Játrová paštika
Pokud si játrovou paštiku uděláte sami doma, máte jistotu, že nebudete konzumovat žádná éčka ani zahušťovadla a barviva. A ten pocit za trochu práce navíc přece stojí. Hotová paštika vás svou příjemnou chutí za vaší píli odmění.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 20 492 kJ / 4 898 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 378,36 g |
Tuky | 346,88 g |
Vláknina | 24,00 g |
Cholesterol | 3,98 g |
Sodík | 1,74 g |
Sůl | 3,97 g |
Sacharidy | 60,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Nevíte-li si rady se solením, zvažte směs před přidáním polévky a na každé kilo dejte max. 17-20 g soli.
Pokud do paštiky nepřidáme tu trochu polévky, po zavaření je to spíš taková paštika ke krájení. Koření smíchám podle naší chuti, ale nikdy nesmí chybět mletý hřebíček.
Po otevření to pak zavoní celou místností.....
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 4. 2011 14:45
cathleen,prozradíš mi,prosím,jaké koření si mícháš do téhle dobroty jistě se dá i koupit hotová směs,nemám s tím zkušenost..nikdy jsem domácí paštiku nedělala
ale zkusit se má všechno,že a tohle vypadá dost dobře a nijak složitě..možná bych to zvládla i já
ale zkusit se má všechno,že a tohle vypadá dost dobře a nijak složitě..možná bych to zvládla i já
10. 4. 2011 14:43
Zapoměla jsem dodat, že játra a vejce dávám na cibulku, podusím a pak to vše umixuji, je to rychlé a není práce se zavařováním - výsledek je stejný.
10. 4. 2011 14:39
Marcela: do toho mrazaku muzete dat mozna tak vasi pastiku. Tady, jestli jste si nevsimla (neprecetla), jsou syrova jatra a syrova vejce. Takze pastika se zavarovanim vlastne "dodelava". A zavarila bych ji stejne, mame ji jako "konzervy" na vylety nebo manzelovi na svacinu do prace
10. 4. 2011 14:29
Paštiku místo zavařování lze dát do mrazáku. Já už to jinak nedělám, dám do malých skleniček a zavíčkuji. Když ji chceme na př. k snídani, večer ji vyndám a k snídani je už rozmrazená a posléze i snědená.
23. 9. 2010 10:12
Milu, díky....
23. 9. 2010 09:41
Ivu, nežasla jsem nad nádhernou fotkou paštiky a přesně podle Tvého receptu vyzkoušela - je úžasná, chutná jak kupovaná, ale je samozřejmě mnohem lepší a kvalitnější. Díky.
5. 4. 2010 10:34
Tato paštika je perfetní a já přidávám ještě stroužek česneku a trochu mletého nového koření a bílého pepře.
8. 1. 2010 08:37
Karle a vy jste ji zkoušel udělat? Jestli ano, děkuji za důvěru. A díky i za vaše ohodnocení
Ano, vím, z čeho všeho se může kupovaná paštika vyrábět....ale lidé jsou na ni zvyklí a já jim potřebovala tu svou nějak víc přiblížitaby si dovedli představit, jakou asi konzistenci a chuť má výsledný výrobek. Bez náhražek, ochucovadel, barviv a hlavně - z pocitvého masa
Ano, vím, z čeho všeho se může kupovaná paštika vyrábět....ale lidé jsou na ni zvyklí a já jim potřebovala tu svou nějak víc přiblížitaby si dovedli představit, jakou asi konzistenci a chuť má výsledný výrobek. Bez náhražek, ochucovadel, barviv a hlavně - z pocitvého masa
7. 1. 2010 21:06
...při mazání na chleba k nerozeznání od kupované..
no Vaše paštika je lahůdkou ale co se dává do hame a ostatních, kteří ani snad nemají vlastní jatka, takže co asi, odstředěné maso z něčeho a játra z něčeho, do pixly a hotovo. Tak prosím nepodceňujte tu svoji paštiku.Ta Vaše je Královská paštika: přepište to
no Vaše paštika je lahůdkou ale co se dává do hame a ostatních, kteří ani snad nemají vlastní jatka, takže co asi, odstředěné maso z něčeho a játra z něčeho, do pixly a hotovo. Tak prosím nepodceňujte tu svoji paštiku.Ta Vaše je Královská paštika: přepište to
21. 11. 2009 23:08
Robím obdobu, ale miesto tučného mäsa dávam iba surové sádlo (to čo je na vytápanie)ale aj trochu cesnaku. Keď boli deti malé, bez tejto paštéty boli dovolenky nepredstaviteľné...
