Špagety s tuňákem II.

www.toprecepty.cz Kuchař:

Ryby 7 názorů

Špagety s tuňákem II:
Recept si neoblíbil žádný kuchař
11

Suroviny

100 ml panenského olivového oleje extra
1 malá nakrájená cibule
2 nakrájené stroučky česneku
6 opláchnutých sardelových filetů
40 dkg nakrájených konzervovaných rajčat
17 dkg konzervovaného tuňáka v olivovém oleji(slitého a nakrájeného na kousky) sůl
černý pepř
340 g špaget
3 lžíce nasekané čerstvé petrželky
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Ve velké pánvi rozpálíme olivový olej a 5-7 minut v něm smažíme cibulku, až změkne. Poté přisypeme česnek a sardele a smažíme je 2 minuty nebo dokud se maso nerozpadne na kousky.

  2. Zvýšíme teplotu, přisypeme rajčata a nezakryté je vaříme 5 minut. Poté přidáme tuňáka a větší množství pepře. Vše důkladně promícháme, pak snížíme teplotu a vaříme na mírném plameni 20-25 minut, dokud nezhoustne.

  3. Mezitím uvaříme v osolené vroucí vodě špagety a slijeme je. Přesypeme je do mísy, zalijeme omáčkou a důkladně promícháme. Pokrm před podáváním ozdobíme petrželkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Špagety s tuňákem II.

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Presne tak, Tejaja! A recept je opravdu perfektni hlavne pro ty, co prijdou vecer domu a maji chut na neco tepleho, rychleho a dobreho.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Prv, než začneme niekomu nadávať a urážať ho, treba si zistiť fakty. Že olivový olej sa prepaľuje pri nízkych teplotách, je obyčajný mýtus http://ona.idnes.cz/olivovy-olej-se-nehodi-jen-do-...
    Bod varu olivového oleja je okolo 210°C, takže kľudne sa na ňom dá variť. http://www.srecepty.cz/clanky/zdravy-olej-olivovy-...
    Samozrejme na jednotlivé kuchynské úpravy si vyberáme príslušný druh olivového oleja, ale tvrdiť, že patrí len do studenej kuchyne, je neseriózne.

    Odpovědět

  • Barbora Barbora(neregistrovaná)

    Je to pravda. Olivový olej je určený pro studenou kuchyni, má nízkou teplotu kdy se začne přepalovat a právě zanikají ty dobré věci v něm, a vznikají škodliviny, které mohou způsobovat rakovinu. Pokud chcete na olivovém oleji smažit, nebo jakkoliv tepelně upravovat musíte si koupit rafinovaný (upravený) nikoliv pannenský....

    Odpovědět

  • J.D. J.D.(neregistrovaný)

    Sabina.... co to píšeš? Italové vaří prakticky vše na olivovém oleji a jistě za tepelné úpravy... tak jsou asi úplně hloupí. Olivový olej fakt není jen do salátu!!

    Odpovědět

  • robert robert(neregistrovaný)

    Sabina ,,, a to si vzala kde ? že olivový olej je rakovinotvorný ?

    Odpovědět

  • Petr Petr(neregistrovaný)

    a proc to tak dlouho vari ? dusi ?

    Odpovědět

  • sabina sabina(neregistrovaná)

    zase blazen ktery tepelne upravuje olivovy olej ktery je přo tepelne uprave karcinogeni (rakovinotvorny) a jeho struktura se při urcite teplote nici takže to jsou jen vyhozene penize

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo