Krémy do dortů
Základem skvělého dortu či jiného dezertu, který si žádá náplň, je kvalitní krém. Jestliže neznáte žádný ověřený recept, jenž by skvěle doplnil váš moučník, pak se nechte inspirovat některým z našich předpisů. Nebojte se experimentovat a vyzkoušet je všechny.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 69 790 kJ / 16 680 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 156,44 g |
Tuky | 1 201,22 g |
Vláknina | 33,78 g |
Cholesterol | 4,16 g |
Sodík | 1,42 g |
Sůl | 3,31 g |
Sacharidy | 1 273,22 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Toto jsou základní předpisy. Pokud hledáte další, dejte vědět.
Krémy do odpalovaného těsta:
www.toprecepty.cz/recept/42500-kremy-do-odp...
Náplně do buchet a závinů:
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 10. 2023 20:38
opravdu skvěle sepsané postupy na krémy ukládám pro brzké, nejen vánoční, pečení
17. 4. 2021 11:09
Ahojky, chci moc poděkovat za krásně popsané postupy!! Vždy jsem hledala a málokdo to má tak parádně, jednoduše a srozumitelně popsané.
Úžasné
Úžasné
27. 3. 2021 10:38
Lenka.karhanova: Lenko, do krémů se dělá pudink hustý, čili méně vody než při běžném použití.
27. 3. 2021 10:28
Misa: ahoj, chtěla bych se zeptat dělám poprvé ten čokoládový. A jak tam je udělat kaši z pudingu tak normálně že dvou sáčku se dává litr mléka ale tady je jen 2 sáčky a 600 mléka mám to tak udělat . Jen jsem zmatena. Děkuju za odpověď . Lenka
27. 3. 2021 10:27
Misa:
11. 11. 2020 20:16
Zdravím, muzu se zeptat jestli s timto krémem jde obtírat cely dort nebo je to vyloženě náplň do dortu? Děkuju
2. 12. 2017 08:59
Včera jsem dělala čokoladový krém, měla jsem strach ,aby se při zašlehávání čokolady nesrazil,ale super. a opravdu jedlý. Díky a zakládám .
25. 5. 2017 11:04
výroba dortu pro voučka.
26. 8. 2016 21:06
casino: jj děkuju opravdu to začalo tuhnout sice asi až po 2 hodinách ale už to je v pořádku. Příště to vyzkouším tak jako vy děkuji
26. 8. 2016 19:31
Dana:
No, bych se divil, kdyby máslo tou rozehřátou čokoládou nezřidlo..., ale pokud jste nic nezvojtila, tak by to mohlo po vychlazení zhoustnout
(já vařím pudink (nebo moučnou kaši) společně s čokoládou a cukrem)
No, bych se divil, kdyby máslo tou rozehřátou čokoládou nezřidlo..., ale pokud jste nic nezvojtila, tak by to mohlo po vychlazení zhoustnout
(já vařím pudink (nebo moučnou kaši) společně s čokoládou a cukrem)
26. 8. 2016 16:46
Super recepty díky jen holky poraďte když jsem dělala ten čokoládový je poměrně řídký pomůže když přidám máslo? jsem začátečník díky předem
2. 6. 2016 11:09
Nikol Kudrnáová: já dávám pod fondán vždy tenkou vrstvu krému, jde pak lépe vyhladit. Dort s krémem dejte na hodinku vychladnout do ledničky a pak dejte fondán. Vanilkovým krémem myslíte výše uvedený základní máslový?
Nevidím problém. I když dělám krém s jinou chutí, chuť fondánu ani tvar to nezkazí.
Pro pobavení: pouze jednou jsem si naběhla a dala do kokosového strouhaný kokos, přičemž s těmi kousky bych fondán nikdy nevyhladila.
Nevidím problém. I když dělám krém s jinou chutí, chuť fondánu ani tvar to nezkazí.
Pro pobavení: pouze jednou jsem si naběhla a dala do kokosového strouhaný kokos, přičemž s těmi kousky bych fondán nikdy nevyhladila.
2. 6. 2016 10:50
Dobrý den, můžu dát vanilkový krém pod fondán a nezničím ho? Děkuji N.K.
14. 3. 2016 13:09
Lenka: zkušenost s tím zatím špatnou nemám. Jen počítejte, že krém je nadýchanější, tudíž vyhlazování potahu musí být opatrnější. (Nejjednodušeji řečeno: nelepí - klouže). Vyvarovala bych se složitěji tvarovaným dortům. Jinak v pohodě.
14. 3. 2016 12:34
Myslite, ze se da pouzit parizsky krem i na potahovany dort, ktery budu potahovat K2? Diky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 9 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 22 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Právě bylo uvařeno:
Sýrové bulky
@lucivydrova uvařil před 52 minutami
Hovězí Wellington
MartinRezac uvařil před 1 hodinou
Žampiónová omáčka
LuciePa uvařil před 2 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborovým tvarohem
Jarka72 uvařila před 2 hodinami
Tvarohovo-jablková bábovka
Bumbikm uvařila před 2 hodinami
Sušenky z ovesných vloček
Kometa10 uvařila před 3 hodinami
Hovězí roštěná
PavelM uvařila před 3 hodinami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
katkalepkova24 uvařila před 5 hodinami
Tvarohová bábovka
Petra2021 uvařila před 6 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
8181bartova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Časté chyby při přípravě krémů a náplní do dortů. Jak připravit krém, který se nesrazí
Trvanlivý krém s moučnou kaší využijeme při plnění řezů nebo cukroví. Poradíme, jak na něj a jakou mu dát příchuť
Připravujete pudinkový krém a potřebujete pudink bez škraloupu? Poradíme tři způsoby, jak získat hladký povrch
Další recepty
Tématické fráze: krémy do dortů krém do dortů krém na dort dortový krém dortove kremy krémy na dorty náplně a krémy do dortů krém na dort recept pudinkový krém na dort krémy a dortové náplně recepty kremy na dort náplně a krémy do dortů recepty pudinkový krém do dortů dorty od mamy náplň do dortu krém do dortu recepty recepty na krémy do dortů maslovy krem na dort náplně do dortů čokoládový dortový krém
Suroviny: pudink vanilkový, mléko, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, tresť rumová, mléko, pudink čokoládový, máslo, čokoláda na vaření, cukr moučkový, mléko, ořechy mleté, rum, med, cukr krupice, vejce, máslo, mléko, žloutek, pudink vanilkový, kokos strouhaný, máslo, cukr moučkový, smetana ke šlehání, čokoláda na vaření, cukr moučkový, máslo, pudink vanilkový, mléko, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, tresť rumová, káva černá, pudink vanilkový, mléko, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, tresť rumová, kompot ananasový
Krémy do dortů
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9yVJ
41 názorů