jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Jazýčkové řízečky

Jazýčkové řízečky
Jazýčkové řízečky s bramborovou kaší
nahoru
Jazýčkové řízečky Jazýčkové řízečky Jazýčkové řízečky Jazýčkové řízečky Jazýčkové řízečky
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Jiné maso

Suroviny:

2 vepřové jazyky
3 stroužky česneku, může se dát víc
2 vajíčka
200 ml mléka
1 lžíci vegety
kousek strouhaného sýra
1/3 sáčku prášku do pečiva
polohrubá mouka dle potřeby
petrželka, nebo pažitka
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

Jazyky si uvaříme, důkladně oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Do mísy si smícháme žloutky a mléko, přidáme pokrájené jazyky, rozmačkaný česnek, vegetu,prášek do pečiva petržel,osolíme (vegeta je slaná, ať nepřesolíte), opepříme a dáme tolik mouky, aby vzniklo těstíčko. Nakonec jemně zamícháme sníh z bílků, které nám zbyly. Řízečky bereme malou naběračkou, nebo lžící, dáváme do horkého oleje a smažíme po obou stranách jako řízky.

Poznámka

Řízečky můžeme dělat prakticky z každého uvařeného zbylého masa. Já dělala z jazyků vývar na polévku, tak jsem to vymyslela, aby se zpracovalo i to maso a překvapilo mě to báječnou chutí s kterou se s Vámi chci podělit.

Autor Autor: (Janinka)
Datum vložení Datum vložení:
4 kladná hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Jazýčkové řízečky"

autor: Honza (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.01.2011 20:33:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

U nás se leta obalují v trojobalu, podávají s br.kaší a míchaným salátem . Stará dobrá klasikasmajliksmajlik

vloženo: 22.01.2011 18:05:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlikTo neznam, ale jazyk s krenem je dobrota. Tohle ukladam a urcite vyzkousim, uz ted mam na ne chut....+4

vloženo: 22.01.2011 16:54:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bibinko také tak dělávám,jen do těsta ještě přidávám nastrouhaný eidamsmajlikje to mňamka a ty máš další plusík+3smajlikJazyky vařím 35 minut v papiňáku,ušetří to hodně času a na chuti to nic neměnísmajlik

vloženo: 23.02.2009 18:04:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No, já se dneska jenom směju!smajliksmajlikzítra asi budu brečet, nebo co. smajlik Bylo by zajímavé ty jazyky "hovězí" vyfotit, taky mne to vůbec nenapadlo, to by bylo řííízkůůů! Cháááááááá!smajliksmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 23.02.2009 16:53:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já už jsem taky pěkně zblblá-asi z toho počasísmajliktak se Vám omlouvám, že jsem Vás tak informovala. Je to jasný, že jsou vepřové, už jsem to opravila.
Papričko, já ani nevím k čemu bych to přirovnala, prostě maso v těstíčku, nám to chutnalo moc a jazyk je opravdu velmi dobrej a celkem levnej, proti všemu masu tady.smajlik
Syrové jazyky mají 100% v Kauflandu, teď jsme přijeli z nákupu a opět sem si je koupila-balení je po 2 kusech.
Díky, že se Vám nápad líbísmajlik

autor: spagetka
vloženo: 23.02.2009 16:08:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Papričko, jazyk vařený je mimoř´ádná pochoutka, ale pozor, fakt se musí pečlivě oloupat. A jako řízky nemají chybu, nebo je prudce osmaž na oleji nakrájené na kousky a máš perfektní škvarečky smajlik

autor: Míla (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.02.2009 15:11:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vepřovým bych rozuměla, ale hovězí jazyk je pořádný kousek, cca 40 - 50cm na délku, takže dva smajlik To jsi smažila pro regiment, ne? A nebo byly z telátek, také možné. smajliksmajlik

autor: Paprika
vloženo: 23.02.2009 14:53:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nedovedu si moc představit, jak to chutná. Jazyk občas vařím, ale už vyuzený a zatím vždycky vepřový. Není to maso tvrdé?
Jinak se mi ten nápad líbí, protože cokoliv má tvar podobný řízku, tak má u nás zaručený úspěch.smajlik

vloženo: 23.02.2009 14:31:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Fakt bomba nápad!smajlik A vypadají skvěle! Jazyky ale nejsou vidět moc častosmajlik

autor: zizala
vloženo: 23.02.2009 14:03:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hezký nápadsmajliksmajlik


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte aktuální rok

Tématické fráze

jak oloupat vepřový jazyk jak chutná hovězí jazyk recept na smažené vepřové řízečky vepřový jazykjako řizek jak vyudit hovězí jazyk vepřový jazyk jak oloupat vepřové řízečky s bramborovou kaší jak oloupat jazyk jak olpoupat vepřový jazyk vepřový jazyk recept jak chutná vepřový jazyk jazýčkové řízečky oloupat vepřové jazyka vepřové medailonky s michanym salatem rolada z panenky jak oloupat hovezi jazyk přírodní řízečky vepřové maso řízečky rizek v trojobalu z papinaku jak vyudit jazyky vepřový jazyk jako řízek hovězí jazyk recept jak vyudit vepřový jazyk delka vařeni vepřoveho jazyka bez papinaku řízečky z vepřových jazyku řízečky smažené vepřové řízečky hovězí jazyk řízečky vepřové jazyky prirodni veprove rizecky vepřový jazyk řízečky z vepřového jazyka řízečky z hovězího jazyka jak vyudit hovězí jazyk jak vyudit hovězí jazyk? vepřové řízečky vepřový jazyk jak oloupat syrový oloupat veprovy jazyk hovězí rízečky recept na vepřove jazyky jak vyudit jazyk syrový hovězí jazyk




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz