 bodky vedľa seba/ znamená po česky v preklade "osmahnuto na paprice".:-))

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kuřecí perkelt perkelt kuřecí maďarský paprikáš kuřecí perkelt recept kuřecí perkelt s haluškami maďarský vepřový perkelt perkelt kureci perkelt s noky kuraci perkelt perkelt recept recept kuřecí perkelt recept na kuřecí perkelt kurací perkelt recept drůbeží perkelt kuřecí perkelt recepty kuřecí perkel madarsky kureci paprikas jak se vari madarsky perkelt perkelt s haluškami kuřecí perklet

Suroviny: kuře, cibule, sůl, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, paprika čerstvá zelená, rajče, olej, voda

TopRecepty.cz

Maďarský kuřecí perkelt

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VQj5