Srdce na smetaně

www.toprecepty.cz Kuchař:

Pokrmy z vnitřností 12 názorů

Srdce na smetaně
58
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Suroviny

600g hovězího srdce
50g másla
cibule
sůl
pepř
bobkový list
hřebíček
masový vývar
30 g hladké mouky
250 ml zakysané smetany
ocet
cukr
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Odblaněné a omyté srdce nakrájíme na menší nudle, na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, přidáme srdce, koření, opečeme, podlijeme vývarem a dusíme do měkka.

  2. Potom zahustíme moukou a povaříme 20 minut.

  3. Nakonec přimícháme kyselou smetanu, okyselíme a osladíme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Srdce na smetaně

  • Greneia Greneia

    Dneska jsem vařila, tak snad bude rodině chutnat, mně omáčka velmi chutná, dělala jsem poprvé, tak dávám bodík. Akorát jsem nesehnala hovězí srdce, jen vepřové :-8. Děkuji za recept :yes:

    Odpovědět

  • koldass koldass(neregistrovaný)

    jsem to ještě na závěr vylepšil stroužkem česneku...a je to mňam:yes:

    Odpovědět

  • andy andy(neregistrovaný)

  • Pavla Pavla (neregistrovaný)

    delala jsem srdce poprve....super receptik,mooooc dobré:yes:

    Odpovědět

  • Petr Petr(neregistrovaný)

    chystáme se na to dneska, akorát pužijeme srnčí srdce,jazyk, ledvinky a slezinu

    Odpovědět

  • knebeska knebeska

    5 bodík, děkuji za nápad. Moc chutné :yes:

    Odpovědět

  • piskaa piskaa

    dnes jdu varit, urcite to bude vyborne..akorat mam kureci srdce:))) tesim se!!!!:yes:

    Odpovědět

  • Ivana Ivana(neregistrovaná)

    Nudličky děláme i u nás,podle mně jsou lepší a jsou i dříve hotové.Ještě restujeme s kořenovou zeleninou a na závěr přidáváme hořčici(plnotučnou)a trochu octa.Příloha jsou knedle,brambor,těstoviny.Rýže je hladová.:-p

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    Dobrota ;-):yes:+

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jani, ty jsi mě úplně předběhla;-)než jsem sem natlačila fotky, máš už komentář:-, to bylo opravdu výborný a tou zakysanou to má úžasný šmrnc. Budu dělat vícekrát. Do toho vedra ta smetanová omáčka moc nejde, jedli jsme doma(jinak jíme venku)a tady je chládeček, tak dobrý;-) Dala jsem fotky a dávám boda jako hrom:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Bibi, hned bych si to dala!:-p:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Srdce uvarím v papiňáku s bobkovým listom, čiernym a novým korením. Po vychladnutí nakrájam na rezance. Hustú zásmažku zriedim vývarom zo srdca, prevarím, vmiešam kyslú smotanu. Ale varievam takto radšej bravčové - vepřové srdiečka, tak raz za pol roka, kvôli spestreniu jedálneho lístka. Podávam s klasickými kysnutými knedľami, ale dcére chutia k tomu viac kolienka.

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo