Svatební koláčky bez kynutí

Hanna Kuchař:

Moučníky , Kynuté, Ostatní 18 názorů

54

Suroviny

600 g hladké mouky
100 g cukru krupice
120 g másla
4 žloutky
špetka soli
1,5 kypřící prášek do pečiva
70 g droždí
1/4 l mléka nebo smetany
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Cukr, máslo, žloutky utřeme do pěny, pak přidáme postupně všechny přísady a nakonec droždí. Uděláme bochánky, ale také lze vyválet placku a koláčky vykrajovat.

  2. Okraje potřít vajíčkem, dáme různé náplně. Pečeme hned ve vyhřáté troubě. Po upečení koláčky pokapeme rozpuštěným máslem, cukrem a rumem.

  3. Můžeme na koláčky po upečení dát máslový krém. Dělat tenké těsto a pracovat s menší dávkou, aby těsto nevykynulo před dáním do trouby.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 656 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Svatební koláčky bez kynutí

  • pampeliska pampeliska(neregistrovaná)

    Ahoj Holky, prosim mate overeny recerp, kdy kolacky zustanou nekolik dni cerstve a chutne? Pokud ano, poslete mi receptik, je toho mraky a clovek by musel vyzkouset vsechny varianty:-) Nez by prisel na ten pravej:-)

    Dekuji !!!

    email:pampelisatkoo@gmail.com:-Ktoprecepty.cz

    Odpovědět

  • jaciz jaciz

    hosta: ano, máme podobné - ty naše jsou takové cukrové, jen se rozplývají na jazyku, a hlavně vydrží dlouho křehké a dělá to ten tuk. 120gr másla se mi zdá celkem málo na to, aby byly i po týdnu jako čerstvé(jinak ta Jarka jsem já - jen jsem se poprvé zapomněla přihlásit) :-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    jaciz:já omylem odpověděla "jarce" místo "vavě" - takže ty jsi asi Jarka - tak sorry. A vidíš, koláčky máme skoro podobné:-))

    Odpovědět

  • jaciz jaciz

    hosta:já se neptala na koláčky, jen jsem odpovídala. Mám svůj osvědčený recept a dělám ho léta. Je výborný!!
    Koláčky svatební
    1kg hl.mouky
    75dkg másla (nebo 50dkg másla + 1 heru)
    4 žloutky
    5lžic teplého mléka
    1kostka droždí
    špetka soli
    (droždí, mléko, kostka cukru = kvásek)
    děláme malé koláčky tvarohové, makové, jablkové, povidlové, ořechové.....:yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Jarka: no - doporučuji ti použít spíš ten recept Bahulky nebo Rebeky z podobných, prášek bych určitě nepoužila. Já dělám z 1 kg pol.mouky a půl kg másla, 4 žloutky 6 dkg kvasnic, citr.kůra - dělá se kvásek do asi 2 dcl mléka, vše se zpracuje a tvaruje hned, upečené mastit máslem s rumem a balit v cukru - jsou super i za týden a jsou to výslužkové koláčky, dělám je ale balené - mini:-D Zvaž to, tohle bych si netroufla. Jo - a zadělávám po půl kg, jinak když vás není víc, roste ke konci pod rukama:-))

    Odpovědět

  • Jarka Jarka(neregistrovaná)

    vava: mám výborné koláčky, až bude čas, dám je sem
    napiš mejl jestli spěcháš a já ti je pošlu:yes:

    Odpovědět

  • vava vava(neregistrovaná)

    Tak děvčata dává se tam tedy i ten prášek do pečiva?A jsou opravdu vláčné i druhý den potřebuji to na svatbu tak hledám ten nejlepší recept!!:-//

    Odpovědět

  • ales ales(neregistrovaný)

  • Piskutek Piskutek

    Dobrý den, když tyto koláčky budu péci opravdu jako svatební, jak dlouho tedy předem a jak dlouho vydrží ? Děkuji :-K

    Odpovědět

  • Peťulka Peťulka(neregistrovaná)

    Mohu se zeptat, to droždí tam nakonec dám jen rozdrobené nebo z tohu musím udělat kvásek? díky

    Odpovědět

  • Draha Draha(neregistrovaná)

    Pro paní Katarinu.

    Mě se také stalo, že i když jsem udělala důlek, těsto vyskočilo a každá náplň mi stekla na plech. Pak mě napadlo každý důlek, než dám náplň, tak propíchám vidličkou a pak teprve dám náplň. Je to lepší. Z těsta vyjde vzduch a náplň zůstane ve středu koláčku. Dobrou chuť

    Odpovědět

  • lilik lilik(neregistrovaný)

    :-)super to je mnam...

    Odpovědět

  • Katerina Katerina(neregistrovaná)

    dobrý den dneska jsem dělala koláčky podle vašeho receptu těsto výborný ale mám problél že když udělám kuličku tak mi vyběhne hodně nahoru takže to je jako kuliška a na hoře je náplň tak jsem zkusila vyválet a vykrájet a to samé já už nevím v čem dělám chybu i ďulek do vnitř udělám a stajně mi to vyskočí ;-( poraď te co s tím

    Odpovědět

  • ivca ivca(neregistrovaná)

    patři tam droždí i prášek do pečiva,jsou výbornééé...:-))

    Odpovědět

  • lucie lucie(neregistrovaný)

    me se tlosku povedly at ty posledni.kdyz delam neco napoprve tak to vzdy znicim :-)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo