jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Jazýčkové řízečky

Jazýčkové řízečky
Jazýčkové řízečky s bramborovou kaší
nahoru
Jazýčkové řízečky Jazýčkové řízečky Jazýčkové řízečky Jazýčkové řízečky Jazýčkové řízečky
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Jiné maso

Suroviny:

2 vepřové jazyky
3 stroužky česneku, může se dát víc
2 vajíčka
200 ml mléka
1 lžíci vegety
kousek strouhaného sýra
1/3 sáčku prášku do pečiva
polohrubá mouka dle potřeby
petrželka, nebo pažitka
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

Jazyky si uvaříme, důkladně oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Do mísy si smícháme žloutky a mléko, přidáme pokrájené jazyky, rozmačkaný česnek, vegetu,prášek do pečiva petržel,osolíme (vegeta je slaná, ať nepřesolíte), opepříme a dáme tolik mouky, aby vzniklo těstíčko. Nakonec jemně zamícháme sníh z bílků, které nám zbyly. Řízečky bereme malou naběračkou, nebo lžící, dáváme do horkého oleje a smažíme po obou stranách jako řízky.

Poznámka

Řízečky můžeme dělat prakticky z každého uvařeného zbylého masa. Já dělala z jazyků vývar na polévku, tak jsem to vymyslela, aby se zpracovalo i to maso a překvapilo mě to báječnou chutí s kterou se s Vámi chci podělit.

Autor Autor: (Janinka)
Datum vložení Datum vložení:
4 kladná hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Jazýčkové řízečky"

autor: Honza (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.01.2011 20:33:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

U nás se leta obalují v trojobalu, podávají s br.kaší a míchaným salátem . Stará dobrá klasikasmajliksmajlik

vloženo: 22.01.2011 18:05:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlikTo neznam, ale jazyk s krenem je dobrota. Tohle ukladam a urcite vyzkousim, uz ted mam na ne chut....+4

vloženo: 22.01.2011 16:54:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bibinko také tak dělávám,jen do těsta ještě přidávám nastrouhaný eidamsmajlikje to mňamka a ty máš další plusík+3smajlikJazyky vařím 35 minut v papiňáku,ušetří to hodně času a na chuti to nic neměnísmajlik

vloženo: 23.02.2009 18:04:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No, já se dneska jenom směju!smajliksmajlikzítra asi budu brečet, nebo co. smajlik Bylo by zajímavé ty jazyky "hovězí" vyfotit, taky mne to vůbec nenapadlo, to by bylo řííízkůůů! Cháááááááá!smajliksmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 23.02.2009 16:53:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já už jsem taky pěkně zblblá-asi z toho počasísmajliktak se Vám omlouvám, že jsem Vás tak informovala. Je to jasný, že jsou vepřové, už jsem to opravila.
Papričko, já ani nevím k čemu bych to přirovnala, prostě maso v těstíčku, nám to chutnalo moc a jazyk je opravdu velmi dobrej a celkem levnej, proti všemu masu tady.smajlik
Syrové jazyky mají 100% v Kauflandu, teď jsme přijeli z nákupu a opět sem si je koupila-balení je po 2 kusech.
Díky, že se Vám nápad líbísmajlik

autor: spagetka
vloženo: 23.02.2009 16:08:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Papričko, jazyk vařený je mimoř´ádná pochoutka, ale pozor, fakt se musí pečlivě oloupat. A jako řízky nemají chybu, nebo je prudce osmaž na oleji nakrájené na kousky a máš perfektní škvarečky smajlik

autor: Míla (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.02.2009 15:11:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vepřovým bych rozuměla, ale hovězí jazyk je pořádný kousek, cca 40 - 50cm na délku, takže dva smajlik To jsi smažila pro regiment, ne? A nebo byly z telátek, také možné. smajliksmajlik

autor: Paprika
vloženo: 23.02.2009 14:53:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nedovedu si moc představit, jak to chutná. Jazyk občas vařím, ale už vyuzený a zatím vždycky vepřový. Není to maso tvrdé?
Jinak se mi ten nápad líbí, protože cokoliv má tvar podobný řízku, tak má u nás zaručený úspěch.smajlik

vloženo: 23.02.2009 14:31:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Fakt bomba nápad!smajlik A vypadají skvěle! Jazyky ale nejsou vidět moc častosmajlik

autor: zizala
vloženo: 23.02.2009 14:03:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hezký nápadsmajliksmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

delka vařeni vepřoveho jazyka bez papinaku přírodní řízečky oloupat vepřové jazyka jazýčkové řízečky hovězí jazyk recept hovězí jazyk řízečky hovězí rízečky rolada z panenky jak oloupat hovezi jazyk vepřový jazykjako řizek řízečky z vepřového jazyka řízečky z hovězího jazyka řízečky z vepřových jazyku syrový vepřový jazyk řízečky jak vyudit hovězí jazyk rizek v trojobalu z papinaku smažené vepřové řízečky jak chutná hovězí jazyk oloupat veprovy jazyk jak vyudit vepřový jazyk vepřový jazyk jako řízek vepřový jazyk jak oloupat vepřový jazyk vepřový jazyk jak oloupat syrový syrový hovězí jazyk prirodni veprove rizecky jak chutná vepřový jazyk vepřový jazyk jak oloupat jak oloupat jazyk vepřové řízečky recept na vepřove jazyky vepřové jazyky jak vyudit hovězí jazyk? jak vyudit hovězí jazyk jak olpoupat vepřový jazyk recept na smažené vepřové řízečky vepřové řízečky s bramborovou kaší vepřové medailonky s michanym salatem jak vyudit jazyky vepřový jazyk recept jak vyudit jazyk




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty