Jarní salát z bulguru
Salát neznamená pouze kus listu a zelenina. Vyzkoušejte tento bulgurový salát plný křupavých elementů od zeleného hrášku a chřestu až po pražené ořechy. Vše spojuje jemná zálivka z citronu, oleje a česneku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 384 kJ / 2 482 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,59 g |
Tuky | 177,46 g |
Vláknina | 24,23 g |
Cholesterol | 538 mg |
Sodík | 236 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 165,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladit. Mezitím nakrájíme pažitku nadrobno a nasekáme ořechy. Ty opražíme nasucho na pánvi.
Krok 2: V druhé pánvi rozpálíme lžíci oleje a na něm opražíme bulgur, cca 2-3 minuty.
Krok 3: Stroužek česneku utřeme se solí, přidáme šťávu z citronu a olej a vyšleháme zálivku.
Krok 4: Do kastrůlku dáme 2 plátky citronu, lžičku cukru, oříšek másla a trochu soli. Zalijeme horkou vodou a přivedeme k varu.
Krok 5: Chřest oloupeme v poslední třetině stonku a nakrájíme na kousky dlouhé cca 2 cm.
Krok 6: Jakmile začne voda vařit, dáme do ní hrášek a kousky chřestu a necháme asi 3-4 minuty povařit. Poté přecedíme, částí vývaru zalijeme bulgur na pánvi a necháme jej nabobtnat.
Krok 7: Vychlazená vajíčka oloupeme a nakrájíme na kostičky. V míse smícháme bulgur, zeleninu, vejce, polovinu ořechů a pažitky a asi 2/3 zálivky. Dobře promícháme a dáme vychladit.
Krok 8: Při servírování ozdobíme salát druhou polovinou ořechů a pažitky a pokapeme zbytkem zálivky. Podáváme s rozpečenou pitou.
Zveřejněno 3. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jarní salát z bulguru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwnA
Moje poznámka
Jarní salát z bulguru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwnA
Nejnovější recepty
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 3 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 3 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 3 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 3 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 4 hodinami
Bramborové placičky s mákem a třešňovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 4 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 5 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 7 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 9 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 9 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 9 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 10 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 10 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 11 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 11 hodinami
Tématické fráze:
recepty z bulguru,
salát s bulgurem,
recept z bulguru,
bulgur recepty,
salat z burguru,
vaření bulguru,
jak se vaří bulgur,
příprava bulguru,
bulguru,
tabouleh z bulguru,
recept na salat s bulgurem,
sálát z bulgru,
bulgur příprava,
recept z burguru,
burgur salát,
recepty z burguru,
recepty s bulguru,
saláty s bulgurem,
salát z bulgurem,
recepty z bulguru-saláty
Suroviny:
bulgur,
olej,
hrášek,
chřest zelený,
pažitka,
mandle,
vejce,
česnek,
šťáva citronová,
olej olivový,
citron,
cukr,
máslo,
sůl
Komentáře (6)