Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový salát s majonézou

K českému vánočnímu stolu neodmyslitelně patří bramborový salát. Variant samozřejmě existuje několik, ale ta naše je stejně nejlepší. Připravte si bramborový salát s majonézou podle našeho receptu a pečlivě ho hlídejte, aby se stihl v chladu odležet.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (60 min příprava)

16. 2. 2008 21:15

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota10 170 kJ / 2 431 kcal
Bílkoviny48,58 g
Tuky183,95 g
Vláknina22,87 g
Cholesterol1 037 mg
Sodík2 039 mg
Sůl4,83 g
Sacharidy133,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Vzhledem k majonéze salát neuchováváme dlouho.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

casino

13. 11. 2018 10:33

Frantiska:
Jj, první větou jste to trefila perfektně :yes: (cukru podle chuti) :-)
https://www.toprecepty.cz/recept/40195-teply-bramb...

Frantiska

13. 11. 2018 09:51

casino: takze tvoje verze je: brambory, cibule na speku a ocet a sul a pepr? A nebo cibule se na speku nedela?

casino

13. 11. 2018 00:19

hosta:
Paní casinová dělá stejně, ale bez uzeniny :-)

Eja57:
U nás ke kaprovi děláme saláty dva:
paní casinová viz výše a já dělám takřka podle tohoto rcp, akorát nedávám vejce, kyselé sterilizované okurky, mrkev, hrášek, majonézu :-8 a místo měkkého salámu popustím uzený špek.
Brambory vaříme společně a zatímco já potom stihnu nachystat "můj" salát, uspat rybku, naporcovat ji a nasolit ke smažení, uvařit rybí políffku a připravit do ní krutonky, tak má paní pižlá a pižlá krychličky ze zeleniny a vrství a vrství... :-) Objektivně nutno podotknouti, že ale stihne uvařit ještě i zelňačku :yes: No, vaří ji den předem :-D

Eja57

12. 11. 2018 18:25

hosta: Já jsem postupem let dospěla k hodně minimalistické verzi - a ke kapříkovi už jiný nedělám. Vrstva drobných kostiček vlažných vařených brambor, pocákat s citem trochou láku znojemských okurek, sůl, pepř, kyselé jablko na kostičky, okurčičky na drobné plátky, blanšírovaná cibule najemno, a znovu ve stejném pořadí až je kýbl skoro plný. Pak to celé rukama jemně promíchnu, přidám trochu majonézy ochucené špetkou hořčice, znovu promíchám a hotovo. Do lednice do druhého dne. :-8

hosta

12. 11. 2018 16:58

ludena: co je na něm překombinovaného? Já mám pocit, že takhle dělá salát většina z nás:-)

Jana Pá

12. 11. 2018 14:32

ludena: Ten recept je už zde 10 let, doba i chutě se mění, tak vyzkoušejte ten svůj, dobrou chuť :yes: např. já dělám vždy něco jinak do salátu si přidám čerstvou mrkev, celer a pak si to koriguji podle svého (našeho), pak si dodělám a nakonec mě manžel řekne, to není ono ?, udělej ten náš :-D (v tom případě už končím s mou inteligencí, že to vylepším, a dělám to neustále stejně už 48 let :-D
Ale majonézu tam nedávám, jogurt bílý a pak chutnám a dále přidávám, co tomu chybí, ale opravdu je to dle chutě každého, že :-?<3

ludena

12. 11. 2018 13:58

mlsny_jazycek: to je překombinované-ale každý to má podle své chuti

ludena

12. 11. 2018 13:57

tak podle videa bych řekla, že se jedná o vlašák, toto nemá s bramborovým salátem nic společného:no::-O

tejaja

26. 12. 2015 08:17

Drcmánek Oldřich: Bežne varím zemiaky v šupke, niektoré jedlá sa bez nich neobídu. A ako Petra, aj mne sa to stlo veľmi zriedka, vždy sú zemiaky v poriadku. Všímaj si, odkiaľ sú tie nekvalitné, a viac od toho pestovateľa nekupuj. Takže nič komické na tom nevidím.;-)

Petra

25. 12. 2015 20:54

Oldo, mě se stane opravdu výjimečně, že koupím brambory, které nejsou kvalitní... Stalo se mi to za život možná tak 5x. Takže nevím kde je chyba :(

Drcmánek Oldřich

25. 12. 2015 16:47

Prosím poraďte mně, kde se dají koupit brambory, které se dají vařit ve slupce.Naposledy jsem je viděl vařit takto svoji maminku těsně než jsem odešel na vojnu.Podotýkám, že mně je 72 let.Dnešní brambory jsou tak přešlechtěny, že je to samá hniloba a musí se před vařením loupat. Je zajímavé, že i dnes spousta kuchařů (dokonce někteří se považují za mistry)ve svých receptech píše:,,Uvař brambory ve slupce"! Připadá mně to přinejmenším hodně komické.Přejí pěkné vánoce.Olda

mlsny_jazycek

23. 12. 2015 11:25

svoj recept nikomu nedám no skúste pridať malé kocky tvrdého syra a tiež sterilizované šampiňóny krájané stredne veľké

spagetka

13. 12. 2015 08:56

tejaja: souhlasím, u nás prostě nejde žádná uzenina, jen hrášek, mrkev, okurka. Táta dřív dával koninu.
Každý si udělejte ten svůj nejlepší salátek a hezký třetí advent ;-);-);-)

tejaja

13. 12. 2015 08:51

Ben Gregor: Až na to, že každý považuje za klasický zemiakový šalát čosi iné.:-D:-D;-)

Ben Gregor

13. 12. 2015 07:38

Klasický bramboroví salát jednoduchý brambor uvařený neloupaný vychlazený plnotučná hořčice pepř sals horská okurka kuřecí salám majonéza sterilizovaná zelenina lžíce olivoví olej panenský jako příloha kuřecí uzené stehno přeje dobrou chutě Ben Gregor.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bramborovy salat bramborovy salat recept bramborový salát podle polreicha nejlepší bramborový salát recept na bramborovy salat recept bramborovy salat bramborový salát recept nejlepší domácí bramborový salát bramboroví salát klasický bramborový salát bramborovy salat recepty domácí majonéza recept bramborový salát top recepty bramborovej salát recepty bramborový salát salát coleslaw od polreicha klasický bramborový salát recept recept na nejlepsi bramborovy salat salat bramborovy bramborový salát klasický

Suroviny: brambory, salám měkký, vejce, okurka čerstvá, cibule, mrkev, hrášek, majonéza, ocet, cukr, sůl, pepř, hořčice plnotučná

TopRecepty.cz

Bramborový salát s majonézou

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D9n