Bramborový salát s majonézou

www.toprecepty.cz Kuchař:

Přílohy 32 názorů

512
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Suroviny

70 dkg brambor
1/4 kg měkkého salámu (pařížský nebo jiný měkký - třeba Junior)
3 vejce
13 dkg kyselé sterilizované okurky
5 dkg cibule
10 dkg mrkve
3 dkg zeleného hrášku bez nálevu
20 dkg majonézy
ocet
cukr
sůl
pepř
lze použít na dochucení také plnotučnou hořčici
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme.

  2. Necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky, (lze použít i spec. kolečko s drátky) vložíme do mísy a přidáme na kostky nakrájený salám, nakrájenou okurku, cibuli, vařenou mrkev, hrášek, přidáme majonézu, ocet, cukr (velice opatrně, většinou nedávám) sůl, pepř a případně několik lžic hořčice.

  3. Dobře promícháme, dochutíme a nakonec přidáme na kostky pokrájená vařená vejce a ještě zlehka promícháme.

  4. Dáme uležet do chladna.

Poznámka

Vzhledem k majonéze salát neuchováváme dlouho.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 98 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Bramborový salát s majonézou

  • tejaja tejaja

    Drcmánek Oldřich: Bežne varím zemiaky v šupke, niektoré jedlá sa bez nich neobídu. A ako Petra, aj mne sa to stlo veľmi zriedka, vždy sú zemiaky v poriadku. Všímaj si, odkiaľ sú tie nekvalitné, a viac od toho pestovateľa nekupuj. Takže nič komické na tom nevidím.;-)

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Oldo, mě se stane opravdu výjimečně, že koupím brambory, které nejsou kvalitní... Stalo se mi to za život možná tak 5x. Takže nevím kde je chyba :(

    Odpovědět

  • Drcmánek Oldřich Drcmánek Oldřich(neregistrovaný)

    Prosím poraďte mně, kde se dají koupit brambory, které se dají vařit ve slupce.Naposledy jsem je viděl vařit takto svoji maminku těsně než jsem odešel na vojnu.Podotýkám, že mně je 72 let.Dnešní brambory jsou tak přešlechtěny, že je to samá hniloba a musí se před vařením loupat. Je zajímavé, že i dnes spousta kuchařů (dokonce někteří se považují za mistry)ve svých receptech píše:,,Uvař brambory ve slupce"! Připadá mně to přinejmenším hodně komické.Přejí pěkné vánoce.Olda

    Odpovědět

  • mlsny_jazycek mlsny_jazycek(neregistrovaný)

    svoj recept nikomu nedám no skúste pridať malé kocky tvrdého syra a tiež sterilizované šampiňóny krájané stredne veľké

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    tejaja: souhlasím, u nás prostě nejde žádná uzenina, jen hrášek, mrkev, okurka. Táta dřív dával koninu.
    Každý si udělejte ten svůj nejlepší salátek a hezký třetí advent ;-);-);-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Ben Gregor: Až na to, že každý považuje za klasický zemiakový šalát čosi iné.:-D:-D;-)

    Odpovědět

  • Ben Gregor Ben Gregor(neregistrovaný)

    Klasický bramboroví salát jednoduchý brambor uvařený neloupaný vychlazený plnotučná hořčice pepř sals horská okurka kuřecí salám majonéza sterilizovaná zelenina lžíce olivoví olej panenský jako příloha kuřecí uzené stehno přeje dobrou chutě Ben Gregor.

    Odpovědět

  • hanka hanka(neregistrovaná)

    Je to dobrý,ale věřte nebo nevěřte nejlepší je uvařená čerstvá zelenina(celer,mrkev)než nějaké moravanky....Je to klasika,je to lahodné a není to tak kyselé.Můjtip,samozřejmě každý jsme jiný.:-*

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    Moje babička byla vyučená ve studené kuchyni a vždycky říkala, že do bramborového salátu žádné vajíčko ani salám nepatří. A dávala kousek opravdu nadrobno nakrájeného jablíčka, je to opravdu lepší :-). A taky dávám malinko cukru. Pak klasika, brambory, uvařená mrkev, cibule (spařuji nebo dávám červenou), hrášek, kyselé okurky, Majolka®, kousek toho jablíčka, sůl, trošičku cukru, plnotučná hořčice a trošku octa. Když se uleží, je výborný, každý, kdo ho jedl byl opravdu spokojený, plno lidí mi i řeklo, že mu chutná víc, než ten od maminky a to je co říct. Když ho dělám, tak do škopku a podělím celou rodinu :-D.

    Odpovědět

  • Jirka Jirka(neregistrovaná)

    Bramborový salát děláme podobně, veškerou zeleninu včetně zavařených okurek a hrášku máme domácí,dotváří to chuť. Jen si myslím, že v bramborovém salátu nemá být žádný salám ani uzenina. Také jsme zkoušeli jablíčko nebo tvrdý sýr, ale klasika je klasika.

    Odpovědět

  • Mátahati Mátahati(neregistrovaný)

    Jinak bych ještě podotkla, že na tom obrázku to vypadá celkem nechutně a to je tak skvělí. Takže jen poznámka - liddé jedi i očima a toto by je mohlo odradit. :)

    Odpovědět

  • Mátahati Mátahati(neregistrovaný)

    Díky za recept - sice jsem ho trochu upravila,ale i přez to super :yes::yes:;-)

    Odpovědět

  • ladislav ladislav (neregistrovaný)

    tak delal jsem poprve salat podle tohoto receptu a musim uznat autorky ze je vyborna . Dekuji za recept:yes:

    Odpovědět

  • kacule kacule(neregistrovaný)

    Je to ma premiera a vzhledem,ze je pred Vanocema,jdu do toho:):yes:

    Odpovědět

  • jan jan(neregistrovaný)

    tak jsem to zkusil a ten salat jsem si udelal a verte ten salat nevydrzel do druheho dne na obed a prach sproste jsme ho sezhrali jeste ten vecer

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo