Pštros na paprice
Suroviny
Porce: 2-3
Nutriční hodnoty
Energie | 1 268 kJ / 303 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,00 g |
Tuky | 3,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 150 mg |
Sodík | 165 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Někdo může dělat omáčku přímo ze smetany, ale já ji nepoužívám, dělávám ji z mléka.
Hraška je výborná na zahuštění, po přidání je třeba ji nechat cca 20 minut povařit. V případně použití smetany není nutná, protože smetana omáčku zahustí dostatečně.
Pštrosí maso je vynikající, jen je třeba ho nechat dostatečně dusit, aby bylo měkoučké a nebylo tuhé.
Používám předgrilované pštrosí steaky, které není třeba moc dochucovat. Pokud by se použilo čerstvé maso, bylo by třeba maso ochutit více - i když je pravda, že u pštrosího by možná i stačilo maso jen povařit v ochucené omáčce.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 1. 2021 17:24
chudák pštros :(
28. 2. 2016 11:48
Simona Skolakova: Je to škoda, že to není moc dostupné maso. V Makru by taky mohli mít a nebo pak zkusit nějaké to řeznictví.
28. 2. 2016 00:24
Také bych ráda ochutnala pštrosavím,že je to zdravé a doporučované maso,ale nemám kde ho vzíti když jsem v Praze byla kolikrát na farmářských trzích,tak jsem měla asi zrovna smůlu,že nebylo,ale láká mě to
27. 2. 2016 23:53
Jana Remkova: Jani mrkni se na farmářských trzích nebo přímo v nějakým řeznictvím.
27. 2. 2016 23:06
No, kamarádi měli pštrosí farmu. Neměla jsem však možnost pštrosí maso ochutnat a je mi to líto.
27. 2. 2016 20:48
tejaja: Až jednoho chytíš, nebudeš litovat
27. 2. 2016 20:44
Zaujímavý recept. Len musím počkať do leta, teraz sú pštrosy v ZOO zazimované, nepobehujú vonku.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 4 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 5 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 7 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 13 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 1 hodinou
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 1 hodinou
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 1 hodinou
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 1 hodinou
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 2 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 2 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 4 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 4 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ze špekáčků, které zbyly z čarodějnic, vytvoříte skvělá jídla: Stačí použít pivo, zeleninu, alobal nebo ocet
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Čínské retro řízečky: Z málo masa vyčarujeme hodně řízků a ještě do nich můžeme využít zbytky
Další recepty
Tématické fráze: pštros recepty pštros recept pštrosí ragú recepty ze pštrosa recept na pštrosa maso z pštrosa recept pstros jak připravit pštrosa recepty z pštrosa recept z pštrosa pstrosi ragu recept pstrosi srdce recepty pštrosí játra recepty recepty pstros recepty krkyze pstrosa pštrosí ragú recepty maso pštros recepty recepty pštros na hříbech recepty ze u pštrosa recepty se pštrosa
Suroviny: maso pštrosí, paprika sušená sladká, pórek, máslo, sůl, pepř, hraška, mléko
Pštros na paprice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kL76
7 názorů