13. 1. 2009 22:25
Já neměla jiné sklenice po ruce,večer bych musela do sklepa,tak jsem dala paštiku do těhle.Nemám strach že by se zkazila,bude brzy pryč,protože na to mám odběratele,syna a vnuka a my s mužem můžem paštiku každou snídani.Janko,maso bylo z prorostlé plece,jiné neměli,ale paštika mi moc chutná
13. 1. 2009 12:17
Jani, týden asi nehrozí
Manuálně pracující manža ji v práci stláskne celou (je pravda, že je to jeho jediné jídlo za směnu). Kolega se prý na něj díval s hraným pohoršením a pravil: Paštika se maže, ne jí...moja by ti dala Já dostanu Májku a ještě by byla ráda, kdybych jí kus donesl zpátky domů...
Manuálně pracující manža ji v práci stláskne celou (je pravda, že je to jeho jediné jídlo za směnu). Kolega se prý na něj díval s hraným pohoršením a pravil: Paštika se maže, ne jí...moja by ti dala Já dostanu Májku a ještě by byla ráda, kdybych jí kus donesl zpátky domů...
13. 1. 2009 12:11
Jiři, jsem moc ráda, že chutná A vypadá nádherně
Jen jedna připomínka - musí se, protože je to maso, zavářet do sklenic s červenými víčky a to ty šroubovací určo nejsou!
Hrozí, že se ti to po čase zkazí, nebo - a to je ještě horší, že se kvůli botulotoxinu můžete otrávit. Maso je na zavařování hrozná náročná potvora....
Jen jedna připomínka - musí se, protože je to maso, zavářet do sklenic s červenými víčky a to ty šroubovací určo nejsou!
Hrozí, že se ti to po čase zkazí, nebo - a to je ještě horší, že se kvůli botulotoxinu můžete otrávit. Maso je na zavařování hrozná náročná potvora....
13. 1. 2009 11:45
Jiřko, ty chlebíky vypadají skvěle! Mňam!!! Z čeho jsi to nakonec dělala? Z laloku, nebo bůčku? Dej vědět! Já bych to snad ale dala do menších skleniček, aby se to po otevření spotřebovalo a my jsme doma jen 2, tak to bysme asi nic jiného nejedli týden!
13. 1. 2009 10:26
Cathleen,dávám 1,povedlo se,moc chutná ,přidávám foto
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
Přidáno před 1 hodinou
Fazolky nakyselo s přílohou v multifunkčním hrnci
Přidáno před 2 hodinami
Toastová pizza v troubě
Přidáno před 3 hodinami
Cheesecake od Evy
Přidáno před 4 hodinami
Skořicové šneky s krémovou polevou
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí hořčicové řízečky
Přidáno před 7 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 1 hodinou
Loštický řízek
paprika1000 uvařila před 2 hodinami
Pravá bulharská pomazánka
Adlla uvařil před 2 hodinami
Polévka z libečku s kroupami
komajda065 uvařila před 3 hodinami
Mandarinkové řezy s kefírem
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Bramborové knedlíky
Krize uvařila před 4 hodinami
Hamburská vepřová kýta
MajaFero uvařila před 20 hodinami
Staré dobré punčové řezy
MajaFero uvařila před 20 hodinami
Dobré řezy
Dittrisanda uvařila před 21 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
andrejkowa.nela uvařila před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Domácí masové konzervy jsou vítaným rychlým obědem či večeří. Poradíme, jak zavařit bezpečně maso, které bude skvěle chutnat
Prostřeno v pivovaru: Jak ladí jedlé květy s pivem? Co z květinových záhonů můžete sníst?
Jak plnit zavařovací sklenice, aby vám obsah vydržel co nejdéle bez úhony? Video vám poradí
Další recepty
Tématické fráze: játrová paštika nejlepší játrova domácí paštika játrová paštika recept nejlepší játrová paštika recept na játrovou paštiku zavarovani pastiky koření do domácí játrové paštiky paštika recept jatrova pastika zavařování domácí paštiky zavařování paštiky v troubě paštika játrová játrová paštika recepty koření do paštiky domácí játrová paštika návod na domácí paštiku nejlepší játrová domácí paštika bez vajec paštikové koření paštika recept jak zavarit domaci pastiku
Suroviny: maso vepřové, játra, sádlo, vejce, cibule, sůl, koření paštikové
Játrová paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR4l
45 názorů