

Bedlový perkelt s noky
Suroviny
- 3 větší cibule
- 500-800 g bedel
- 3 papriky
- 3 pevná rajčata
- 2 stroužky česneku
- trocha oleje nebo sádla
- mletá paprika
- sůl
- pepř
- petrželová nať
- Na noky :
- 2 vejce
- trocha vody (asi 100 ml)
- sůl
- asi 2 lžíce hladké mouky
- hrubá mouka
Postup přípravy receptu
Na tuku zpěníme drobně krájenou cibuli, po chvilce k ní přidáme krájené bedly a ještě chviličku smažíme. Zaprášíme paprikou, osolíme, opepříme, promíchneme a zalijeme troškou vody. Necháme vařit.
Papriky, česnek a rajčata pokrájíme a přidáme k houbovému základu.
Zatímco se vaří, nachystáme těsto na noky - rozmícháme všechny suroviny, hrubé mouky dáme tolik, aby se noky daly protlačovat přes haluškovač.
Protláčíme je do vřící osolené vody, vaří se chvilku.
Hotové scedíme a i s krájenou petrželovou natí vmícháme do houbového perkeltu.
Poznámka od kuchařky
Místo bedel můžeme použít žampiony.
Zdroj: tv Paprika
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bedlový perkelt s noky
-
Vynikající! Dneska jsem uvařila a skvěle jsme si pochutnali
Jsme masožravci a tak jsem do perkletu přidala na kousky nakrájené vepřové maso, které jsem si naložila s medvědím česnekem... dlouho jsem tak skvělé jídlo nejedla
Hned jsem si ho připsala do své kuchařky
-
-
-
Jak to tady tak čtu, nejsem sama, kdo má s bedlama "problém". Já je vlastně jen smažím jako řízky. Ale tenhle recept mě zaujal. Vypadá opravdu úžasně.
+6
-
Cathleen
nádhera
. Škoda, že jsi nedala recept včera
. Řešila jsem problém, co s mísou bedel - no, nakonec z nich byly plněné,škvarečky,...
. Ale tohle si uložím a pokud ještě vyrazíme směr les a bedly,tak 100% vyzkouším
.
-
No to musí být moc dobré
+5
-
Ještě najít bedly (ale to musím někam níže) a je to
-
Ahojky, tak tě u nás vítám
Já se právě včera bedel takhle elegantně "zbavila"....a večer jsme dostali dalšíTakže je dnes trochu posmažím na cibulce a budu mít v mrazáku základ na tenhle perkelt, opravdu nám moc chutnal a rádi si ho zopákneme.
-
Zdravim na Top receptech. Jsem tu nova,ale ted jsem neodolala a musim fakt pochvalit
.Nasbirala jsem kvanta bedel,vetsinu rozdala. Hledala nejaky receptik na bedly jinak,nez smazene a skvarky,ale nikde nic..Jeste nejake stale mam v lednici,tak urcite vyzkousim
Moc dekuji..
-
Jari, zkus použít žampióny, ty byly v původním receptu
Dělala jsem z bedel, protože nás jimi zásobují různí známí, roste jich hodně. Bála jsem se, jestli houba nebude jako "hadr", ale mile mě to překvapilo - připomínalo to maso -
Tak na bedly moc štěstí nemám, ale recept a fotka jsou