Zelňačka z raného zelí (kozí brada)
Název “Kozí brada” má tato zelňačka z čerstvého zelí. Tato polévka pochází pravděpodobně ze severní části Moravy a hlavně ze Slezska a Lašska. Zajímavá je nejen tvarem nakrájeného zelí a jménem, ale i chutí a snadnou přípravou.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 6 351 kJ / 1 518 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,68 g |
Tuky | 106,00 g |
Vláknina | 41,00 g |
Cholesterol | 235 mg |
Sodík | 1,10 g |
Sůl | 2,20 g |
Sacharidy | 86,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Dnes padlo rozhodnutí brzo ráno – ano, bude se vařit Kozí brada.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 5. 2015 14:13
29. 5. 2015 13:08
29. 5. 2015 07:18
honzam: asi jsi přehlédl můj dotaz u receptu, můžeš mi, prosím, odpovědět
http://www.toprecepty.cz/recept/42410-fazole-s-klo...
29. 5. 2015 07:09
29. 5. 2015 07:02
28. 5. 2015 09:49
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 6 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 8 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 9 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 7 minutami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 29 minutami
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 1 hodinou
Chlebová polévka
mondey uvařil před 2 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 3 hodinami
Vločkové "tiramisu"
Ivvettaa uvařila před 3 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Kuřecí řízky v těstíčku
lenkavozihnojova uvařil před 3 hodinami
Zeleninová "boloňská" omáčka s červenou čočkou
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pojďte si s námi uvařit tradiční staročeskou polévku zelňačku, ale tentokrát trochu netradičně z hlávkového zelí
Pět znamení horoskopu, která musí mít na talíři brambory: Býci je milují gratinované, Raci jako kaši a Ryby si libují v polévce
Zelné placky pečené na pánvi a v troubě. Nejlepší zelňáky podle našich babiček
Další recepty
Tématické fráze: polévka z raného zelí rané zelí recepty recepty na rane zeli polévka z ranného zelí polévka kozí brada ranné zelí polévka z jarního zeli recepty kozí brada polevka zelná polévka z raného zelí rané zelí recept zelňačka z mladeho zeli polevka z jarniho zeli zelňačka s krkovičkou rept na polévku z ranného zelí zelná polévka z ranneho zeli recept polévka kozí brada bílá zelňačka z hlávkového zelí recepty zelňačka z hlávkového zelí se smetanou bílá zelná polévka z raného zelí polevka z ranneho zelí recepty
Suroviny: zelí, brambory rané, kmín celý, sůl, smetana ke šlehání, mouka hladká, kopr, slanina anglická, ocet
Zelňačka z raného zelí (kozí brada)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OR8g
6 názorů