Hovězí líčka dušená v kořenové zelenině s červeným vínem

Colombo65 Kuchař:

Doba přípravy: 90-120 minut 4 porce Hovězí maso 19 názorů

Hovězí líčka dušená v kořenové zelenině s červeným vínem
510
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Suroviny

1 kg hovězích líček (6-8 kusů)
2 mrkve
Nyní v akci
2 cibule
Nyní v akci
0,5 celeru
pažitka
2 dcl červeného vína
bobkový list
sůl
pepř
sádlo
6 kuliček nového koření
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí líčka prudce z obou stran opečeme v hrnci na rozpáleném sádle a podlijeme červeným vínem, přidáme na větší kusy nakrájenou zeleninu, nové koření a bobkový list. Lehce promícháme, osolíme, opepříme a necháme na malém plameni tzv. táhnout pod pokličkou, dokud není maso „luxusně měkoučké“. Je to „kližkovité“ maso takže, ke změknutí bude potřeba minimálně 90 minut – nespěchejte.

  2. Maso poté vyjmeme, omáčku scedíme a zredukujeme do příjemné hustoty – nakrájíme do ní na tenká kolečka jednu malou lehce povařenou mrkev a nasekanou pažitku. Podáváme s opečenými kostičkami brambor a trochou silné omáčky.

Poznámka

... jo, jo zase ty lahodné "tvářičky" od hodného řezníka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 147 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí líčka dušená v kořenové zelenině s červeným vínem

  • alena alena(neregistrovaná)

    Jirka: můžete použít i kližku , je výborná :-):-):yes:

    Odpovědět

  • marie fivebrová marie fivebrová(neregistrovaný)

    líčka možno objednat i přímo na jatkách .zaručeně čerstvá.

    Odpovědět

  • Jájina Jájina(neregistrovaná)

    Vyzkoušela jsem líčka nahradit plátky kližky.plátky musí být silnější.Je to také ňamka.Doporučuji,je dostupnější.:-pwww.jarmila.sacherova@seznam.cz

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Luxusní jídlo, dělala jsem včera, padlo více vína než v receptu, cca půl litru. Se smetonovou bramborovou kaší úžasný. Mj. líčka mívají v prodejnách Rabbit (prodej drůbeže) mražená, cca 60 dkg asi za 80 kč.

    Odpovědět

  • Xerxés Xerxés(neregistrovaný)

    Já jsem je koupil v makru :yes: Jdu vařit, díky za recept

    Odpovědět

  • Jedno Jedno(neregistrovaný)

    Tak v kucharce primo od pana P. je napsano, ze je mozno nahradit loupanou pleci

    Odpovědět

  • Klára Klára(neregistrovaná)

    Jelikož pracuji v masokombinátu vím, že líčka se do normálního prodeje téměř nedostanou většinou si je rozkoupí lidé kteří v dělají v oboru tudíž Vám všem radím obraťte se přímo na podnikové prodejny u masokombinátů.

    Odpovědět

  • Jirka Jirka(neregistrovaná)

    Velmi rád bych recept vyzkoušel, bohužel líčka jsem ještě nikde neviděl, a řezníci an můj dotaz jen krčí rameny, že nemají ;-(
    http://www.svetadily.cz

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Děkuju, pozeptám se v masně...;-):-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Colombo - díky:-)

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Otto, no to je zase nádhera a vůbec nepochybuji, že i mňamka, ale budu muset použít jiný druh hovězího (péro), protože lička prý nedostávají, no nevadí - určitě uvařím líčka-nelíčka :yes::-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Doplním Magdalenku - mrkněte na odkaz, je tam kromě popisu i obrázek, jak vypadají syrová líčka. Jinak u nás jsou občas v Kauflandu nebo v místním soukromém řeznictví, ale taky zřídka.;-)
    Recet určitě vyzkouším.:yes:

    http://www.novinky.cz/zena/zdravi/151481-nebojte-s...

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    ...ak by to niekomu pomohlo - sú to také ploché svaly, u nás ich máva (sporadicky) mäsiar vyslovene označené ceduĺkou ako ostatné druhy mäsa - v pulte...je na nich taká tenká blanka...vyslovene si pýtajte, môže ich mať schované pre "svojich" zákazníkov...

    Odpovědět

  • maris maris

    Líčka na červeném víně je majstrštyk pana Pohlreicha. Já jsem je prodávat nikdy neviděla, nemám svého řezníka a Magdalenko - ani lékárníka, ani knihkupce atd.:-))
    Otto, měla bych na Tebe prosbu, až je zase budeš mít, mohl bys je vyfotit ještě syrové, abychom viděli, jak vlastně vypadají, a po čem máme v řeznictví koukat ? Třeba je někde prodávají a nevíme o tom:-)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo