Bazalkové pesto stálezelené
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 9 447 kJ / 2 258 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,25 g |
Tuky | 221,77 g |
Vláknina | 6,05 g |
Cholesterol | 48 mg |
Sodík | 964 mg |
Sůl | 2,40 g |
Sacharidy | 19,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento postup jsem vyčetla na stránkách Kuchařky pro dceru.
Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 1. 2024 22:42
Pesto nesmí u mě doma chybět, hodně často ho používám třeba k těstovinám, když nemám chuť na žádné velké vaření
13. 9. 2015 09:30
Jitkas:Jitko, díky za doplňující informace. S tím vychlazením také zkusím Nesouhlasím ale s tím, že po takto krátkém ponoření do vroucí vody, vlastně na pár vteřin, se ztratí vůně bazalky. Nesmí se samozřejmě bazalka vařit dlouho, jen ponořit, ona hned " zavadne " a zchladit.
13. 9. 2015 08:49
Blansirovani bazalky je to jednou z "technik" jak zachovat jeji barvu, pouzivana katalanskym molekularnim kucharem F. Adrià. On ale z blansirovane bazalky nedelal pesto, pouzival ji na barveni olivoveho oleje, ktery pak mel opravdu temne zelenou barvu. Pri blansirovani bazalky v horke vode se totiz uvolnuji i jeji esencialni oleje, coz je to, co nam v ni "voni". Tudiz mate pesto ano vice zelene, ale i mene vonave.
Metoda jak nejlepe zachovat barvu bazalky je pracovat rychle a mit naopak vse vychlazene z lednice, tedy dat olivovy olej, parmazan, cesnek a piniove orisky dobre vychladit + nadobu mixeru doporucuji dokonce vlozit na chvili do mrazaku, vse pak provest co nejrychlji, protoze jsou to prave kyslik a zahrivani bazalky pri mixovani(nebo treni v hmozdiri), kteri pri styku s polyfenoly pritomnymi v bazalce zpusobuji onu neestetickou zmenu barvy (oxidaci)
Jen dodam, ze ja ji delam "normalne", jen se snazim byt rychla a proto pouzivam mixer. Chcete-li, aby vam dele vydrzela, listky bazalky po umyti co nejlepe osuste, voda pestu tez nedela dobre.
Kdyz ho delate v hmozdiri, pouzijte hrubozrnnou sul, pomuze vam vse drive rozmelnit.
Metoda jak nejlepe zachovat barvu bazalky je pracovat rychle a mit naopak vse vychlazene z lednice, tedy dat olivovy olej, parmazan, cesnek a piniove orisky dobre vychladit + nadobu mixeru doporucuji dokonce vlozit na chvili do mrazaku, vse pak provest co nejrychlji, protoze jsou to prave kyslik a zahrivani bazalky pri mixovani(nebo treni v hmozdiri), kteri pri styku s polyfenoly pritomnymi v bazalce zpusobuji onu neestetickou zmenu barvy (oxidaci)
Jen dodam, ze ja ji delam "normalne", jen se snazim byt rychla a proto pouzivam mixer. Chcete-li, aby vam dele vydrzela, listky bazalky po umyti co nejlepe osuste, voda pestu tez nedela dobre.
Kdyz ho delate v hmozdiri, pouzijte hrubozrnnou sul, pomuze vam vse drive rozmelnit.
12. 9. 2015 21:16
krásné zelené pesto ...to bych si pochutnala ....
12. 9. 2015 19:10
kdo umi...ten holt umi
To blansirovani je zajimave.
To blansirovani je zajimave.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Klobásy
Přidáno před 3 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 4 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 5 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 15 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 19 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Právě bylo uvařeno:
Hrnkové knedlíky z mikrovlnky
terkaferka13 uvařil před 45 minutami
Kuřecí tarhoňa z jedné pánve
Simpfe uvařila před 57 minutami
Nejlepší pudinkáče
EvaZajacova uvařila před 1 hodinou
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Katerina007 uvařila před 1 hodinou
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Dohnalova uvařila před 2 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Lucie1982 uvařila před 3 hodinami
Cibulové krůtí placičky
daniela1262 uvařila před 3 hodinami
Banánové lívance
snejkee uvařil před 4 hodinami
Rebarborový koláč
Radunka14 uvařila před 5 hodinami
Krkovice v domácím leču s bramboráčky
www.anka@ uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Janovské těstoviny: Přidávají se do nich rané brambory a zelené fazolky, domácí bazalkové pesto je zárukou báječné lahodné chuti
6 tipů na snadné a rychlé obědy do krabičky: Skvělé slané muffiny i výtečné saláty ze zbytků
Italská polévka: Jak na slavnou minestrone? Chuti prospějí strouhaný sýr i trochu pesta
Další recepty
Tématické fráze: bazalkové pesto bez piniových oříšků bazalkové pesto recept bazalkové pesto top recept bazalkové pesto pesto z bazalky recept na bazalkové pesto pesto z bazalky recept bazalkove pesto recept slovensky zelené pesto z bazalky pesto pesto bazalka pesto recept top recepty bazalkové pesto recept na pesto z bazalky recept na bazalkový pesko bazalkove pesto bez ořechů zelene pesto pesto bazalkové recepty z bazalky bazalkove pesto zelene
Suroviny: bazalka čerstvá, parmazán, ořechy piniové, česnek, olej olivový
Bazalkové pesto stálezelené
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DAp6
5 názorů