Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 32 827 kJ / 7 846 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 210,90 g |
Tuky | 604,02 g |
Vláknina | 42,38 g |
Cholesterol | 847 mg |
Sodík | 37,38 g |
Sůl | 96,10 g |
Sacharidy | 372,23 g |
Postup přípravy
Maso osolte, opepřete a opečte na pánvi na tuku ze slaniny. Pak vyndejte maso a přidejte do misky s opečenou slaninou, do tuku dejte osmahnout cibulku dozlatova, přidejte česnek, znovu osmahněte. Krok 4: Sundejte s ohně, vmíchejte sladkou papriku a vše dejte do misky s masem a slaninou. Na pánvi osmahněte klobásu, opět na tuku ze slaniny, pak dejte klobásu do misky s ostatními věcmi. Krok 5: Do pánve vlijte polovinu vývaru, uveďte do varu a rozpusťte vše co je v pánvi přichyceno, pak vlijte také do mísy a vše řádně promíchejte. Krok 6: Do zapékací mísy rozprostřete vrstvou zelí, pokryjte masovou směsí, na to dejte rýži a jako poslední vrstvu zase zelí. Zalijte směsí mléka se zakysanou šlehačkou. Na to položte proužky slaniny s kůží, posolte, popepřete. Zapékejte nezakryté celkem asi 1 a 1/4 hodiny, po hodině zalijte zbytkem vývaru. K tomu podáváme brambory, ale s chlebem a hlavně pivem, je to moc dobré.
Zveřejněno 20. 4. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Transylvánské vrstvené zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/npD
Moje poznámka
Transylvánské vrstvené zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/npD
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky na cibuli s rajčátky
Přidáno před 4 hodinami
Vajíčková pomazánka se sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno před 18 hodinami
Boží milosti
Přidáno 20. 4. 2025 17:00
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno 20. 4. 2025 15:00
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno 20. 4. 2025 06:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová omáčka s listovým špenátem a kuřecím masem
miklve před 4 hodinami
Závin z jogurtového těsta
miklve před 4 hodinami
Cuketový koláč s ovocem
miklve před 4 hodinami
Tortilla plněná kuřecím masem
miklve před 4 hodinami
Květákový nákyp s hráškem
miklve před 4 hodinami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
miklve před 4 hodinami
Biskupský chlebíček III.
Benetka před 5 hodinami
Club sušenky
Kerstein před 5 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Michaela87 před 6 hodinami
Tvarohový beránek
zelenapampeliska před 7 hodinami
Tématické fráze:
kyselé zelí recept,
recepty v anglictine,
jak uvařit kyselé zelí,
jak udělat domácí kysané zelí do škopku,
varene kysele zeli,
recepty z kyselého zelí,
jídla ze zelí,
proč proplachovat rýži,
recept v angličtině,
rakouské recepty,
jídla z kyseleho zelí,
marinované zelí,
jídlo ze zelí,
moravske kysele zeli,
jak udelat kysele zelí,
proč se proplachuje rýže,
recept na jídlo v angličtine,
transilvanske zeli,
jídla v angličtině,
recepty psané v angličtině
Suroviny:
zelí kysané,
maso vepřové,
slanina vcelku,
rýže,
cibule,
česnek,
paprika sušená sladká,
klobása,
bujón,
smetana zakysaná,
mléko,
sůl,
pepř
Komentáře (16)