Zelná placka

Marta Kuchařka: Marta

Předkrmy 16 názorů

Suroviny

1 sklenice sterilovaného zelí
8 lžic tuku (doporučují sádlo, já dala olej)
1-2 vejce
sůl
kmín
1,5 hrnku polohrubé mouky
máslo (na potření po upečení)
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zelí překrájíme, vmícháme do něj rozehřátý vlahý tuk, vejce, sůl, kmín, mouku a zpracujeme těsto (ještě jsem přidala trochu mléka).

  2. Rozetřeme ho do vymazaného pekáčku a upečeme.

  3. Po upečení potřeme máslem.

Poznámka

Placka je výborná teplá.

Obměny: do těsta můžeme přidat šunku, uzeninu, zbytek pečeného masa, bylinky, strouhaný sýr, ovesné vločky...

Zdroj: Hrníčková kuchařka - půlhodinka pouhá

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 3 497 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zelná placka

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Llenule - dávám bez vody a už také nepřidávám mléko

    Odpovědět

  • LLenule LLenule

    Dobrý den, mám dotaz, voda ze zelí se vyleje, nebo se použije celá sklenice zelí i s vodou??

    Odpovědět

  • Daniela Daniela(neregistrovaná)

    Chci se zeptat nezkoušel to někdo péct z hlávkového zelí a péct v troubě? Mé se to z čerstvého zelí nevede .v troubě se případů ji na Pech. Prosím o radu. Dekuji

    Odpovědět

  • Pisina Pisina

    Moc dobrá :yes:;-)

    Odpovědět

  • Katerina Katerina(neregistrovaná)

    nema to chybu vyzkousela jsem a zrovna jsem ji udelala znova a je v troube.:yes:

    Odpovědět

  • Marta Marta(autorka receptu)

    Lenulko:-), tak to vůbec netuším, nezkoušela jsem, ale vypadá to jako zajímavá výzva;-)

    Odpovědět

  • happy.lenulka happy.lenulka

    dalo by se to udělat i z čerstvého zelí? jakože bych je spařila a opekla na pánvi třeba s cibulkou???

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Vyzerá to výborne a jednoducho.Tiež mi zostalo kačacie sádlo,ako Bibi,tak dnes alebo zajtra urobím k večeri:-p;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Marti,dovolila jsem si přidat fotky.;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Marti, udělala jsem placky dnes k večeři a byly super.:-p Měla jsem ještě sádlo z kachny, tak jsem ho použila,dala jsem zbytek dietního salámu, strouhaný sýr a petrželku. Sbaštili jsme celej plech a brzy si je zopakuji.
    Dávám zaručeně za 1:yes:

    Odpovědět

  • Pepina Pepina(neregistrovaná)

    Dnes jsem to zlusila upéct k večeři. Udělala jsem to přesně podle receptu a přidala jsem tam osmaženou cibulku se slaninou. Móóóóc dobré:-):yes:

    Odpovědět

  • kedlubna kedlubna

    to hnedka dneska vyzkouším na véééču ! vypadá to dobře, já vždy dávala zelí napůl s bramborem a smažila jako bramboráky, už se těším , pak dám vědět !:yes:

    Odpovědět

  • Marta Marta(autorka receptu)

    ano, sladké zelí ze sklenice

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, Marti, však říkám, že to vypadá k sežrání!:-p Ty okraje jsou vždycky nejlepší, ne?:-)A tak tedy sterilizované, zelí, ne kysané, jo? Dávám si to do oblíbených a rozhodně to zkusím, takové jednoduché jídla mne lákají!;-)

    Odpovědět

  • Marta Marta(autorka receptu)

    Jani, je to upečené v troubě :-). Přidala jsem dobrý kuřecí párek a toho kmínu jsem tam nasypala opravdu hodně, jinak jsem žádné jiné koření nedávala. Pekla jsem to poprvé, moc jsem si od toho neslibovala, přišlo mi to až moc jednoduché a obyčejné a nakonec jsme byli s manželem mile překvapení, to zelí v tom nemá chybu, hned se po tom zaprášilo, ani jsme nestačili otevřít vínko :-D. Nejlepší byly ty křupavé okraje :-p

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: zelné placky pečené v troubě placky z kysaného zelí bramborovo zelné placky bramborové zelné placky zelné bramborové placky placky ze zelí hrníčková kuchařka zelnáky pečené zelné placky zelné bramboráky placky zelňáky zelné placky pečené zelňáky placky zelnéplacky zelené placky zelné placky pečené kynuté zelné placky z kynutého těsta bramborovozelné placky placky ze sladkého zelí placky z čerstvého zelí ovesné placky se zelím

Zapomněl/a jsem heslo