Škvarkové placky

Bibinka Kuchařka:

30-40 ks Slané pečivo 63 názorů

537

Suroviny

12 dkg vepřových škvarků
50 dkg polohrubé mouky
18 dkg sádla
1/8 l mléka (125 ml) a může se přidat, pokud je těsto hodně tuhé
2 dkg droždí
2 vejce (z toho jedno na potření před pečením)
špetka cukru na kynutí
sůl
hrubá sůl
mletý pepř
drcený kmín
2 lžíce bílého vína - není nutné
Recept si zatím oblíbilo 37 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme kvásek (rozdrobené droždí + 1 lžíce vlažného mléka + špetka cukru + 2 lžíce mouky. Promícháme a necháme v teple vzejít. Do mísy si dáme prosátou mouku, tuhé sádlo, osolíme, opepříme.

  2. Přidáme kvásek, 1 vejce, nadrobno sekané škvarky a víno (kdo nechce nedává). Smícháme v těsto, přikryjeme utěrkou a dáme důkladně vykynout (alespoň hodinu).

  3. Z těsta pak tvoříme kuličky nebo si můžeme těsto rozválet a vykrajovat kolečka, které ve větších rozestupech klademe na plech s pečícím papírem. Vezmeme si kulatou mřížku (používáme na brambory, když děláme salát), každou kuličku mřížkou zmáčkneme na placku a máme jí rovnou i ozdobenou mřížkami.

  4. Potřeme všechny rozšlehaným vajíčkem, posypeme hrubou solí a drceným kmínem, dáme do předehřáté trouby na 160°C a pečeme do zezlátnutí a necháme vychladnout.

Poznámka

zdroj: recept je od mojí maminky

Škvarkové placky jsou hodně syté a dobré. Já jsem je dělala v DP.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 518 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Škvarkové placky

1 2 3 4 5 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo