Pečená husa
Dozlatova vypečenou, šťavnatou husí pečínku si můžeme dopřát kdykoli během roku, nejen na svátek sv. Martina. Husu pečeme nadívanou jablky, a před dopečením několikrát potřeme smetanou. Získá tak dokonale křupavou kůrčičku.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 1 989 kJ / 475 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,40 g |
Tuky | 23,56 g |
Vláknina | 11,70 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 95 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 52,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Výborné pre viac ľudí na domácu oslavu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 3. 2020 21:14
27. 12. 2015 13:18
Dnes pečené husí stehýnko
21. 10. 2015 18:25
Starý Z: máte dobrý odhad ,co je razca,je to opravdu kmin a lokše je něco,jako slaná palačinka, většinou s obsahem brambor. A pro úplnost: kapusta je zelí.
21. 10. 2015 18:06
No pěkný, ale nevím čím se to má posypat, když prý nějaká razca, to neznám a lokša mi příjde že je kapesník nebo balón, tak jsem trochu volajak zmetený
15. 5. 2013 00:31
Dělám s knedlíkem, ale napadá mě, že bych mohla vyzkoušet i ty lokše. Mňam.
1. 12. 2009 22:05
Ivetko - ty nám děláš ale chutě
1. 12. 2009 21:59
Mňam, dovolila jsem si přidat fotečku Bodík letí
17. 10. 2009 18:55
... ja by ju jedol iba s korbeľom dobrého červeného vína...keď že nepijem, je po jedení i pečení húsaťa..
17. 3. 2009 09:53
tiktak, ty jsi šikovná, tak brzy po ránu a už taková dobrota!
17. 3. 2009 08:50
Super, klasika
zizala: na slovensku sa to jedava s loksami, aj pecena kacica
zizala: na slovensku sa to jedava s loksami, aj pecena kacica
17. 3. 2009 08:46
Tak s lokšemi a červeným zelím jsem husu ještě nejedla. Párkrát jsem dělala s rýží a mandličkami, tak snad se někdy přemluvím i k této zajímavé variantě
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Klobásy
Přidáno před 7 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 8 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 9 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 19 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 23 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Právě bylo uvařeno:
Hrnková bábovka
jalamo uvařila před 1 hodinou
Buchtičky s krémem
Grecmanova uvařil před 1 hodinou
Hrachová kaše s cibulkou
Kody74 uvařila před 2 hodinami
Vydatný kuřecí vývar
Kody74 uvařila před 2 hodinami
Čočka na kyselo
Foxina uvařila před 2 hodinami
Šumavské dalamánky
TAkova uvařila před 3 hodinami
Hrnkové knedlíky z mikrovlnky
terkaferka13 uvařil před 4 hodinami
Kuřecí tarhoňa z jedné pánve
Simpfe uvařila před 4 hodinami
Nejlepší pudinkáče
EvaZajacova uvařila před 4 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Katerina007 uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně upéct husu. Důležité je začít s dostatečným předstihem a nic neuspěchat
Bramborové placky lokše patří k oblíbeným pochoutkám. Jak je dobře rozválet a upéct, poradí názorné video
Deset nejčastějších otázek a odpovědí na téma svatomartinská husa. Podáváme ji tradičně se zelím a knedlíkem na svátek sv. Martina
Další recepty
Tématické fráze: husa husa recept husa recepty recept na pečenou husu husa s lokšemi recepty na husu recept na husu recept husa recepty husa recepty z husy pečena hus pomalu pečená husa pečená husa na medu husa na medu recepty na pecenou husu nejlepší recept na pečenou husu top recept husa pecenahusa pomalu pečená husa podle pohlreicha pečená husí prsa
Suroviny: husa, jablko, smetana sladká, kmín celý, sůl, mléko
Pečená husa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82PW
11 názorů