Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Korejské kimči (kvašená národní zdravá pochoutka)

Kvašená korejská zelenina kimči je skvělá tím, že uchovává vitaminy po dlouhou dobu a bakterie mléčného kvašení pomáhají nejen našemu zažívání. V naší zemi je tomu podobné kysané zelí a okurky rychlokvašky. Kimči je trochu jiné, ale také vynikající. Doporučujeme.

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min Příprava nezahrnuje proces kvašení.

60 min (60 min příprava, Příprava nezahrnuje proces kvašení.)

19. 3. 2014 19:56

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 149 kJ / 753 kcal
Bílkoviny28,20 g
Tuky5,02 g
Vláknina81,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 17,78 g
Sůl40,00 g
Sacharidy123,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Základní informace o kimči http://cs.wikipedia.org/wiki/Kim%C4%8Di

Zdravotní aspekty: Kimči je bohaté na vitamin A, B1 a B2, vápník, železo a laktobacily. Americký časopis Health jej v roce 2006 zařadil mezi pětici nejzdravějších jídel na světě, a sice proto, že je bohaté na vitaminy, napomáhá trávení a snad i zastavuje rakovinné bujení. Kimči jsou připisovány účinky povzbuzující imunitu, například proti ptačí chřipce.

Já jsem připravila variantu podle časopisu Apetit. Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

21. 3. 2014 12:32

rendhark:ako marinádu???

Anna Kocikova Anna Kocikova

21. 3. 2014 12:22

Samé dobré suroviny:-*Po zakvašení to musí být moc príma,mňam:-p:yes:

rendhark

21. 3. 2014 12:17

Dělám to už několik let - malinko jiný recept . Velmi dobré použít jako marinádu na grilování.:-p

spagetka spagetka

21. 3. 2014 09:29

Taky udělám. To korejské chili by možná mohli mít v koutku mezinárodní kuchyně v Albertu, stopro tam nějaké chili cizí je, koukala jsem na něj, ale nevím, zda přímo korejské, ale jsou tam asi 3 druhy. Já tam chodím denně, tak podrobněji prozkoumám. Jinde nevím, možná Lídl, ti jsou cvoci na cizokrajné kuchyně.
Ale když tak dám normální chilli jen trochu a hlavně, ochutnávám, aby to bylo podle naší chuti,

Majka8

21. 3. 2014 00:40

1974andrea:Zítra nafotím a dodám foto,nevěděla jsem,recept tu už je dlouho,to jsem asi na topkách ještě nebyla.Jenže já pořád hledám,dokážu uplést,uháčkovat,vyrobit výzdobu do bytu,dekupage a windous,květinový dekorace,ale na vaření jsem tupá,nemám tu správnou inspiraci,našla jsem ji u tebe a díky za ní:yes:

1974andrea 1974andrea

20. 3. 2014 23:01

Majka8:Tak ukořisti aspoň kousek větrníku a napiš mi koment s fotkou tam :-D A nakládaný zázvor je do tohohle kimči škoda, je na to dost drahý, věř mi, čerstvý tam bude super;-)

Majka8

20. 3. 2014 22:55

1974andrea:No a tom to je,dala jsi naložený,tak já dám taky:-Dprostě vše musí být do detailu;-).Včera jsem našla tvoje větrníky na plech,myslím že jsi recept našla na fc...dnes jsem vyrobila,půl plechu sežral můj miláček na posezení,ale bylo s tím dost práce,pořád jsem čekala až něco vychladne,takže celé odpoledne v kuchyni,no co,hlavně že chutná.

1974andrea 1974andrea

20. 3. 2014 22:39

Majka8:Ale tam má být čerstvý zázvor, já sem ho ale zapomněla koupit, tak přišel na řadu naložený;-) A jinak díky za vše;-):-K

Majka8

20. 3. 2014 22:30

1974andrea:Nakládaný zázvor a to korejské chilli,já když vařím tvoje recepty,tak to musí být přesně jak to děláš ty:-D vždy se zadaří,kdybych něco pozměnila,tak vím,že to pomrším.Už jsem ti psala,já tvoje recepty zbožňuju a vyloženě je vyhledávám,máme asi stejné chuťové buňky;-)

1974andrea 1974andrea

20. 3. 2014 22:17

Majka8:Majko, jaké suroviny myslíš? Stačí obyčejné drcené chilli , ale toho trochu méně, tohle originál je opravdu jemnější není tak úplně oheň šlehající :-D;-)

Majka8

20. 3. 2014 22:06

1974andrea:Pokuď seženu suroviny,tak taky udělám,ale musím se pozeptat špagetky,kde bych v Jbc sehnala,vůbec netuším,jestli tu něco takového je:-//

maiva maiva

20. 3. 2014 21:59

Pěkná kombinace, určitě moc dobré:-p+:yes:

pipre pipre

20. 3. 2014 21:47

To může být fakt výborné!!:-p:yes:

jarka skrobakova

20. 3. 2014 18:54

To může být skvělé, moc se mi líbí tento recept :yes::yes::-K:-p:-p

rozmarynaH rozmarynaH

20. 3. 2014 16:07

1974andrea: Díky za informaci:-K. Na Doubravku jezdím jen k zubaři;-(;-( a to pak nevidím a neslyším. Mrknu se tam.:-K:-K

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recept na kimči kimči kimči recept kvašená zelenina kimči kim či korejské kimči domácí kimči kvašená zelenina kimchi kde koupit kimči korejské zelí kim či korejské chilli kvašené zelí kimči recept kimči korejská kvašená zelenina kimči recepty kvašená zelenina kimchi recept kimchi recept korejské recepty korejské jídlo kimči jak se dela kimci

Suroviny: zelí pekingské, sůl mořská, voda, cibulka jarní, zázvor čerstvý, česnek, koření chilli, cukr krupice

TopRecepty.cz

Korejské kimči (kvašená národní zdravá pochoutka)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7zow