Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játrová paštika

Pokud si játrovou paštiku uděláte sami doma, máte jistotu, že nebudete konzumovat žádná éčka ani zahušťovadla a barviva. A ten pocit za trochu práce navíc přece stojí. Hotová paštika vás svou příjemnou chutí za vaší píli odmění.

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min bez vaření masa a sterilace

50 min (50 min příprava, bez vaření masa a sterilace)

8. 1. 2009 12:27

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie20 492 kJ / 4 898 kcal
Bílkoviny378,36 g
Tuky346,88 g
Vláknina24,00 g
Cholesterol 3,98 g
Sodík 1,74 g
Sůl3,97 g
Sacharidy60,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nevíte-li si rady se solením, zvažte směs před přidáním polévky a na každé kilo dejte max. 17-20 g soli.

Pokud do paštiky nepřidáme tu trochu polévky, po zavaření je to spíš taková paštika ke krájení. Koření smíchám podle naší chuti, ale nikdy nesmí chybět mletý hřebíček.

Po otevření to pak zavoní celou místností.....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

rebeka rebeka

10. 4. 2011 14:45

cathleen,prozradíš mi,prosím,jaké koření si mícháš do téhle dobroty;-):-? jistě se dá i koupit hotová směs,nemám s tím zkušenost..nikdy jsem domácí paštiku nedělala:-8
ale zkusit se má všechno,že;-):-? a tohle vypadá dost dobře a nijak složitě..možná bych to zvládla i já:-?;-):-)

Marcela

10. 4. 2011 14:43

Zapoměla jsem dodat, že játra a vejce dávám na cibulku, podusím a pak to vše umixuji, je to rychlé a není práce se zavařováním - výsledek je stejný.

cathleen cathleen

10. 4. 2011 14:39

Marcela: do toho mrazaku muzete dat mozna tak vasi pastiku. Tady, jestli jste si nevsimla (neprecetla), jsou syrova jatra a syrova vejce. Takze pastika se zavarovanim vlastne "dodelava". A zavarila bych ji stejne, mame ji jako "konzervy" na vylety nebo manzelovi na svacinu do prace :-)

Marcela

10. 4. 2011 14:29

Paštiku místo zavařování lze dát do mrazáku. :-))Já už to jinak nedělám, dám do malých skleniček a zavíčkuji. Když ji chceme na př. k snídani, večer ji vyndám a k snídani je už rozmrazená a posléze i snědená.:-p

cathleen cathleen

23. 9. 2010 10:12

:-8Milu, díky....

KOMI

23. 9. 2010 09:41

Ivu, nežasla jsem nad nádhernou fotkou paštiky a přesně podle Tvého receptu vyzkoušela - je úžasná, chutná jak kupovaná, ale je samozřejmě mnohem lepší a kvalitnější. Díky.

Titus Ž.

5. 4. 2010 10:34

Tato paštika je perfetní a já přidávám ještě stroužek česneku a trochu mletého nového koření a bílého pepře.:-*:yes:

cathleen cathleen

8. 1. 2010 08:37

:-DKarle a vy jste ji zkoušel udělat? Jestli ano, děkuji za důvěru. A díky i za vaše ohodnocení:-8
Ano, vím, z čeho všeho se může kupovaná paštika vyrábět....ale lidé jsou na ni zvyklí a já jim potřebovala tu svou nějak víc přiblížit:-)aby si dovedli představit, jakou asi konzistenci a chuť má výsledný výrobek. Bez náhražek, ochucovadel, barviv a hlavně - z pocitvého masa:yes:

KarelVit

7. 1. 2010 21:06

...při mazání na chleba k nerozeznání od kupované..
no Vaše paštika je lahůdkou ale co se dává do hame a ostatních, kteří ani snad nemají vlastní jatka, takže co asi, odstředěné maso z něčeho a játra z něčeho, do pixly a hotovo. Tak prosím nepodceňujte tu svoji paštiku.Ta Vaše je Královská paštika: :yes: přepište to

magdalenka magdalenka

21. 11. 2009 23:08

Robím obdobu, ale miesto tučného mäsa dávam iba surové sádlo (to čo je na vytápanie)ale aj trochu cesnaku. Keď boli deti malé, bez tejto paštéty boli dovolenky nepredstaviteľné...;-)

Jikotka Jikotka

13. 1. 2009 22:25

Já neměla jiné sklenice po ruce,večer bych musela do sklepa,tak jsem dala paštiku do těhle.Nemám strach že by se zkazila,bude brzy pryč,protože na to mám odběratele,syna a vnuka a my s mužem můžem paštiku každou snídani.Janko,maso bylo z prorostlé plece,jiné neměli,ale paštika mi moc chutná:-p:-p:-*

cathleen cathleen

13. 1. 2009 12:17

Jani, týden asi nehrozí:-))
Manuálně pracující manža ji v práci stláskne celou (je pravda, že je to jeho jediné jídlo za směnu). Kolega se prý na něj díval s hraným pohoršením a pravil: Paštika se maže, ne jí...moja by ti dala:-! Já dostanu Májku a ještě by byla ráda, kdybych jí kus donesl zpátky domů...:-D:-D:-D

cathleen cathleen

13. 1. 2009 12:11

Jiři, jsem moc ráda, že chutná:-)):yes: A vypadá nádherně:-!

Jen jedna připomínka - musí se, protože je to maso, zavářet do sklenic s červenými víčky a to ty šroubovací určo nejsou!:-!
Hrozí, že se ti to po čase zkazí, nebo - a to je ještě horší, že se kvůli botulotoxinu můžete otrávit. Maso je na zavařování hrozná náročná potvora....

JanaDorazinova JanaDorazinova

13. 1. 2009 11:45

Jiřko, ty chlebíky vypadají skvěle! Mňam!!! Z čeho jsi to nakonec dělala? Z laloku, nebo bůčku? Dej vědět! Já bych to snad ale dala do menších skleniček, aby se to po otevření spotřebovalo a my jsme doma jen 2, tak to bysme asi nic jiného nejedli týden!:-D

Jikotka Jikotka

13. 1. 2009 10:26

Cathleen,dávám 1,povedlo se,moc chutná :-p,přidávám foto:-8:-8:-D

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: játrová paštika nejlepší játrova domácí paštika játrová paštika recept nejlepší játrová paštika recept na játrovou paštiku zavarovani pastiky koření do domácí játrové paštiky paštika recept jatrova pastika zavařování domácí paštiky zavařování paštiky v troubě paštika játrová játrová paštika recepty koření do paštiky domácí játrová paštika návod na domácí paštiku nejlepší játrová domácí paštika bez vajec paštikové koření paštika recept jak zavarit domaci pastiku

Suroviny: maso vepřové, játra, sádlo, vejce, cibule, sůl, koření paštikové

TopRecepty.cz

Játrová paštika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR4l