Antipasta
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 014 kJ / 720 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,50 g |
Tuky | 34,22 g |
Vláknina | 3,83 g |
Cholesterol | 150 mg |
Sodík | 1,34 g |
Sůl | 3,22 g |
Sacharidy | 43,67 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Antipasta u nás byla dříve k sehnání v jednom lahůdkářství, milovala jsem ji, ale teď už jsem ji léta neviděla. Nedávno jsem si na tenhle mňamózní rybí salátek vzpomněla, zapátrala jsem na internetu, přidala trochu vlastní invence.. a výsledek vůbec není špatný
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 8. 2022 09:56
Antipastu jak já ji znám před cca 40ti lety prodávali v pražském bufetu Jizera na Václavském náměstí. Byla úplně super a v té době stála okolo dvou korun za deset deka. Také něco velmi podobného prodávali v konzervičce ve Vodičkově ulici prodejna Frionor.
17. 11. 2014 13:43
Danca:No vidíš, u nás z kiosku byla vážená antipasta daleko lepší než ta z konzervy.Lahůdkářství se to začalo jmenovat až později. No jo, to už je víc jak 50let.
16. 11. 2014 22:14
...antipastu taky pamatuju ale mě moc nechutnala, vadila mi tam ta zelenina. Tuhle bych si docela dal
maris: Chatka to byla bašta, když jsme z ní dělali salát na chlebíčky
maris: Chatka to byla bašta, když jsme z ní dělali salát na chlebíčky
16. 11. 2014 18:25
adamos:, já si ji dobře pamatuju, stála opravdu 5,- korun a mívali jsme docela často z ní pomazánku. Když maminka nevěděla co k večeři, tak jsme měli chatku. Dnes je to luxusní záležitost, viděla jsem ji v ruském obchodě za 350,- Kč. Byla z Ruska.
16. 11. 2014 18:20
Pamatuje si některá z kuchařinek (asi dříve narozených)
na chatku v konzervě čisté krabí masíčko,stálo to 5.-k
a mám pocit že to bylo z Ruska?
na chatku v konzervě čisté krabí masíčko,stálo to 5.-k
a mám pocit že to bylo z Ruska?
16. 11. 2014 09:13
casino: casino, u Vás jako vždy: nevím, jestli ten komentář brát jako pochvalu, či naopak...
Vzhled té konzervy si nějak nepamatuji, jen chuť... Ta vážená "antipasta" z lahůdkářství se zcela určitě, coby do vzhledu, nevyrovnala originálu, ale my jsme se po ní mohli utlouct. Olivy v ní pravděpodobně nebyly, to bych si pamatovala, protože jsem je jedla poprvé až jako dospělá a na první pokus teda nic moc...
Mimochodem moje "dříve" bylo cca před 40ti lety...
Vzhled té konzervy si nějak nepamatuji, jen chuť... Ta vážená "antipasta" z lahůdkářství se zcela určitě, coby do vzhledu, nevyrovnala originálu, ale my jsme se po ní mohli utlouct. Olivy v ní pravděpodobně nebyly, to bych si pamatovala, protože jsem je jedla poprvé až jako dospělá a na první pokus teda nic moc...
Mimochodem moje "dříve" bylo cca před 40ti lety...
16. 11. 2014 09:05
casino: spráááávne. Tú mrkvu som vždy vyberala a dávala manželovi.
16. 11. 2014 02:30
Autorka v poznámce nespecifikuje kdy bylo to její "dříve" ale to mé "dříve" bylo evidentně dříve
Už si moc nepamatuji co bylo včera, ale vím skoro přesně, jak před půlstoletím vypadala ta moje Antipasta: Kulatá, převážně v červené barvě vyvedená, placatá konzervička, ze které na vás po vypáčení deklu jukla celá sardinka. Hnedle vedle ní se tam placatil plátek tuňáka a mezi nimi, trošku excentricky trůnila jak pecka zelená oliva i s peckou. V rajčatovém sósu byla nakostečkovaná zelenina, dmes už bych tam asi poznal cukínu a snad i lilek, které jsem tehdy neznal. Umělecký dojem dotvářely dva hranolky: jeden mrkvový a druhý patrně celerový z řapíku - ten jsem také neznal, stejně jako tu olivu se kterou jsem se potkal prvně v životě až právě v Antipastě.
