Eviny roládky s bazalkovým pestem

Jenda1 Kuchař:

Doba přípravy: 90 minut PT1H30M 30 ks Slané pečivo 14 názorů

536

Suroviny

Těsto
15 g droždí
1 lžička cukru
25O g hladké mouky
1OO ml mléka
špetka soli
2 žloutky
5O ml oleje
Bazalkové pesto
anglická slanina
Recept si zatím oblíbilo 36 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Udělat těsto nechat 3O minut kynout.

  2. Vyválet, potřít bazalkovým pestem, udělat roládu, nakrájet na kousky asi 5cm široké a pevně obalit plátkem anglické slaniny.

  3. Po 20 minutách kynutí dejte upéct na 18O°C asi 2O minut.

Poznámka

autor: Jana Remkova vloženo: 22.05.2009 09:03:01No, Evo, rozhodně by to tady mělo být, jako recept!

Jani, máš to tady!!!

Pekl jsem roládky na oslavu Amalenčiných narozenin a moc jsme se při samotné přípravě i pečení nasmáli.

Evino "nakrájet na kousky asi 5cm široké a pevně obalit plátkem anglické slaniny" nabízí hodně kreativity a já jsem dost popustil uzdu své fantazii.

Jednotlivé roládky jsem ve spodní masovější části stáhl potravinářským provázkem v blahé naději, že roládky budou na plechu krásně stát, těsto se při pečení protlačí nahoru a vytvoří vějíř. Když jsem po 15 minutách nakoukl do trouby, začal jsem se strašně smát. Fyzikální zákony v troubě nepůsobily, těsto se tlačilo více spodní stranou a všechny roládky byly vyvracené. Takže jsem roládky na plechu urovnal a dopekl.

A závěr?

1. Kdo chce dosáhnout bizarních tvarů, nechť použije můj postup.

2. Domnívám se, že stačí roládku položit na plátek anglické, zavinout a položit na plech.

3. Přivítal bych, kdyby autorka tohoto receptu, paní nebo slečna Eva vystoupila z anonymity, přestala si hrát na partyzánku, jednoduše se na topreceptech zaregistrovala a já ji mohl za tak skvělý tecept poděkovat.

4. Dlouho jsem přemýšlel, jak recept nazvat. Pokud budete mít nějaký jiný nápad, rád název změním.

5. Původně jsem uvažoval, že rozetřené pesto popráším kořením barbecue, aby více vynikla struktura roládky, nakonec jsem nezasahoval do originálu, i když příště to vyzkouším.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Eviny roládky s bazalkovým pestem

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Tak to jsem taky nějak přehlídla:-O:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Abych nevytvářela podobné recepty, což jsem sama kritizovala, přidávám fotku a moje těsto: 200 ml vlažné vody, 1 lžička soli, 1 lžička medu, 2 lžíce olivového oleje, 400g hladké mouky, 100 g celozrnné mouky, 1/2 kostky droždí. :-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jendo, roládky nemají chybu. Dneska jsem je přinesla jako vklad na pohoštění posezení po Jizerské padesátce, neustále se prý musí kontroloovat, zda se kvalita nezměnila.Kvalita ne , kvantita jo.:-D:-D:-K:yes:Dovolila jsem si přidat foto

    Odpovědět

  • Semiii Semiii

    To vypadá dobře, také vyzkouším :-)

    Odpovědět

  • aja.g aja.g

    Dobrá inspirace, taky dávám do oblíbených:-):yes:

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1(autor receptu)

    Všem moc děkuji za milé komentáře a bodíky;-):-*.
    Mirčo, nevím k čemu bych roládky chuťově přirovnal:-(. Pojí se tam jemná chuť bazalky (měl jsem obavy, že bude výraznější) s vůní anglické:-p, která ještě těstu přidá na křehkosti. Jsem rád, že jsem roládky upekl, jeví se mi to jako příjemné vybočení od houstiček a rohlíčků;-);-).
    Jituš, víš dobře, že ve městě máte nejlepší kuchyň a skvělá šéfkuchařka:yes::yes::yes: s výbornými kuchaři:yes::yes: to zvládnou určitě lépe než já. Domnívám se, že by mě to ani nebavilo:-//. Raději budu čuchtat kolem vlastního sporáku a trouby:-)):-8.

    Odpovědět

  • jitka55 jitka55

    Jendo, je to bomba. Nechceš v našem hotelu dělat rauty? Hosté by se nestačili divit!

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    :-OZajímavé:-O.A moc velká krása.Už za tu pracnost a následný velký umělecký dojem;-) přidávám boďku.
    Jen Jendo:-)jak to chutná:-O-jde to k něčemu přirovnat?

    Odpovědět

  • pipre pipre

    To fakt nemá chybu, jen žasnu nad tím, jak si Jenda dokáže s každým zde uvedeným jídlem tak krásně pohrát, že bych se zakousla i do těch fotek :-)Bodík Jendovi i Evě:yes:

    Odpovědět

  • dadca dadca

    Jendo, to vypadá suprově:-p:yes:. Konečně jsem se zaregistrovala a jsem ráda, že ti můžu poslat plusíka:-)).

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

  • Bibinka Bibinka

    No jasně, náš Jenda-machr:-!Moc pěkný, moc jedlý, jsi moc šikovný:-!a recept se velmi dobře čte. Ty roládky na talíři, jsou tou anglickou jako "přeštíplé vosy", takové štíhloučké a okolo boubelaté, jako by to namaloval Mánes...no jo,jo,jo ten maloval ženský aha, chááááá:-D;-)

    Odpovědět

  • ilonahen ilonahen

    TAK to nemá chybu,nenacházim slov prostě náááádhera.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tak to je, Jendo, opravdu veliká kráása...:-p Obdivuji tvoji kreativitu. Třeba přijde čas a troufnu si na něco takového...:-) Prozatím děkuji za recept a ukládám. :yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: jak použít pesto k cemu se pouziva pesto muffiny ty nejlepší recept recepty s pestem k čemu použít pesto jak se používá pesto bedla jedlá recepty na co se používá pesto na co použít pesto s pestem slané roládky recept na bublaninu s rybízem jak pouzivat pesto pizza roládky recept s pestem k cemu je pesto pesto recept krůtí maso s bazalkovým pestem k čemu pesto k čemu používat pesto

Zapomněl/a jsem heslo