Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Transylvánské vrstvené zelí

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

20. 4. 2008 18:12

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie32 827 kJ / 7 846 kcal
Bílkoviny210,90 g
Tuky604,02 g
Vláknina42,38 g
Cholesterol 847 mg
Sodík 37,38 g
Sůl96,10 g
Sacharidy372,23 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Já vím že už tady je recept na Skladane kolozvarske zeli, nechci vytvořit "dvoják" receptu, ale další varianta je snad dovolena. Tenhle recept je z knihy Josepha Wechsberga Jak se vařilo za Rakouska. Recept je to poněkud pracný, ale jak doma říkáme, výsledek je úměrný námaze. Tak dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

vanilka70 vanilka70

25. 9. 2014 12:10

:-*;-):yes::-p

Drobek Drobek

11. 12. 2012 16:54

Majdle: Tak to jsem nevěděl. Vím, že žil ve Vídni a "učil se" od jejich Moravské kuchařky Marie. Jeho kuchařka, mohu-li tomu tak říkat, je krásné povídání o kuchyních jednotlivých zemí Rakousko Uherských a jako příloha k téhle knize je ještě jedna, mnohem obsáhlejší. Tu se mi podařilo získat velice nedávno.

Majdle

11. 12. 2012 16:47

Jen mala poznamecka k Wechsbergovi. Ano, narodil se v Rakousku-Uhersku, ve meste zvanem Ostrava. Byl to nemecky mluvici ostravsky Zid a ve Vidni mel rodinu, studoval, ale nevim, jestli bych tomu rikala Rakusak. :D Po emigraci do USA psal anglicky. Autorovi receptu dekuji, ze pro sebe gurmana Wechsberga objevil.

vybusna vybusna

14. 8. 2009 14:05

takze chutove je to ok, ale vratim sa naspat k forme mleteho masa...

vybusna vybusna

14. 8. 2009 13:38

presne presne:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 8. 2009 13:30

vybusna, tak tady se ti fotka povedla lépe, než..kde to bylo? Kolozvarské zelí?:-D:-)):yes:

vybusna vybusna

14. 8. 2009 12:39

ked vychladne tak urobim fotku na reze

Merylas Merylas (moderátorka)

22. 4. 2008 11:01

Drobek :-))),budu se těšit na další receptíky.A jestli měla Marie zelí,jako čert kyselý,tak s tím musela něco udělat :-))

vybusna vybusna

22. 4. 2008 10:38

Drobek.....:o)))))))))))

zizala zizala (moderátorka)

22. 4. 2008 09:45

Nemyslela jsem to zle, jen jsem se zeptala. Samozřejmě uznávám, že záleží na zvyku a chuti každého.

Drobek Drobek

22. 4. 2008 04:27

Merylas, díky za porozumění, já už si pomalu zoufal.
Recept jsem přeložil z anglického originálu, autor je původem Rakušan, vařit se naučil ve Vídni od jejich moravské kuchařky Marie. Už to vypadalo, že já můžu za to, že Marie zelí proplachovala.

Merylas Merylas (moderátorka)

21. 4. 2008 01:56

Kyselost zelí se tady už vysvětlila. Nyní, co jsem v poslední době zelí koupila, tak bylo tak akorát, kdysi jsem dostala domácí a to jsem musela proplachovat, rodina tak hodně kyselé odmítala. Děti sice neměly vitamíny, ale měly oběd :-)) Vitamíny jsem dodala jinak :-)) A receptík si ukládám do oblíbených, vypadá slibně.

Drobek Drobek

21. 4. 2008 00:01

Nezbývá mi než zopakovat: Jo, ale někdy je to zelí kyselé až běda a tím propláchnutím se to "zpoživatelní". To není rozkaz a jak to připravíte je vaše věc, ujišťuju, že zelná policie na vás nepřijde.
Ono je to tak, kuchařka je psaná v angličtině, vydaná v Americe a už to halt tak je, že recepty si čtou i lidé jinde, než ve vlasti kysaného zelí ve škopku.
Kdybyste někdy ochutnaly pravé německé zelí v Americe vyráběné, proplachovaly byste a proplachovaly, abyste se kyselosti zbavily. Krom toho každý to má rád trochu jinak, někdo kyselejší, někdo míň.
Krom toho tenhle recept není na zelí zrovna kyselé, ujišťuju, že to zelí má být chuť doplňková, nikoli hlavní.
Já už nevím jak to jinak říct, tohle není příloha k vepřovému, ale celé jídlo, s bramborami nebo chlebem jako přílohou.

tejaja tejaja (moderátorka)

20. 4. 2008 21:32

Proč proplachovat a dokonce máčet ? Vždyť všechno to, co je v zimě na kyselám zelí vzácne, vylejete do kanálu.

Drobek Drobek

20. 4. 2008 19:25

Je, ale někdy je to zelí kyselé až běda a tím propláchnutím se to "zpoživatelní".
Vše tedy záleží na tom jak kyselé to má nakonec být.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Máma v kuchyni

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: kyselé zelí recept recepty v anglictine jak uvařit kyselé zelí jak udělat domácí kysané zelí do škopku varene kysele zeli recepty z kyselého zelí jídla ze zelí proč proplachovat rýži recept v angličtině rakouské recepty jídla z kyseleho zelí marinované zelí jídlo ze zelí moravske kysele zeli jak udelat kysele zelí proč se proplachuje rýže recept na jídlo v angličtine transilvanske zeli jídla v angličtině recepty psané v angličtině

Suroviny: zelí kysané, maso vepřové, slanina vcelku, rýže, cibule, česnek, paprika sušená sladká, klobása, bujón, smetana zakysaná, mléko, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Transylvánské vrstvené zelí

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/npD