

Svatební koláčky bez kynutí
Suroviny
- 600 g hladké mouky
- 100 g cukru krupice
- 120 g másla
- 4 žloutky
- špetka soli
- 1,5 kypřící prášek do pečiva
- 70 g droždí
- 1/4 l mléka nebo smetany
Postup přípravy receptu
Cukr, máslo, žloutky utřeme do pěny, pak přidáme postupně všechny přísady a nakonec droždí. Uděláme bochánky, ale také lze vyválet placku a koláčky vykrajovat.
Okraje potřít vajíčkem, dáme různé náplně. Pečeme hned ve vyhřáté troubě. Po upečení koláčky pokapeme rozpuštěným máslem, cukrem a rumem.
Můžeme na koláčky po upečení dát máslový krém. Dělat tenké těsto a pracovat s menší dávkou, aby těsto nevykynulo před dáním do trouby.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Svatební koláčky bez kynutí
-
Ahoj Holky, prosim mate overeny recerp, kdy kolacky zustanou nekolik dni cerstve a chutne? Pokud ano, poslete mi receptik, je toho mraky a clovek by musel vyzkouset vsechny varianty
Nez by prisel na ten pravej
Dekuji !!!
email:pampelisatkoo@gmail.comtoprecepty.cz
-
hosta: ano, máme podobné - ty naše jsou takové cukrové, jen se rozplývají na jazyku, a hlavně vydrží dlouho křehké a dělá to ten tuk. 120gr másla se mi zdá celkem málo na to, aby byly i po týdnu jako čerstvé(jinak ta Jarka jsem já - jen jsem se poprvé zapomněla přihlásit)
-
jaciz:já omylem odpověděla "jarce" místo "vavě" - takže ty jsi asi Jarka - tak sorry. A vidíš, koláčky máme skoro podobné
-
hosta:já se neptala na koláčky, jen jsem odpovídala. Mám svůj osvědčený recept a dělám ho léta. Je výborný!!
Koláčky svatební
1kg hl.mouky
75dkg másla (nebo 50dkg másla + 1 heru)
4 žloutky
5lžic teplého mléka
1kostka droždí
špetka soli
(droždí, mléko, kostka cukru = kvásek)
děláme malé koláčky tvarohové, makové, jablkové, povidlové, ořechové..... -
Jarka: no - doporučuji ti použít spíš ten recept Bahulky nebo Rebeky z podobných, prášek bych určitě nepoužila. Já dělám z 1 kg pol.mouky a půl kg másla, 4 žloutky 6 dkg kvasnic, citr.kůra - dělá se kvásek do asi 2 dcl mléka, vše se zpracuje a tvaruje hned, upečené mastit máslem s rumem a balit v cukru - jsou super i za týden a jsou to výslužkové koláčky, dělám je ale balené - mini
Zvaž to, tohle bych si netroufla. Jo - a zadělávám po půl kg, jinak když vás není víc, roste ke konci pod rukama
-
vava: mám výborné koláčky, až bude čas, dám je sem
napiš mejl jestli spěcháš a já ti je pošlu -
Tak děvčata dává se tam tedy i ten prášek do pečiva?A jsou opravdu vláčné i druhý den potřebuji to na svatbu tak hledám ten nejlepší recept!!
-
-
Dobrý den, když tyto koláčky budu péci opravdu jako svatební, jak dlouho tedy předem a jak dlouho vydrží ? Děkuji
-
Mohu se zeptat, to droždí tam nakonec dám jen rozdrobené nebo z tohu musím udělat kvásek? díky
-
Pro paní Katarinu.
Mě se také stalo, že i když jsem udělala důlek, těsto vyskočilo a každá náplň mi stekla na plech. Pak mě napadlo každý důlek, než dám náplň, tak propíchám vidličkou a pak teprve dám náplň. Je to lepší. Z těsta vyjde vzduch a náplň zůstane ve středu koláčku. Dobrou chuť -
super to je mnam...
-
dobrý den dneska jsem dělala koláčky podle vašeho receptu těsto výborný ale mám problél že když udělám kuličku tak mi vyběhne hodně nahoru takže to je jako kuliška a na hoře je náplň tak jsem zkusila vyválet a vykrájet a to samé já už nevím v čem dělám chybu i ďulek do vnitř udělám a stajně mi to vyskočí
poraď te co s tím
-
patři tam droždí i prášek do pečiva,jsou výbornééé...
-
me se tlosku povedly at ty posledni.kdyz delam neco napoprve tak to vzdy znicim