Sněhové karbenátky ruské maminky

Veroly Kuchařka: Veroly

Doba přípravy: 15 min + smažení 8 porcí Hovězí maso 1 názor

Suroviny

500 g hovězího mletého masa
1 vejce
rohlík nebo strouhanka
mléko
česnek
sůl
pepř
majoránka
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí mleté maso dáme do misky a přidáme k tomu žloutek.

  2. Rohlík si nakrájíme na kousky a namočíme do mléka, necháme chvilku stát a potom z rohlíků vymačkáme mléko a přidáme k masu (pokud není rohlík, přidáme strouhanku a trošku zalijeme mlékem), pak přidáme česnek, sůl, pepř, majoránku a nakonec našlehané bílky.

  3. Z hotové směsi děláme placičky, které dáváme rovnou smažit na pánev.

Poznámka

Při výrobě karbenátků je potřeba, aby se z masa vymačkal vzduch a to tak, že si vezmu do ruky část směsi a mačkám maso tak dlouho až krásně drží tvar a nakonec vytvořím placičku. Karbenátky tak budou nadýchané a nedrolí se. Může se přidat i osmažená cibulka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Sněhové karbenátky ruské maminky

Tématické fráze: hovězí karbenátky nadýchané karbanátky nadýchané karbenátky karbenátky z hovězího masa ruské karbanátky ruske maso ruské recepty nadýchané karbanátky diskuse ruský karbanátky nadýchané mleté maso vyroba karbanatku snehové s mleteho masa ruské rohliky ruská pánev karbanatky rusky recept nadychane smazene karbanátky karbanátky nadýchané vyroba karbenatku nadýchané rybí karbanátky ruské kapustové karbanátky

Zapomněl/a jsem heslo