Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Minibliny s kaviárem a zakysanou smetanou

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

3. 1. 2014 09:18

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie2 919 kJ / 698 kcal
Bílkoviny29,21 g
Tuky12,29 g
Vláknina9,25 g
Cholesterol 267 mg
Sodík 154 mg
Sůl0,34 g
Sacharidy112,98 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Inspirace: www.apetitonline.cz

Bliny jsou malé lívanečky, dělají se z pohankové mouky a patří k tradičním lidovým receptům některých východoevropských národů. Doplněné zakysanou smetanou a kaviárem, dnes už bohužel většinou nepravým, jsou labužnickou delikatesou :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

zizala

4. 1. 2014 08:25

Díky všem za milé komentáře :-K

hanes24

4. 1. 2014 08:14

Pro mě tento recept není určen, ale nabídnu ho příbuzným, kteří ryby a cokoli rybího milují. Jinak hodnotím kladně.:yes::-))

maris

3. 1. 2014 13:10

To by mně moc chutnalo:-p:yes:+7

Ivana Ch

3. 1. 2014 13:00

Já mám kaviár mooc ráda, hlavně s citronovou šťávou, určitě tento recept vyzkouším. U nás vlastně celá rodina kaviár miluje, ale chápu že někdo ho nemusí.

spagetka

3. 1. 2014 12:51

rozmarynaH: Taky dost dobře nechápu tvou obavu z pohanky - nějaká špatná zkušenost? Dyk pohanka je výborná na žíly.

zizala

3. 1. 2014 12:49

rozmarynaH: Proč se bojíš pohankové mouky? Je moc dobrá a zdravá (obsahuje mmj. rutin), chutná lehce oříškově ;-) Přidávám ji i do chleba. Někdo dělá bliny s obyčejnou hladkou moukou nebo s ovesnou ;-)

rozmarynaH

3. 1. 2014 12:38

Krásné lívanečky:-*. Nedala by se pohanková mouka nahradit jinou. Pohanky se moc bojím. :yes:

srettka

3. 1. 2014 11:33

Vypadá to krásně:yes:, ale mám to jako špagetka....rybí vejce nějak nemůžu. Přitom po rybách bych se utloukla, ale vejce z ryby nemusím. Kdysi jako dítěti mi koupil děda ve zlaté uličce na mé přání chlebíček s kaviárem, který mě naprosto fascinoval. Ovšem po koštu jsem prohlásila, že už to v životě do pusy nedám:-))
Takže si na tu ruskou koblihu dám taky radši toho lososa:-D

zizala

3. 1. 2014 10:58

spagetka: Já miluju všechno, co je cítit rybinou, ne nadarmo jsem znamení Ryby ;-) Líbilo by se mi žít na břehu moře, to bych byla ve svém živlu :-* Asi jsem v minulém životě byla rybářova žena :-))

Jitkas: Jo, uzený losos by byl také moc dobrý :-p:yes: Tak zase příště. To je fotka už z února, dělala jsem je jako pohoštění na narozeniny.

Jitkas

3. 1. 2014 10:36

spagetka: Dej si je klidne s uzenym lososem ci jinou uzenou rybou a na to zakysanou smetanu. Zizala: Krasne je mas, jste si uzivali primo luxusne!!

spagetka

3. 1. 2014 10:16

Já nejdřív četla "mimi" :-D:-D:-D. Bliny znám, dělá je moje "vyvdaná" snacha, ale pokud vím, ona je dělá z opšeničné. Z pohanky ale jsou rozhodně zdravější, vyzkouším. Akorát nevím, jak se poperu s kaviárem, ten já nemusím, ale možná i proto, že jsem nenarazila na kvalitní.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: koblihy ze zakysané smetany bliny recept top recepty slané pohoštění k přání k narozeninám recepty s kaviárem koblihy se zakysanou smetanou kaviár recept jak se dělá bliny pohoštění s kaviárem jak se dělá kaviárový chlebíček recept recepty na koblihy se zakysanou smetanou pohankova se zakysané smetany recept na kaviárový chlebíček kaviárový koláč chlebicky s kaviarem recept lívance recept se zakysanou smetanou s kaviárem jak s kaviarem chlebicek s kaviarem-recept chlebíček s kaviárem pohankové bliny

Suroviny: mouka pohanková hladká, mouka hladká pšeničná, sůl, droždí, mléko, vejce, smetana zakysaná, olej, kaviár, smetana kysaná, citron, kopr

TopRecepty.cz

Minibliny s kaviárem a zakysanou smetanou

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Plgz