Vošouch
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 11 469 kJ / 2 741 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,86 g |
Tuky | 55,37 g |
Vláknina | 30,70 g |
Cholesterol | 316 mg |
Sodík | 336 mg |
Sůl | 0,71 g |
Sacharidy | 455,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vošouch má podle krajů více názvů např.- báč, toč, cmunda....
Výborné je k němu kyselé zelí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 8. 2012 14:13
Lidi,dala bych si vošouch s cmundou a jako přílohu bramborák.
8. 6. 2010 18:10
Docela mne překvapuje, že se typicky plzeňský název pro bramborák "Vošouch" říká i v jiných krajích...
Vždy jsem měl za to, že jinde je to prostě "cmunda"
Vždy jsem měl za to, že jinde je to prostě "cmunda"
7. 1. 2010 13:17
mnam mnam...
25. 3. 2009 22:30
Jaňulko,už mám recept v oblíbených a o víkendu určitě přijde na řadu. Kombinace česnek a majoránka je kouzelná. To zaslouží bodík.
24. 3. 2009 10:48
Jani z J.Hradce. Máš pravdu, že je to jídlo našich babiček , našeho kraje a taky někdo říká jako ty kynutá cmunda i jako já a nebo i spolu Kynutá na pekáči. Jíme to teplé i studené. Je to bezva jen tak flák studeného dílu odkrojit a s okurkou jako studený prejt na pekáči Mňam.
24. 3. 2009 10:20
Holky díky, díky!!!
Jani R., taky se tomu říká kynutá cmunda(jak říká HankaPu)-ono to má tolik názvů....
Elizo, uzený a kyselé zelí, to nemá chybu, ale já to dělala k večeři, tak jenom s tím zelím a skoro bychom ten pekáček sež..., manžel to jedl i k snídaniMy tyhle věci máme moc rádi- kuchyně našich babiček...
Jani R., taky se tomu říká kynutá cmunda(jak říká HankaPu)-ono to má tolik názvů....
Elizo, uzený a kyselé zelí, to nemá chybu, ale já to dělala k večeři, tak jenom s tím zelím a skoro bychom ten pekáček sež..., manžel to jedl i k snídaniMy tyhle věci máme moc rádi- kuchyně našich babiček...
24. 3. 2009 09:39
U nás je to téměř jako " Cmunda na pekáči" +bodík
24. 3. 2009 00:10
Tak u nás se tomu říká kynutá cmunda a fakt je to pochoutka máš bodíka
23. 3. 2009 23:53
Taky se mi to líbí... Jenže doma k tomu budou vyžadovat uzené a zelí, případně špenátek... Jsou děsně zmlsaní, ale na chalupě je to kupodivu opouští. Nebo chápou, že tam moje vařivá vášeň ustupuje ve prospěch slunění a lenošení... Takže - vytisknu a realizace mě nemine...!
23. 3. 2009 23:47
Bože, to vypadá žravě! Je to něco, jako bramborák na plech, ne? Já jsem kdysi něco podobného dělala a říkali jsme tomu chudobnica Za chutě, které jsi na večer udělala ti letí z Orlové plusík!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 1 hodinou
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 2 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 4 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 14 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno 9. 5. 2024 08:30
Právě bylo uvařeno:
Vepřová bratislavská plec
Cikitaka uvařila před 27 minutami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
adamustonik uvařila před 55 minutami
Hrníčkový ovocný koláč
Kveta58 uvařil před 58 minutami
Čajové věnečky
AryKlofan188 uvařila před 1 hodinou
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
Marie65 uvařila před 2 hodinami
Kynuté těsto na štrúdl
Sei uvařila před 3 hodinami
Meruňkový makovec
Petra Dvor. uvařila před 3 hodinami
Jarní křupavý salát
clova uvařila před 14 hodinami
Sváteční koláčky
hkleslova@seznam.cz uvařil před 15 hodinami
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
RenKa73 uvařila před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pěstujeme rajčata: Jak správně zasadit rajčata? Na balkonová stačí samozavlažovací truhlík, tyčková vyžadují hlubší nádobu
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Retro zákusek: Na likérových špičkách si pochutnáváme již přes šedesát let. S trochou šikovnosti je zvládnete i doma
Další recepty
Tématické fráze: kynutá cmunda kynutá cmunda na plech cmunda na plech kynuta cmunda v troube kynutá cmunda na plechu bramborák na plech litá cmunda cmunda kynutá báč recept plzenský bác recept cmunda recept bramborák na plechu plzenský vošouch bramborový báč cmunda na pekáči plzeňský báč bramborák v pekáči recept na báč cmunda na pekáč lity bramborak
Suroviny: mouka hladká, brambory, mléko, vejce, sádlo, cibule, česnek, cukr, sádlo, škvarky se sádlem, majoránka, pepř mletý, sůl
Vošouch
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q115
10 názorů