Mrkvová halva (Gajar ka halwa)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 9 514 kJ / 2 274 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,03 g |
Tuky | 68,40 g |
Vláknina | 29,00 g |
Cholesterol | 218 mg |
Sodík | 1,29 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 357,03 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Aby se vám mawa nepřipekla je vhodné použít kvalitní hrnec s tlustým 3-vrstvým dnem. http://ecx.images-amazon.com/images/I/51+J-9pT6oL....
V žádném případě nezkoušejte udělat mawu z odstředěného mléka apod.
V Indii se mawa prodává již hotová a vypadá jako sýr. Mawa je základem téměř všech indických sladkostí.
Ghee pomáhá aby se mrkev nepřipálila a dodává desertu máslové aroma.
Halwa se jí většinou teplá jako desert po večeři.
Často se během svátků zdobí jedlým "alobalem" z čistého stříbra.
V Indii mají mrkve tmavší barvu a tudíž ji na Západě indičtí kuchaři občas přibarvují potravinářským barvivem http://3.bp.blogspot.com/-LXERleIHfsc/Us_c6YvP8PI/...
Toto je nejtradičnější nejekonomičtější recept na mrkvovou halwu, kvůli dlouhé době přípravy mnoho lidí volí kratší cestu jako je sušené mléko, mawa z ricotty nebo mascarpone, kondenzované mléko, mikrovlná trouba atd.
Tento recept je však nejautentičtější, nejklasičtější a nejlevnější.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 2. 2015 09:11
cathleen: To mě napadlo, proto jí vysvětluju, že Podobné recepty slouží k něčemu jinému, že stačí dát odkazy na ghí a moučkový cukr do poznámky k receptu
5. 2. 2015 08:52
zizala, tejaja: myslim, že recepty dala do podobých sama autorka této halvy - kvúli výrobě ghí a mletí krystaloveho cukru na moučkový, které tady v receptu použila
5. 2. 2015 08:28
zizala:Jarka, tiež som sa divila Už je to preč.
5. 2. 2015 07:49
Proč jsou v podobných recepty, které s tímto receptem nemají pranic společného - ghí a moučkový cukr Odkazy na použité suroviny se mohou dát do poznámky. Do podobných patří něco jiného
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí supreme sous-vide zapečené s rozmarýnovými bramborami v MTH
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové na pivě se zeleninou a chlebem
Přidáno před 15 hodinami
Pomazánka s avokádem a ředkvičkami
Přidáno před 21 hodinami
Jahodový dezert do skleničky
Přidáno před 22 hodinami
Marinované kuřecí soté se zeleninou
Přidáno 23. 5. 2024 19:46
Jablkové růžičky z listového těsta
Přidáno 23. 5. 2024 12:30
Právě bylo uvařeno:
Vepřové na paprice
prochajdam uvařila před 16 minutami
Margot koláč s jablky
Peter xx uvařila před 39 minutami
Zelný salát do zásoby
Alisa210 uvařila před 10 hodinami
Vepřová játra na uzené slanině
Gregusa uvařil před 10 hodinami
Polévka z červené čočky s česnekem
Jarka888 uvařila před 11 hodinami
Kaše z ovesných vloček
danka1965 uvařila před 12 hodinami
Jahodovo - banánová marmeláda (meruňková višňová,....)
Daphico uvařila před 12 hodinami
Krtkův dort na plechu
mutinka uvařila před 12 hodinami
Košíčky z listového těsta na slano
CheSsy uvařila před 13 hodinami
Pikantní kuřecí nudličky s pomerančovou vůni
mirka.frolcova uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně zalévat okurky: Důležitá je teplota vody, čas i správný postup, aby rostliny perfektně prospívaly
Mrkvový dort pro začátečníky: Vláčný voňavý moučník si zamilujete
Perfektní „maggi“ z libečku jen ze čtyř ingrediencí: Je zcela bez chemie a navíc ho připravíte skoro zadarmo
Další recepty
Tématické fráze: halva recept carrot halwa recept mtkvova halva mrkvová chalva recept na indická halva vyroba mawu gadžár ka halva indická mrkvová halva halva recepty gajar indicky dezert khoya příprava recept halwa indická indicky dezert mrkvová chalva indický mrkvový dezert mrkvova chalwa indická mrkvová chalva mletí mrkve halva výroba výroba halvy recept gadžár ka halva
Suroviny: mrkev, mléko plnotučné, cukr krystal, ghee, kardamom, ořechy
Mrkvová halva (Gajar ka halwa)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nolE
4 názory