Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svatební koláčky bez kynutí - podrobný návod, pro ty, kteří se do pečení pustí poprvé

Koláčky nesmí chybět na žádné svatbě. Dle podrobného receptu, je zvládnou připravit i ti, kteří je ještě nikdy nepekli. Plněné ořechovou náplní, obalené v moučkovém cukru a pokapané rumem, vykouzlí úsměv na tváři všem svatebčanům.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 20 min

80 min (60 min příprava + 20 min tepelná úprava)

31. 1. 2015 07:18

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie14 415 kJ / 3 445 kcal
Bílkoviny56,92 g
Tuky226,30 g
Vláknina12,90 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 476 mg
Sůl1,16 g
Sacharidy288,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Napadlo mě, že opravdu chybí podrobný návod, jak postupovat krok po kroku pro ty, kteří se do takové práce pustí poprvé a nemusí to být jenom na svatbu. Já už jiné koláčky nedělám, ani o posvícení, pak jsou samozřejmě trochu větší.

Z této dávky jsou koláče zhruba na jeden velký plech. Nezpracované těsto je lepší uchovávat v chladničce, stejně i plech, který postupně doplňujeme dodělanými koláčky. Neměly by kynout před pečením. Koláčky mají charakter cukroví, netvrdnou, ale naopak. Lepší jsou po 2-3 dnech. Vydrží až týden, pokud je dobře uschováme. Ořechová náplň je skvělá a dobře se balí, protože z náplně uděláte malou kuličku. Lze přidat mleté piškoty nebo cukr.

Varování: Neochutnávat první den a už vůbec ne po pečení! Chutnají jako čerstvě upečená jíška. Musí se uležet.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dajda Dajda

1. 2. 2015 10:47

Markéta: Makovou náplň taky používám hotovou. Jednou jsem si koupila mák a byl hořký, tak už jsem to vícekrát nezkoušela. Ořechovou ale ne. Ta, kterou dělám já, mi připadá úžasná - mohu to říkat, protože to není můj vynález: www.recepty.cz/recept/salcburske-rohlicky-16883 :-p
Na rozdíl od máku, který se musí vařit, je hotová raz dva a když nevystačí, tak si přiděláte další várku. Fakt ale je, že předpokladem je, že máte zdroj ořechů, o tom už byla řeč.

Markéta

1. 2. 2015 10:01

Pro usnadnění práce doporučuji náplň Darinka ořechová, nebo maková. Jsou to hotové náplně o obsahu sáčku 1kg.Pokud budete potřebovat vysvětlení ochotně vše vysvětlím a mohu i zaslat.

Dajda Dajda

31. 1. 2015 21:10

Nadja: Díky za upozornění, nevypadlo, těch 6 lžic cukru tam nepatří,:no: to mělo být mléko. Už to jdu opravit, ještě že sis toho všimla:-!

Nadja Nadja

31. 1. 2015 17:40

Dajda: ze surovin na těsto Ti vypadlo mléko ;-)

Dajda Dajda

31. 1. 2015 12:55

casino: Přesně tak casino, jako když pečete buchty. Koláčky se nesmí roztéct doširoka na placičku, ale hezky vyskočit nahoru. Měla by to být po upečení taková malá krychlička. :-)

Pozor na to kilo náplně, ořechy jsou mnohem lehčí než například tvaroh:-!

casino casino

31. 1. 2015 11:03

"...naskládáme TĚSNĚ vedle sebe, mastíme strany"
No, to spíše vypadá že se pečou buchty a ne koláčky:-O

zizala:
"...kolik g ořechů do nádivky?"
Přibližně platí (tedy, mně to tak při pečení vycházívávává), že na 1 kg těsta se spotřebuje asi 1,75 kg náplně:-)

Dajda Dajda

31. 1. 2015 10:10

zizala: To mě nenapadlo, protože u nás rodinný zdroj zatím funguje. Jak Tě znám, ty si už s těmi, co zbydou, poradíš. :-)

zizala zizala (moderátorka)

31. 1. 2015 10:08

Dajda: :-D Ok, dělám to většinou taky tak, jen poslední dobou musím ořechy kupovat, rodinný zdroj vyschl, tak jsem chtěla mít představu, kolik koupit. Nic se neděje, poradím si ;-)

Dajda Dajda

31. 1. 2015 09:59

zizala: Špatná otázka, Žížalko. Neznám totiž odpověď,:no: dělám od oka. Nicméně se z ní pokusím vykroutit. Udělej si menší množství a pak už budeš vědět, kolik máš přidělat, abys naplnila zbylé těsto.;-) Já totiž vždycky dělám různé nádivky a když zbyde, tak se to nějak spotřebuje nebo dojí. :-D

zizala zizala (moderátorka)

31. 1. 2015 08:30

Na tuto dávku těsta potřebuju přibližně kolik g ořechů do nádivky?

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: svatební koláčky bez kynutí svatební koláče od markéty svatební koláče bez kynutí pečení svatebních koláčů vázané svatební koláče bez kynutí svatební kolačky od markety koláče bez kynutí pečení koláčů koláčky bez kynutí pečeme koláče pečeme koláčky jak na svatební koláče svatební koláčky kolacky od markety kolace bez peceni pečeme na svatbu recepty peceni na svatbu jak pect kolace svatební koláče svatebni kolacky recept

Suroviny: mouka hladká, máslo, žloutek, droždí čerstvé, mléko, cukr, sůl, kůra citronová, ořechy vlašské, med, rum, kůra citronová, skořice, tuk, cukr moučkový, rum

TopRecepty.cz

Svatební koláčky bez kynutí - podrobný návod, pro ty, kteří se do pečení pustí poprvé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gGDG