Bedlový perkelt s noky

cathleen Kuchařka: cathleen

Houby 11 názorů

Suroviny

3 větší cibule
500-800 g bedel
3 papriky
3 pevná rajčata
2 stroužky česneku
trocha oleje nebo sádla
mletá paprika
sůl
pepř
petrželová nať
Na noky :
2 vejce
trocha vody (asi 100 ml)
sůl
asi 2 lžíce hladké mouky
hrubá mouka
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na tuku zpěníme drobně krájenou cibuli, po chvilce k ní přidáme krájené bedly a ještě chviličku smažíme. Zaprášíme paprikou, osolíme, opepříme, promíchneme a zalijeme troškou vody. Necháme vařit.

  2. Papriky, česnek a rajčata pokrájíme a přidáme k houbovému základu.

  3. Zatímco se vaří, nachystáme těsto na noky - rozmícháme všechny suroviny, hrubé mouky dáme tolik, aby se noky daly protlačovat přes haluškovač.

  4. Protláčíme je do vřící osolené vody, vaří se chvilku.

  5. Hotové scedíme a i s krájenou petrželovou natí vmícháme do houbového perkeltu.

Poznámka

Místo bedel můžeme použít žampiony.

Zdroj: tv Paprika

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 56 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bedlový perkelt s noky

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Vynikající! Dneska jsem uvařila a skvěle jsme si pochutnali :-) Jsme masožravci a tak jsem do perkletu přidala na kousky nakrájené vepřové maso, které jsem si naložila s medvědím česnekem... dlouho jsem tak skvělé jídlo nejedla :-) Hned jsem si ho připsala do své kuchařky :yes:

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

  • mysulka mysulka

  • Pajaja Pajaja

    Jak to tady tak čtu, nejsem sama, kdo má s bedlama "problém". Já je vlastně jen smažím jako řízky. Ale tenhle recept mě zaujal. Vypadá opravdu úžasně. :-O:yes:;-) +6

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Cathleen:-) nádhera:-p. Škoda, že jsi nedala recept včera;-(. Řešila jsem problém, co s mísou bedel - no, nakonec z nich byly plněné,škvarečky,... ;-). Ale tohle si uložím a pokud ještě vyrazíme směr les a bedly,tak 100% vyzkouším:-).

    Odpovědět

  • pipre pipre

    No to musí být moc dobré:-*:yes:+5

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Ještě najít bedly (ale to musím někam níže) a je to ;-):-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Ahojky, tak tě u nás vítám:-K
    Já se právě včera bedel takhle elegantně "zbavila"....a večer jsme dostali další:-! Takže je dnes trochu posmažím na cibulce a budu mít v mrazáku základ na tenhle perkelt, opravdu nám moc chutnal a rádi si ho zopákneme.:-p

    Odpovědět

  • Oskeruska Oskeruska

    Zdravim na Top receptech. Jsem tu nova,ale ted jsem neodolala a musim fakt pochvalit :yes:.Nasbirala jsem kvanta bedel,vetsinu rozdala. Hledala nejaky receptik na bedly jinak,nez smazene a skvarky,ale nikde nic..Jeste nejake stale mam v lednici,tak urcite vyzkousim :-)Moc dekuji..

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Jari, zkus použít žampióny, ty byly v původním receptu;-)
    Dělala jsem z bedel, protože nás jimi zásobují různí známí, roste jich hodně. Bála jsem se, jestli houba nebude jako "hadr", ale mile mě to překvapilo - připomínalo to maso:-p

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Tak na bedly moc štěstí nemám, ale recept a fotka jsou :-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: bedlový guláš houbový perkelt noky maďarské noky noky z hladké mouky bedlový guláš recept perkelt recept noky z hrubé mouky perkelt z králíka perkelt bedlový řízek bedly do mrazaku noky recept houby recepty perkelt z bedel perkelt z hub gulaš z bedel guláš z bedly bedly v lednici bedlový guláš