Mrkev dušená na víně
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 840 kJ / 679 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,54 g |
Tuky | 43,87 g |
Vláknina | 3,50 g |
Cholesterol | 3 mg |
Sodík | 367 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 50,92 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Proč je mrkev oranžová? Přidávám z Designreaderu vyčtenou zajímavou, pro mne novou informaci:
"Překvapivě se jedná o politický design, propagandu. Ještě před pár sty lety byla mrkev škaredá a nažloutlá. Dnes se nám doma válí čerstvě geneticky nadesignovaná hypermrkev. Kde se vzala její příjemně teplá barva? V 17. století se nizozemští pěstitelé rozhodli vykultivovat mrkev oranžovou, aby vzdali hold Vilému Oranžskému, vůdci revoluce a osvoboditeli od španělskému režimu. A tak byla vymazána tisíciletá tradice fialových, bílých a žlutých mrkví."
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 5. 2015 15:42
27. 5. 2015 12:11
27. 5. 2015 11:54
27. 5. 2015 11:36
Posilam zaslouzeny bod a dekuji za dalsi skvely recept, ukladam.
7. 2. 2015 09:42
5. 2. 2015 20:53
5. 2. 2015 20:03
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 14 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 14 hodinami
Banana split
Přidáno před 14 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Právě bylo uvařeno:
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 1 hodinou
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 1 hodinou
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 4 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 4 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 6 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 6 hodinami
Hovězí na zázvoru a česneku
Helenecka 21 uvařila před 7 hodinami
Tvarohové muffiny s ovocem
Kacennaa uvařila před 7 hodinami
Focaccia s rozmarýnem a černými olivami
Adlla uvařila před 7 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Babrlik uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Křehké a vláčné mrkvové šátečky jsou lahodné a oblíbené. Díky mrkvi mají pěknou barvu a lákají nás k zakousnutí
Dušená mrkev podle receptu redaktorky Hanky: Na moravskou delikatesu je potřeba hodně másla, kuřecí vývar a zakysaná smetana
Další recepty
Tématické fráze: dušená mrkev mrkev recepty dušená mrkev recept mrkev na víně recept na dušenou mrkev recepty na dušena mrkev recepty dušená mrkev recepty z mrkve recepty na dušenou mrkev mrkev v receptech recepty mrkev dušená mrkev recepty mrkev dušena recept dušená mrkev na červeném víně dusena mrkev na cervenem vine recept dušená zelenina na víně mrkev vino mrkev dusena mrkev - recepty recept mrkev
Suroviny: mrkev, máslo, olej, cukr hnědý, hořčice, víno bílé, jablko, zázvor, sůl, pepř, petrželka
Mrkev dušená na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rvpK
7 názorů