Kněždubské krajance

Slané pečivo Doba přípravy: cca 40 min 19 názorů

Slané pečivo Doba přípravy: cca 40 min 19 názorů

Suroviny 1 větší plech

3 vařené brambory nebo zbytek bramborové kaše
500 g hladké mouky
250 ml 33% šlehačky
250 ml zakysané smetany nebo podmásle
podle chuti sůl (dala jsem 1 lžíci vegety)
kmín do těsta i na těsto
mléko podle potřeby
sádlo na potření

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin vypracujeme vláčné těsto (lepí se), můžeme přidat trochu mléka, pokud se nám bude zdát těsto příliš husté.

  2. Na klasický plech si položíme pečící papír, potřeme jej trochou sádla a na něj rozložíme těsto namočenými dlaněmi, aby se nám nelepilo na ruce. Vrstva těsta by měla být hrubá cca 5 mm.

  3. Posypeme celým kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 230°C cca 30 minut dorůžova. Po upečení potřeme sádlem. Podáváme k polévkám typu kulajda apod.

Poznámka od kuchařky

Zdroj "Pošli recept" Karin Myslíková

Komentáře k receptu Kněždubské krajance

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Mco pěkný recept Jani:-K:yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    to bude dobrota:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • 1974andrea: Jo, uzené a domácí žebírko!:-D;-)

    magdalenka: Ty "štruktúro":-D Staré recepty se líbí mnoha strukrurám, Magdi. Kdysi lidé uvařili mnohem lépe z ničeho, než dnes my, co máme plné ledničky a mrazáky. Tak kolikrát přemýšlím, když slyším svého přítele, jak mluví, jak "staříček vařili", kde oni dávali třeba maso po zabíječce?:-O Láďa si to nepamatuje, ale ledničku prý neměli:-O

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(moderátorka)

    Jana Remkova: staré recepty a "staré štruktúry"?:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Tak tohle neznám, z brambor, moje teta dělala škvarkovou křehkovici, tuším, že se do toho dávala šlehačka, škvarky a mouka, musím se zeptat maminy. Možná to ještě ví;-) Ale tohle se mi taky líbí:yes: A propos, co to je za tu kost v té polévce? Uzený žebírko?:-D

    Odpovědět

  • Díky, Magdi a Terezko. Já hned věděla, že vám dvěma se to bude líbit!;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(moderátorka)

    Tieto "staré" recepty nemajú chybu...:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    U nás sa robí niečo podobné, k hustým polievkam, a volá sa to kostrbáč :-D Takže fandím takýmto receptom, ktoré voňajú dávnymi časmi našich prababičiek. Janka, pekný receptík :yes:;-)

    Odpovědět

  • nofrona::-((:-(( myslíš? Já se mám myslím lépe:-S

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Jana Remkova:Hmmm...holka šikovná;-)

    Odpovědět

  • nofrona: Tož kurňa, ty moje znalosti zeměpisu!:-D V Hodoníně se narodila moje nejstarší sestra.;-). Dnes žije v Kanadě:-S

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Jana Remkova:Je to okres Hodonín, kousek od Strážnice, Tvarožné Lhoty.
    kroje, vínečko, atd....;-):-D:-D
    Tož Morava kurňa:-8:-D:-D

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Tohle se mi moc líbí:-p:-KUkládám,určitě receptík příjde vhod:yes:

    Odpovědět

  • nofrona: Já vůbec nevím, kde to je, ale ty placky nemají chybu. Od včerejška se konzumují ke všemu. K polívce, k jogurtu, k makrele..:-D

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Kněždub?? tam se narodil taťulda
    Máš je krásné:yes::yes::-p

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: škvarkové krajance krajanec krajance-recept krajanka krajance se škvarkama krajanec recept krajance škvarkove sladke krajance krajance z moravy krajance ze škvarků recept na krajanku pokrm krajanek z-24 krajanek z-24 krajanek škvarkový krajanec domaci krajanka recept na krajanec krajance z brambor krajance se škvarky babiččiny křesné vdolky