Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pajšl - plíčky na smetaně

Plíčky na smetaně, alias pajšl, jsou přesně ten typ jídla, které je nejefektivnějším zpracováním všech jedlých částí zvířete. Mnohý odpůrce vnitřností se po ochutnání rád k tomuto jídlu vrací. Dobře připravený pajšl je klasikou české kuchyně.

Hodnocení receptu je 5,0 (72×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 70 min

110 min (40 min příprava + 70 min tepelná úprava)

15. 4. 2009 18:48

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 747 kJ / 418 kcal
Bílkoviny7,22 g
Tuky26,00 g
Vláknina7,40 g
Cholesterol 39 mg
Sodík 28 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy34,98 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Zbylý vývar jsem přecedil, přidal pokrájené vnitřnosti, které zůstaly, majoránku, rozetřený česnek, uvařené kroupy, mletý pepř a vznikla chutná polévka. - Tak vařila pajšl moje babička i maminka. Zkoušel jsem do jíšky přidat nakrájenou cibuli a není to ono, chutě se posouvají někam jinam a potlačí vůni bobkového listu, nového koření a tymiánu, která je pro pajšl tak charakteristická.

O tento recept mě požádala "PIPRE" - Jana Koláčková a slíbil jsem, že po Velikonocích ho zveřejním.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Ivana Ch

23. 7. 2010 13:09

To bych si taky dala, ale kromě mě by to nikdo nejedl, jsou to troubové.

Jenda1 Jenda1

23. 7. 2010 12:52

Aničko, je dobře, žes fotku přidala. Já si kolikrát v tlakáči uvařím pouze samotné plíčky s kořením jako chuťovku.:-p:-p;-)

Pro Jiřičku: koření můžeš dát stejným dílem, já dávám krapet více tymiánu;-).

Jiřička

23. 7. 2010 11:07

Jendo, prosím kolik mám asi dát jednotlivých druhů koření, aby to byla ta správná chuť. A omlouvám se nedala jsem bodíky :yes::yes::yes: Děkuji.

Jiřička

23. 7. 2010 10:43

Toto jídlo vařívala dost často doma maminka a všem nám moc chutnalo. Já se přiznám jsem ho nikdy nedělala a ani jsem se nesnažila zjistit jak se vaří, ale mám radost, že ho sem Jenda dal a už si to jdu poznamenat a brzy uvařím. Jendo děkuji i za připomenutí mého domova. :-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

23. 7. 2010 09:06

Po velmi dlouhé době jsem tento opomíjený "pajšl"uvařila;-)Byly toho 4 litry:-OJen pro ukázku jsem si dovolila přidat foto pouze samotných uvařených plíček pro začínající kuchařinky-kuchaře,aby viděli,jak to vůbec vypadá:-))Dnes se tento pokrm opravdu moc často nevyskytuje a je to velká škoda:-))+1:yes::yes::yes:

jarda

29. 5. 2010 09:54

Zkuste to někdy s halali.Nemá to chybu.www.toprecepty.cz:

HAVLENA

12. 2. 2010 15:56

TOTO JÍDLO DĚLÁM Z VEPŘOVÉHO JAZYKU NEBO EN Z VEPŘOVÉHO MASA DO JÍŠKY DÁVÁM CIBULI PAK OMÁČKU PŘED ZAHUŠTĚNÍM ROZMIXUJI PONORNÝM MIXEREM A TA CIBULE CHUŤ OMÁČKY VŮBEC NEZMĚNÍ:-D:-D

Lenka30 Lenka30

30. 1. 2010 18:36

:-p

magdalenka magdalenka

13. 1. 2010 18:50

Varím ako autor receptu, iba nekyslíme, teda bez octu. S knedľou alebo kolienkami je to báseň! Niekedy varím takto iba samotné srdiečka, bez pľúc. (Ale potomkovia to jednoducho nechcú...)+

Irrena Irrena

13. 1. 2010 18:42

Jo ještě něco, my to jíme s bramborami.

Irrena Irrena

13. 1. 2010 18:40

Jendo1 já tuhle omáčku dělám jen se srdcem a docela sladkou, mojí strávníci to tak chtějí.Máme to všichni moc rádi:-p.Posílám bodíka:yes:

terezkaD

13. 1. 2010 18:28

výborný receptík....máme večeři a moooc dobrou!:yes:;-)

Ahoj Jarda

6. 1. 2010 16:03

Super recept,moc chutné:-p

Yvetka

3. 8. 2009 21:26

tak tohle je úžasné jídlo, mooooooooooooooc dobré, přidávám bodík a musím se znova olizovat jaká to byla dobrota:-D

Marsí

13. 6. 2009 14:14

omlouvám se za původní text..vypadlo mi z něj pár písmenek:-D:-8

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pajšl pajšl recept plíčky na smetaně od kuchare plíčky recept na pajšl plíčková omáčka pajšl z jehněčích vnitřnosti omačka z vepřových vnitřností pajšl jak se dělá pajšl vepřový pajšl jak se vaří pajšl plíčka recepty pajšl recept pajšl jehněčí pajšl skopovy pajsl pajšl omáčka jak uvarit pajšl co jsou plíčky recept na pličky

Suroviny: plíce vepřové, jazyk vepřový, srdce vepřové, pepř celý, bobkový list, koření nové koření, tymián, sůl, sádlo, máslo, mouka hladká, smetana na vaření, mouka hladká, ocet, cukr

TopRecepty.cz

Pajšl - plíčky na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vgY0

Naposledy jste si prohlédli