Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelná placka

Připomeňte si s námi jednoduché zelné placky, které s oblibou chystaly naše prababičky. Tenkrát stály u plotny a po ruce měly sádlo. My jsme dali těsto do pekáčku a upekli jednu velkou placku, kterou jsme nakonec potřeli máslem.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min

45 min (45 min příprava)

22. 1. 2009 21:49

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 198 kJ / 2 198 kcal
Bílkoviny53,72 g
Tuky87,49 g
Vláknina16,45 g
Cholesterol 389 mg
Sodík 1,10 g
Sůl2,68 g
Sacharidy290,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Placka je výborná teplá.

Obměny: do těsta můžeme přidat šunku, uzeninu, zbytek pečeného masa, bylinky, strouhaný sýr, ovesné vločky...

Zdroj: Hrníčková kuchařka - půlhodinka pouhá

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Petra

29. 12. 2015 15:59

Llenule - dávám bez vody a už také nepřidávám mléko

LLenule

29. 12. 2015 15:47

Dobrý den, mám dotaz, voda ze zelí se vyleje, nebo se použije celá sklenice zelí i s vodou??

Daniela

29. 10. 2015 11:20

Chci se zeptat nezkoušel to někdo péct z hlávkového zelí a péct v troubě? Mé se to z čerstvého zelí nevede .v troubě se případů ji na Pech. Prosím o radu. Dekuji

Pisina

11. 9. 2012 12:38

Moc dobrá :yes:;-)

Katerina

6. 3. 2012 01:13

nema to chybu vyzkousela jsem a zrovna jsem ji udelala znova a je v troube.:yes:

Marta Marta

11. 3. 2011 15:14

Lenulko:-), tak to vůbec netuším, nezkoušela jsem, ale vypadá to jako zajímavá výzva;-)

happy.lenulka happy.lenulka

10. 3. 2011 22:14

dalo by se to udělat i z čerstvého zelí? jakože bych je spařila a opekla na pánvi třeba s cibulkou???

Ivana79 Ivana79

20. 10. 2010 13:19

Vyzerá to výborne a jednoducho.Tiež mi zostalo kačacie sádlo,ako Bibi,tak dnes alebo zajtra urobím k večeri:-p;-)

Bibinka Bibinka

25. 1. 2009 11:07

Marti,dovolila jsem si přidat fotky.;-)

Bibinka Bibinka

24. 1. 2009 22:00

Marti, udělala jsem placky dnes k večeři a byly super.:-p Měla jsem ještě sádlo z kachny, tak jsem ho použila,dala jsem zbytek dietního salámu, strouhaný sýr a petrželku. Sbaštili jsme celej plech a brzy si je zopakuji.
Dávám zaručeně za 1:yes:

Pepina

24. 1. 2009 21:24

Dnes jsem to zlusila upéct k večeři. Udělala jsem to přesně podle receptu a přidala jsem tam osmaženou cibulku se slaninou. Móóóóc dobré:-):yes:

kedlubna kedlubna

23. 1. 2009 11:22

to hnedka dneska vyzkouším na véééču ! vypadá to dobře, já vždy dávala zelí napůl s bramborem a smažila jako bramboráky, už se těším , pak dám vědět !:yes:

Marta Marta

23. 1. 2009 10:42

ano, sladké zelí ze sklenice

JanaDorazinova JanaDorazinova

23. 1. 2009 10:34

No, Marti, však říkám, že to vypadá k sežrání!:-p Ty okraje jsou vždycky nejlepší, ne?:-)A tak tedy sterilizované, zelí, ne kysané, jo? Dávám si to do oblíbených a rozhodně to zkusím, takové jednoduché jídla mne lákají!;-)

Marta Marta

23. 1. 2009 00:27

Jani, je to upečené v troubě :-). Přidala jsem dobrý kuřecí párek a toho kmínu jsem tam nasypala opravdu hodně, jinak jsem žádné jiné koření nedávala. Pekla jsem to poprvé, moc jsem si od toho neslibovala, přišlo mi to až moc jednoduché a obyčejné a nakonec jsme byli s manželem mile překvapení, to zelí v tom nemá chybu, hned se po tom zaprášilo, ani jsme nestačili otevřít vínko :-D. Nejlepší byly ty křupavé okraje :-p

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Iva Trhoňová

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zelné placky pečené v troubě placky z kysaného zelí bramborovo zelné placky placky ze zelí zelné bramborové placky bramborové zelné placky zelné bramboráky hrníčková kuchařka zelnáky pečené zelné placky placky zelňáky zelnéplacky zelné placky pečené zelňáky placky bramborovozelné placky zelené placky zelné placky pečené kynuté placky z čerstvého zelí placky ze sladkého zelí zelné placky z kynutého těsta ovesné placky se zelím

Suroviny: zelí sterilované, tuk, vejce, sůl, kmín celý, mouka polohrubá, máslo

TopRecepty.cz

Zelná placka

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rk3E