Mimochodem, tou jednou konzervičkou jsme se k večeři podělili dva a žampion v ní nebyl ani jeden!
Ale je fakt, že už jsem od té doby ochutnal "Antipasty"!!! které vypadaly v reálu i hůře než zde tato "mňamka"...
Už si moc nepamatuji co bylo včera, ale vím skoro přesně, jak před půlstoletím vypadala ta moje Antipasta: Kulatá, převážně v červené barvě vyvedená, placatá konzervička, ze které na vás po vypáčení deklu jukla celá sardinka. Hnedle vedle ní se tam placatil plátek tuňáka a mezi nimi, trošku excentricky trůnila jak pecka zelená oliva i s peckou. V rajčatovém sósu byla nakostečkovaná zelenina, dmes už bych tam asi poznal cukínu a snad i lilek, které jsem tehdy neznal. Umělecký dojem dotvářely dva hranolky: jeden mrkvový a druhý patrně celerový z řapíku - ten jsem také neznal, stejně jako tu olivu se kterou jsem se potkal prvně v životě až právě v Antipastě.
Mimochodem, tou jednou konzervičkou jsme se k večeři podělili dva a žampion v ní nebyl ani jeden!
Ale je fakt, že už jsem od té doby ochutnal "Antipasty"!!! které vypadaly v reálu i hůře než zde tato "mňamka"...
15. 11. 2014 20:40
Antipastu máme moooc rádi, dřívávejc jsem jí kupovala u nás v kiosku,váženou. Pak i v konzervě, ale ta už nám až tak nechutnala. Teď si jí už pár let dělám sama, hodně podobně.
15. 11. 2014 20:16
Danca: Pamätám si tú konzervu tiež, bola ozaj výborná. Fakt je škoda, že veľa dobrých vecí zmizlo.
15. 11. 2014 16:18
Já si nevzpomínám na antipastu, ale co už, ten Němec už sem tam taky ke mně dorazí . Já si to ukládám, vypadá to božsky a já jsem rybovec obecný . Ty sledíky..hmmmm
15. 11. 2014 16:13
tejaja: ta v konzervě u nás byla málo k sehnání, ale dobrá byla! Škoda, že některé mňamky zmizely v propadlišti dějin, já dodnes vzpomínám třeba na konzervu "Džuveč s tunákem", nebo tak nějak se to jmenovalo. Rýže, kousky nefalšované ryby, to všechno ve skvělé, červené šťávičce....hmmm, mňam
15. 11. 2014 15:54
Tiež som mala rada antipastu, mala som rada aj originál v konzerve. Ale tento recept by stál zato vyskúšať.
15. 11. 2014 15:14
Dani, na Antipastu si vzpomínám, jak píšeš, drahně to už let....vypadá to dobře
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 17 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 20 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 22 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 8 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 8 hodinami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 9 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 10 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 10 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 10 hodinami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 11 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 12 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 13 hodinami
Kuřecí s chřestem na cidru
Fitulka uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
„Když nemáte kečup, dejte tam hořčici“ aneb Jak se proměňovala česká gastronomie během třiceti let existence TV Nova
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: rybí antipasta konzerva antipasta džuveč s tunakem rybi konzerva antipasta chatka konzerva cikánské utopence antipasto konzerva domácí antipasta antipasta konzerva co je antipassta rybí salát - antipasta antipasto z ryby salát recept rybí antipasta konzerva domácí rybí konzerva zeleninova antipasta recepty salát antipasto rybí konzerva chatka džuveč konzerva ryby chatka rybí konzerva naložené sleďové filety
Suroviny: sleď, směs zeleninová do bramborového salátu, olivy zelené, žampióny, kečup sladký, sůl, pepř
Antipasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0ylX
14 názorů