Pečené bliny s kaviárem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 095 kJ / 740 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,66 g |
Tuky | 17,81 g |
Vláknina | 6,95 g |
Cholesterol | 284 mg |
Sodík | 1,78 g |
Sůl | 4,38 g |
Sacharidy | 110,73 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
» Už jste někdy ochutnali ruské bliny? Nevadí napsal jsem vám recept. Je jednoduchý, i když není právě laciný. Ale koneckonců ten kaviár můžete vynechat. Bliny jsou vlastně naše známé lívance. V Rusku je však pečou z ječné mouky, neslané a veliké jako talíř. Po upečení klademe bliny na sebe, aby zůstaly dlouho vlahé. To je vše. Když jich máme už dost napečeno, dáme se do jídla. Teď příjde však to nejdůležitější. Když položíme blin na talíř, dáme na něj trochu kaviáru, plátek uzeného lososa, kousek matjesa v oleji, sardelové očko, vypeckovanou olivu, kousek kapie nebo jinou ingredienci v této tónině. Pak vše zabalíme do blinu, polijeme horkým rozpuštěným máslem a hustou smetanou. Když pak ochutnáte, rozplesají se vám všechny chuťové buňky, kolik jich v ústech vůbec máte. Necháte je plesat, pokud těch blinů nesníte aspoň pět. Poprvé jsem jich snědl asi sedm, ale to je moc. Bliny volají přímo po vodce. nebraňte se tomu. byli byste sami proti sobě. Chvílemi se vám zdá, že byly vymyšleny, aby se k nim mohla vodka vydatně pít. Každý blin si žádá, a to dost naléhavě a přísně, aby byl ihned spláchnut stupečkou vodky. Ale spíš větší číškou. Ať vám tedy chutná.«
(Jaroslav Seifert, 1901-1986, český básník: "Všecky krásy světa", Praha 1982)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 10. 2016 15:48
25. 10. 2016 18:32
25. 10. 2016 09:28
25. 10. 2016 09:18
25. 10. 2016 08:16
25. 10. 2016 07:49
25. 10. 2016 07:44
Jo a recept
25. 10. 2016 07:42
25. 10. 2016 07:17
25. 10. 2016 07:02
24. 10. 2016 21:48
24. 10. 2016 21:05
24. 10. 2016 20:56
24. 10. 2016 20:53
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečené ziti
Přidáno před 1 hodinou
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 3 hodinami
Mňamka
Přidáno před 3 hodinami
Ptačí mléko se špetkou skořice
Přidáno před 4 hodinami
Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Přidáno před 11 hodinami
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
zakovazitus uvařila před 15 minutami
Rýžový nákyp
Lokomotiva uvařil před 20 minutami
Segedínský guláš
Mortishia uvařil před 37 minutami
Pečené ziti
Moanka uvařila před 52 minutami
Katův šleh
AnulkaB uvařila před 1 hodinou
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Marcela0123 uvařila před 1 hodinou
Pečené plněné papriky
Marcela0123 uvařila před 1 hodinou
Výborné lasagne
aknelkad uvařila před 1 hodinou
Libečková polévka
JanaDordov uvařila před 2 hodinami
Chutné vafle
mikii uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kynuté Maruščiny koláčky: Nadýchané a vláčné pečivo neodolatelně voní máslem. Důležité je správně pracovat s droždím
Jak využít listy z pampelišky? Skvěle ochutí bylinkové máslo, v salátu dokonale nahradí rukolu a pesto z nich ladí s těstovinami
Vytvořte ovocný kaviár podle videonávodu. Je to snadné a velmi efektní
Další recepty
Tématické fráze: bliny s kaviárem bliny z brambor ruské mini bliny recepty s kaviárem bramborove bliny co s kaviárem očka s kaviárem recept na bliny bliny recept recept na bliny z brambor jak se dela bliny bliny z trouby ruske bliny s kaviarem ruské bliny ozdoba blin s kaviarem bliny a kaviár vodka s kaviarem
Suroviny: mouka hladká, mouka pohanková, sůl, droždí sušené, mléko, smetana zakysaná, vejce, tuk, kaviár, smetana zakysaná, citron bio
Pečené bliny s kaviárem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z9Jg
14 názorů