Transylvánské vrstvené zelí
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 32 827 kJ / 7 846 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 210,90 g |
Tuky | 604,02 g |
Vláknina | 42,38 g |
Cholesterol | 847 mg |
Sodík | 37,38 g |
Sůl | 96,10 g |
Sacharidy | 372,23 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Já vím že už tady je recept na Skladane kolozvarske zeli, nechci vytvořit "dvoják" receptu, ale další varianta je snad dovolena. Tenhle recept je z knihy Josepha Wechsberga Jak se vařilo za Rakouska. Recept je to poněkud pracný, ale jak doma říkáme, výsledek je úměrný námaze. Tak dobrou chuť.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 9. 2014 11:10




11. 12. 2012 15:54
11. 12. 2012 15:47
14. 8. 2009 13:05
14. 8. 2009 12:38

14. 8. 2009 12:30



14. 8. 2009 11:39
22. 4. 2008 10:01


22. 4. 2008 09:38
22. 4. 2008 08:45
22. 4. 2008 03:27
Recept jsem přeložil z anglického originálu, autor je původem Rakušan, vařit se naučil ve Vídni od jejich moravské kuchařky Marie. Už to vypadalo, že já můžu za to, že Marie zelí proplachovala.
21. 4. 2008 00:56


20. 4. 2008 23:01
Ono je to tak, kuchařka je psaná v angličtině, vydaná v Americe a už to halt tak je, že recepty si čtou i lidé jinde, než ve vlasti kysaného zelí ve škopku.
Kdybyste někdy ochutnaly pravé německé zelí v Americe vyráběné, proplachovaly byste a proplachovaly, abyste se kyselosti zbavily. Krom toho každý to má rád trochu jinak, někdo kyselejší, někdo míň.
Krom toho tenhle recept není na zelí zrovna kyselé, ujišťuju, že to zelí má být chuť doplňková, nikoli hlavní.
Já už nevím jak to jinak říct, tohle není příloha k vepřovému, ale celé jídlo, s bramborami nebo chlebem jako přílohou.
20. 4. 2008 20:32
20. 4. 2008 18:25
Vše tedy záleží na tom jak kyselé to má nakonec být.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Banánový pohár s Lučinou
Přidáno před 13 hodinami

Rohlíková polévka s čerstvým zelím a uzeným masem
Přidáno před 13 hodinami

Camembert s bramborem a klobásou z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 14 hodinami

Francouzské brambory pro jednoho (z HF)
Přidáno před 19 hodinami

Pečené brambory s mrkví a libečkem
Přidáno před 21 hodinami

Rybízový závin s tvarohem
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:

Buchtičky s krémem
uvařil/a RadekSvoboda
před 1 hodinou

Králík z Provence
uvařil/a bartonik
před 2 hodinami

Hovězí guláš na pivu zahuštěný bramborou
uvařil/a Petra Dvor.
před 2 hodinami

Jablkový koláč s mandlovými kousky
uvařil/a Petra Dvor.
před 2 hodinami

Piškotový korpus
uvařil/a petr.bernatik@centrum.cz
před 11 hodinami

Domácí chléb bez hnětení
uvařil/a brosak91
před 12 hodinami

Extra rychlé lívance
uvařil/a sataras
před 12 hodinami

Kedlubnová polévka s mrkví a novými brambory
uvařil/a grohana
před 12 hodinami

Brownies do hrnečku
uvařil/a Vendy09
před 15 hodinami

Domácí chipsy s tvarohem
uvařil/a Vendy09
před 15 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: kyselé zelí recept recepty v anglictine jak uvařit kyselé zelí jak udělat domácí kysané zelí do škopku varene kysele zeli recepty z kyselého zelí jídla ze zelí proč proplachovat rýži recept v angličtině rakouské recepty jídla z kyseleho zelí marinované zelí jídlo ze zelí moravske kysele zeli jak udelat kysele zelí proč se proplachuje rýže recept na jídlo v angličtine transilvanske zeli jídla v angličtině recepty psané v angličtině
Suroviny: zelí kysané, maso vepřové, slanina vcelku, rýže, cibule, česnek, paprika sušená sladká, klobása, bujón, smetana zakysaná, mléko, sůl, pepř
Transylvánské vrstvené zelí
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/npD
16 názorů