Kimchi - korejský fermentovaný salát

Danca Kuchařka: Danca

Saláty 8 názorů

Suroviny

1 hlávka pekingského zelí
voda
sůl
čerstvý zázvor (cca 5cm)
2-3 stroužky česneku
mleté chilli
2 lžíce rybí omáčky
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zelí očistíme rozkrojíme podélně na půl a pak ještě každou půlku příčně na čtyři díly.

  2. Ty rozebereme na jednotlivé listy.

  3. Úplně ty nejsilnější části listů odložíme a necháme si je pro přípravu jiného pokrmu.

  4. Ostatní listy vložíme do mísy, zasypeme asi třemi lžícemi soli a zalijeme vodou tak, aby byly potopené. Vpřípadě nutnosti zatížíme třeba talířem. Tímto máme na 6 hodin se zelím vystaráno.

  5. V mezičase připravíme "zálivku": nastrouháme zázvor i česnek, dáme do misky, přisypeme chilli a přidáme rybí omáčku. Vše promícháme.

  6. Po 6 hodinách "slané koupele" by měly být zelné listy již dostatečně změklé.

  7. Důkladně je propláchneme studenou vodou a necháme okapat, můžeme i lehce vyždímat.

  8. Promícháme je s připravenou zálivkou a natlačíme do vhodné nádoby (zavařovací sklenice, plastová dóza...).

  9. Vzduchotěsně uzavřeme a necháme 1-2 dny fermentovat při pokojové teplotě.

  10. Poté uložíme do ledničky a vydržíme ještě nejméně dva dny neotvírat a neochutnávat! :-)

Poznámka

Množství zázvoru, chilli a česneku závisí na chuti, u mého salátu převažuje chuť zázvoru...

Vycházela jsem z tohoto receptu:http://net-destroyer.blog.cz/1110/jak-si-udelat-ki..., ale upravila jsem ho podle svých možností a chutí

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 38 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kimchi - korejský fermentovaný salát

  • Ivo Ivo(neregistrovaný)

    Moc pěkná stránka a super recept. Vyzkoušel jsem a salát je vynikající. Škoda, že tady máš tak hrozně Google reklam. To je hrozná otrava..

    Odpovědět

  • fifinka fifinka(neregistrovaná)

    Super recept! :) Já jsem doteď kupovala kimchi už hotové http://www.asijske-potraviny.eu/novinky-v-sortimen... ale tenhle recept vypadá opravdu dobře. Takže běžím zkusit!

    Odpovědět

  • pipre pipre

    To by mne určitě chutnalo:yes::yes:

    Odpovědět

  • senky senky

    Jéééé, zrovna ho dělají "Kluci v akci", takže čtu a sleduju :yes::yes: ahá, tak je trošku jiný ale taky zajímavý ;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Paráda :-p:yes: Korejci prý ho zahrabávají do země :-)
    A, teprve teď jsem si přečetla přiložený článek, kde se o tom taky píše.
    Salát vypadá moc zajímavě, ostřejší saláty můžeme ;-)

    Odpovědět

  • Danca Danca(autorka receptu)

    Jitkas::-) to je v pořádku...
    Zelí vážilo něco málo přes kilo, asi 1,2kg;-). Jsem moc ráda, že ti "mixle" chutnají, tento salát je pikantnější a taky moc dobrý. Byl to můj první pokus a řekla bych, že dopadl velice dobře:-8:-K

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Promin, dobre vim, ze jsi Danca!

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Dankca: Tvoje Mixle jsou famozni a Kimchi bude urcite tez, mohu se zeptat kolik vazila +- ona hlavka cinskeho zeli, dekuji.

    Odpovědět

Tématické fráze: korejské zelí kim či kimchi kluci v akci kimči kluci v akci kim či recept kluci v akci - salát kimči kluci v akci kimchi kim chi recept kim chi salát kim či recept na kim či kim či kluci v akci kluci v akci salát kimči kluci v akci kimči kim či zelí kimchi kim chi salat kluci v akci salát kimchi jak udělat kimchi salat kim chi kimchi recept kluci v akci

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít