

Zapečené těstoviny s krémem Mascarpone
Suroviny 4 porce
- 400 g těstovin
- 400 g špenátu (mraženého sekaného)
- 200 g anglické slaniny
- 200 g čerstvých žampionů
- 100 g parmazánu (strouhaného)
- 1 kelímek krému Mascarpone
- 1 cibule (střední)
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Na lžíci olivového oleje opečeme kousky anglické slaniny a proužky cibule. Přidáme čtvrtky očištěných žampionů a opečeme je za stálého míchání dozlatova.
Ztlumíme teplotu, vhodíme nasekaný česnek a asi minutku opékáme. Přidáme špenát, necháme vypařit tekutinu a vmícháme mascarpone a polovinu parmazánu.
Vzniklou směs smícháme v zapékací nádobě s uvařenými těstovinami, povrch posypeme zbylým parmazánem.
V troubě zapečeme pod grilem, nebo horkým vzduchem na 200°C asi 5 minut. Sýr má zezlátnout a omáčka bublat.
Poznámka od kuchařky
Zdroj - časopis Apetit ( mírně upaveno )