Krenex
Z křenu mixovaného spolu se solí, octem, olejem, cukrem a trochou vody vytvoříme výborné a pořádně ostré dochucovadlo, které skvěle doplní klobásku, pečené maso nebo dodá říz omáčce.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 877 kJ / 449 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,00 g |
Tuky | 12,20 g |
Vláknina | 10,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,52 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 73,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento krenex je na rozdíl od kupovaného ostrý (křenem) tak, že mi při prvním ochutnávání vyhrkly slzy.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 11. 2012 23:08
11. 11. 2012 18:24
Díky za supr recept.
25. 3. 2012 12:12
Teda jen tak, nesterilovat...
posílám ti bodíka
14. 1. 2012 10:35
13. 1. 2012 09:48
A je také pravda, že jedna dávka je málo, děláváme běžně dvě......křen máme moc rádi a také se něco rozdá na košt
12. 1. 2012 22:24
25. 8. 2011 07:57
Utěšit mě mohly jedině slzičky v očích manželky. Jen doufám a utěšuji se, že ty její slzičky byly z lítosti a ne z ochutnávky křenu. Slzili jsme vydatně, s kupovaným křeníkem se nedá srovnávat.
Děkujeme za receptík. A nápad - mixovat....to mě nikdy nenapadlo. Moc to usnadnilo práci.
24. 8. 2011 16:47
24. 8. 2011 08:55
17. 3. 2009 14:52
17. 3. 2009 14:48
17. 3. 2009 14:29
17. 3. 2009 13:38
17. 3. 2009 13:33
17. 3. 2009 13:31
Je s tím trochu práce, ale výsledek stojí za to.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 12 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 16 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 19 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý domácí chleba
jitule248 uvařila před 5 hodinami
Marlenka jednoduchá, výborná
611Elenka uvařila před 6 hodinami
Krkovička s kuřetem a žampiony v lorně
Lisa444 uvařila před 8 hodinami
Salát s kuřecím masem
Jitka J. uvařila před 8 hodinami
Bezová limonáda
MagdalenaMarie uvařil před 9 hodinami
Pečené vepřové koleno
Hadryk uvařil před 12 hodinami
Balkánská pomazánka s pórkem
jjirka uvařil před 12 hodinami
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
adamos uvařila před 12 hodinami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
denitek uvařila před 13 hodinami
Kuře à la husa
Gregusa uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak nastrouhat křen. Rostlina je prospěšná pro zdraví a v kuchyni ji oceníme
Krupicové nočky do polévky už potrápily nejednoho začátečníka. Poradíme dva způsoby přípravy
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
Další recepty
Tématické fráze: uchování křenu krenex domácí křenex jak uchovat křen krenex domaci recept jak uchovat nastrouhaný křen jak uchovat strouhaný křen zavařování křenu recept na křenex jak vyrobit krenex jak zavařit kren uchování nastrouhaného křenu uchovávání křenu křenex recept křenex domácí křen uchování jak uchovat čerstvý křen křen zavařování vejmrda křen strouhaný recepty
Suroviny: křen, voda, sůl, ocet, olej, cukr
Krenex
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR7B
33 názorů