

Sváteční chilli
Suroviny
- 200 g velkých bílých fazolí
- 200 g malých tmavých fazolí
- - oboje přes noc namočené
- 2 malé cibule
- česnek
- 1 plátek hovězího masa
- 1 plátek uzeného masa asi po 10 dkg
- 1 nožka klobásy
- zelené bylinky
- 1 lžíce gulášového koření
- olej
- ocet
- chilli paprička nebo mleté chilli koření
- 1 plechovka rajský protlak
- 2 syrové zelené papriky
- sůl
Postup přípravy receptu
Do tlakového hrnce dáme lžíci oleje a na něj osmažíme drobně nakrájenou cibuli. Jakmile začne sklovatět, přidáme na drobné kousky pokrájené maso a společně smažíme ještě chvíli, dokud se nevydusí šťáva. Ztlumíme a zasypeme gulášovým kořením, přidáme fazole i s vodou, v níž se namáčely, a dolijeme rajskou šťávou.
Hrnec uzavřeme a směs dusíme na mírném plameni asi 50 minut.
Do měkkých fazolí vmícháme koření, drobně pokrájené papriky. Necháme přejít varem, aby se papriky nerozvařily, podle chuti přiostříme, osolíme případně přikyselíme.
Servírujeme s vařenou rýží, nebo s krajícem tmavého chleba, nebo jiným pečivem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Sváteční chilli
-
Dobrý
-
Soudruzi z NDR asi zase stříleli do vzduchu...
-
Kategorie je "Bezmasa jidla"
Suroviny zahrnuji plátek hovězího masa, plátek uzeného masa asi po 10 dkg, 1 nožka klobásy.
zajimave... -
Chilli robím už roky podľa receptu z mexickej kuchárky a nikdy som tam nedala udené ani klobásu.Inak je recept totožný s týmto.Navrch dávam kopček kyslej smotany,je to výborné jedlo