Bramborová omáčka podle Čiriny
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 8 005 kJ / 1 913 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,37 g |
Tuky | 91,69 g |
Vláknina | 31,21 g |
Cholesterol | 300 mg |
Sodík | 163 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 226,95 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kdo má rád kopr, může čerstvě nasekaným posypat hotový pokrm.
Zdroj: volně podle "Vaření s Čirinou"
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 1. 2016 16:30
Z postupu nějak vypadl bobkový list a česnek.
22. 2. 2011 15:15
Zkusila jsem to, pridala jeste zbytek papriky, co jsem potrebovala spotrebovat a je to vynikajici! Hlavne velmi rychle!!a chutne:)
1. 7. 2010 22:06
A já ještě přidávám kousek nějaké uzehiny,to je mňamka.
16. 4. 2009 18:02
My to voláme "zemiaková omáčka", varím tiež bez cibule a cesnaku, dochucujem kôprom a ak nemám, bobkovým listom. Výborná príloha, ako udáva tejaja, k fašírke, ale aj s párkom alebo vajcom, môj otec to miloval aj s vareným hovädzím.
16. 4. 2009 09:56
U nás sa robí niečo podobné, len zemiaky sa režú na kocky, nie na centimetrové kocôčky, je to bez cibule a cesnaku a volá sa to Zemiaky na kyslo. K tomu fašírka, kúsok mäsa alebo volské oko. Fotku vkladám k receptu
16. 4. 2009 08:25
Mamka dělá podobně polévku - kulajdu, jen bez česneku a přidává buď míchaná vajíčka nebo vejce natvrdo Můžu se po ní ujíst
16. 4. 2009 01:55
Eli, dík za doplňující komentář, jinak bych omáčku podávala jako hustou polévku (určitě by se nic nestalo ), ale s tou sekanou či karbanátkem...., v prvních vteřinách po přečtení mi ta kombinace přišla hodně zvláštní, ale teď už si to dovedu dost dobře představit...nyní si musíme pár dní od masa odpočinout, ale pak hned otestuju, už teď se těším
15. 4. 2009 23:37
Marti, děkuji za komentář, už jsem myslela, že si nikdo ani nepovšimne... Čirina doporučuje konzumovat s karbanátky nebo se sekanou a my jsme si na této "omáčce" pochutnali jako na alternativní příloze - namísto obligátního bramborového salátu - k velikonoční masové nádivce. Ale dovedu si to představit i jako samostatný pokrm.
15. 4. 2009 14:55
tak tohle přijde v oblíbených na řadu velmi brzy
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 4 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 5 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 6 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 14 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Právě bylo uvařeno:
Hrnkový koláč s rebarborou
lenkavincibrova@seznam.cz uvařila před 2 hodinami
Muffiny s lesním ovocem
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Žampionoví rarášci
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Salát z ředkviček
Rudischova uvařil před 4 hodinami
Tvarožník s drobenkou
prochajdam uvařila před 5 hodinami
Sýrové bulky
@lucivydrova uvařil před 6 hodinami
Hovězí Wellington
MartinRezac uvařil před 7 hodinami
Žampiónová omáčka
LuciePa uvařil před 7 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborovým tvarohem
Jarka72 uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Blbouny s povidly podle Josefa Maršálka: Kynuté těsto bude nadýchané díky omládku, při vaření oceníte trik s pečicím papírem
Další recepty
Tématické fráze: bramborova omacka bramborová máčka cirina recepty vaříme s čirinou zavařování hotových jídel recepty od čiriny čirina zemiakova omacka bramborova omacka recept recepty čirina vareni s cirinou kuchařka čirina vajíčková omáčka vajíčková omáčka s bramborem muffiny ty nejlepší recept míchaná vajíčka podle polreicha kulajda podle pohlreicha u čiriny zemiaková omáčka recept zavařování hotového jídla
Suroviny: brambory, cibule, smetana ke šlehání, česnek, bobkový list, mouka hladká, cukr, ocet, sůl
Bramborová omáčka podle Čiriny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q1N0
9 názorů