

Bliny
Suroviny 4-6 porcí
- 150 g hladké mouky
- 2 vejce
- 10 g kvasnic
- mléko (vlažné)
- špetka soli
- marmeláda
- moučkový cukr
Postup přípravy receptu
Zaděláme těsto jako na lívance, necháme stát, až těsto trochu nakyne.
Pak smažíme malé bliny na lívanečníku.
Jeden pomažeme marmeládou, nutelou a druhým přiklopíme, pocukrujeme a podáváme horké.
Kdo chce, může dělat větší lívance, a plníme naslano.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bliny
-
samouk: Samouk má pravdu, bliny jsou lívanečky s "nákladem" nahoře. Plněné jsou pelmeně nebo pirožky.
-
bliny jsou z pohankove mouky ne z hladke...
-
Samouku, je to možné, děkuji za informace.Já mám v mojí kuchařce recept na bliny z nudlového těsta, je opsaný někdy před 20 lety z časopisu.
-
Marybar, - zřejmě jste se spletla, bliny se nedělají z nudlového těsta a už vůbec ne plněné.Myslím,že jste myslela pelmeně.
Zde uvedený recept je v podstatě správný a v Rusku se do těsta vmíchává sníh z bílků těch vajec. Dělají se jak je uvedeno sladké a slané.
Výborné jsou na slano s kaviárem nebo s uzeným lososem,přidává se lžička zakysané smetany.
Dobrou chuť v Novém roce přeji po 3 týdnech odloučení -
Bliny znám taky s masovou nádivkou, ale i na sladko - dělá nám je příbuzná rodilá Ukrajinka, ale sama říká, že těch variant je strašně moc, takže i tyhle určitě jsou výborné
-
tento recept i název mám z kuchařské knihy Jak jsem vařil pro Vlastu Buriana,myslím že knihu napsal Treibal ale už si nejsem jistá.Recept mě zaujal právě pro jednoduchost a hlavně všem chutná
-
Bliny se hodně připravují v ruské kuchyni.Připravují se jinak, v podstatě z nudlového těsta vykrajované čtverečky, plněné masovou směsí a vařené.Tento recept mne inspiroval.
-
Bože, čtu "blbiny" místo bliny!
To musí být docela syté, že?
, Jednoduché a rychlé, je to za plus!
-
já je,když nemám moc času dělám třeba z jogurtu,nebo zakysanky,lehce ji naředím mlékem,přidám vajíčko,mouku a smažím..