Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním
Pro získání domácí uzené ryby je nutná kulinářská dovednost, udírna a vhodné dřevo. A samozřejmě dobrý rybář v rodině. Pokud toto všechno máte, riskujete závislost na domácích uzených výrobcích, které svou chutí lehce překonají ty koupené.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 799 kJ / 430 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,80 g |
Tuky | 1,12 g |
Vláknina | 39,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 60,06 g |
Sůl | 150,00 g |
Sacharidy | 84,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Zdroj – časopis Rybářství č.2 a 3 ročník 1984.
Tip - kůži v masitých částech proříznětě, sůl s česnekem lépe proniknou do masa
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 10. 2020 15:34
Gustavo Woltmann
8. 6. 2020 16:49
8. 6. 2020 16:48
12. 5. 2019 12:50
20. 7. 2015 15:17
Je mi líto, ale nemůžu poradit.
Jirí V.
20. 7. 2015 13:58
Předem děkuji za odpověď, Martin.
26. 10. 2014 19:11
Prosolení závisí i na velikosti porcí. Udil jsem oukleje (něco jako uzené šproty), nechal je v nádobě společně s porcemi kapra a oukleje byly přesolené. Od té doby, pokud udíme více druhů ryb, dávám zvlášt malé rybky, zvlášť kapra. Porce kapra by měly být asi stejně velké. Právě kvůli prosolení. Kolega dává ryby jen do solného láku. Každému vyhovuje jiný způsob. A pokud vede chutnému výsledku, není co řešit
Jarmila Píšová - sterilování ve všech kuchařkách doporučují na druhý den opakovat. Dělali to tak i staří rybáři, co nás učili chytat a zpracovávat ryby. Beru to jako zkušenostmi ověřený fakt. Mohu jen dodat, že postup dodržujeme a zatím se žádná sklenička nezkazila. Popravdě....nedostala šanci se zkazit
24. 10. 2014 19:09
A jak píše někdo níže, žádný kousek nezbude, tudíž není co nakládat .....
21. 10. 2014 18:21
13. 10. 2014 07:41
Již léta používáme jen tento postup.
10. 10. 2014 21:20
10. 10. 2014 21:09
26. 8. 2014 18:43
Staří rybáři, co nás učili zpracovávat ryby, zavařovali na 100°C.
Zatím se nestalo, že by se nějaká sklenička zkazila. Nejdéle byla jedna sklenička ve spíži půl roku a to jen proto, že se na ni zapomnělo
26. 8. 2014 08:43
15. 8. 2014 12:11
Já budu loupat česnek příští týden.Kamarádi chtějí, abych jim nějaké ryby vyudil.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 1 hodinou
Sýrový chléb
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 2 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hrnková buchta (s čímkoliv)
TynkaBal uvařila před 2 minutami
Marinovaný kuřecí řízek v kukuřičném kabátě
Hanka004 uvařila před 13 minutami
Marinovaná pomerančová kuřecí prsa
tara23 uvařila před 14 minutami
Houbová polévka na paprice
Monyk uvařila před 45 minutami
Dršťková polévka z hlívy
Fitulka uvařil před 1 hodinou
Vepřový řízek naruby
katka.zaple uvařila před 1 hodinou
Brambory zapečené s uzeným masem a sýrem
sm57@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 7 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Uzeniny v teplé kuchyni: Výrazně zlepší chuť pokrmů, vaření s nimi je obvykle jednoduché a rychlé
Jak vyfiletovat rybu jednoduchým způsobem? Stačí se podívat na náš videonávod
Zlepšováky vánoční rybí polévky: Žemlové knedlíčky, staročeská zavářka z mlíčí nebo trocha fenyklu? Vyberte si sami
Další recepty
Tématické fráze: uzení ryb uzeny kapr postup uzeni uzeni kapra jak vyudit kapra jak udit kapra jak naložit ryby na uzení uzené ryby naložení kapra na uzení domácí uzení ryb recepty uzení ryb jak udit ryby konzervace uzených ryb jak naložit kapra a vyudit uzené ryby v oleji uzený kapr v oleji jak uchovat uzené ryby recept na uzení ryb jak naložit kapra na uzení naložení ryb na uzení uzene ryby recept
Suroviny: sůl, česnek, olej, bobkový list, pepř, koření nové koření
Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m8An
43 názorů