Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bulgur s vepřovým masem a zeleninou

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

15. 4. 2009 22:59

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota740 kJ / 177 kcal
Bílkoviny2,32 g
Tuky11,72 g
Vláknina3,84 g
Cholesterol0 mg
Sodík11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy13,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Já měla maso naložené na špízy na gril, ale protože mi marodí omladina, grilování se nekoná a já ho spotřebovala takto. Jestli není Tacos koření, nic se neděje (ale je to škoda, protože je moc dobré), může se maso posypat troškou kari koření a sladké mleté papriky a nebo se může jen osolit, opepřit a restovat.

Lze s úspěchem použít i maso kuřecí (ale pašík je pašík). Základní recept je z obalu bulguru, ale já jsem si ho dost upravila po svém.

Masa jsem měla tak 200g a bulguru jsem zdělala asi 1/3 (z půl kila). Je z toho po uvaření tak na 3 dospělácké porce a moc nám to se synem chutnalo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Pavlína

14. 5. 2017 12:36

vynikající,dnes jsem dělala na oběd :-p:-p:-p

Silva

29. 6. 2015 00:54

Bulgur neznám, ráda vyzkouším. My máme oblíbené tortily a kuskus. V Albertu nedávno zlevňovali hodně položek, včetně těchto. Recept určitě vyzkouším. Děti si taky oblíbily změny.:yes:

Jana

10. 6. 2015 23:42

Bulgur také kupujeme v Albertu - a za dobrou cenu. Jinak děkuji za recept a tip na Tacos koření.

ZuzkaMladkova

6. 5. 2012 10:09

Já ho dělám s kuřecím stehenním masem a byla to pohádka :-p:yes:

Eliza

26. 4. 2009 21:59

Mirčo, manžel dnes večer velmi často postává nad hrncem na sporáku a ujídá, asi ho budu muset strčit do ledničky (ten hrnec myslím, manžela studeného nepotřebuji ;-) ) Zachutnalo mu... nakonec všem, takže ještě jednou díky za recept!

mirca75

26. 4. 2009 21:52

Elizo:-)tak to jsem moc ráda že ti bulgur chutnal:-p.Můj syn už se taky poptával,kdy už zase bude,ale při tom množství receptů odsud co chci vyzkoušet,nevím,nevím...;-):-D Ta kurkuma je dobrý nápad,ale bohužel u nás ji neseženu(a že se vždy snažím,ale prodavačky vždy jen:-O co to je?) a tak musím počkat až na nákupní výlet do většího města:-D A díky za fotečky,jsou moc pěkné:-)

Eliza

26. 4. 2009 20:40

Tak Mirečko, dnes konečně došlo na Tvůj recept...:-p
Použila jsem kuřecí maso, červenou cibuli a místo kari kurkumu. Moc dobrůtka, díky za inspiraci a - posílám fotky...:-)

spagetka

17. 4. 2009 21:43

Já myslím že ta pohanka je výborný nápad ;-):-p

mirca75

17. 4. 2009 21:01

Marto:-)asi nejblíž je tomu opravdu ten kuskus,jak píše Gábina.Kroupama si nejsem až tak jistá:-(.Ta pohanka by stála za uvážení:-O;-),ale já z ní znám chuťově jen kaše:-p.Bulgur je po uvaření měkký,šťavnatý,ale při skusu krásně jakoby křupne.
Jestli budeš dělat z pohanky dej mi prosím vědět jaké to bylo:-p.Díky

Gabina

17. 4. 2009 13:13

Možná by to šlo i z kuskusu, řekla bych, že je bulguru hodně podobný :-))

Marta

17. 4. 2009 12:03

Mirčo, myslíš, že by to šlo tak chutně připravit i s kroupama nebo pohankou? Bulgur tu zrovna nemám a do nějakého zásobenějšího krámku se dostanu kdo ví kdy :-(. Vypadá to totiž moc dobře :-p:-p:yes: a nechce se mi moc dlouho čekat :-D.

mirca75

17. 4. 2009 09:39

Jiřinko:-)Tacos je koření na mexickou kuchyni,ale jestli máte rádi letní "grilovačky" tak ho hojně využiješ i tam(třeba na kuř.křídla,grilované rajčatové půlky)a myslím že vám bude móóc chutnat:-p
Elizo:-)myslím že ti bude chutnat:-p a budu ráda když dáš vědět:-)

mirca75

17. 4. 2009 09:27

Hanko:-)bohužel reaguji až dneska a tak nevím jestli už někdo nebyl rychlejší do vzkazů:Bulgur je zpracovaná hrubě pomletá pšenice-je velmi jednoduchá na přípravu a má lehce oříškovou chuť(nepřehlušující chuť jídla).Je výživná,lehce stravitelná a velmi se hodí i jako strava pro děti.Hodí se do zeleninových i masových jídel,jako příloha i na sladko s ovocem,..Toliko odborný přepis z obalu;-).
Já mám děti 3 a dělám jim na sladký způsob s ovocem,nebo jako různá rizota.Se starším synem si děláme s masem,aj..
Jediné mínus je trochu vyšší cena:-(v Bille 0,5kg/39,90kč),ale taky je pravda že se Bulgur vařením zdvojnásobí svůj objem a tak ho není třeba tolik.A tudíž i déle vydrží.Ale nám moc chutná a tak vím že stojí za vyzkoušení;-):-).

Eliza

16. 4. 2009 19:35

Mirčo, dnes jsem zrovna bulgur koupila, tak se Tebou asi nechám inspirovat, díky.

Hana

16. 4. 2009 16:31

A co je to pšeničný bulgur? Nikdy jsem to neslyšela. Je to něco jako rýže, nebo hrách ...?

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bulgur s kuřecím masem bulgur s vepřovým masem bulgur s kuřecím masem a zeleninou bulgur se zeleninou a uzeným masem recept na zeleninový bulgur nejlepší recepty na bulgur jak se vaří bulgur pšeničný bulgur bulgur s mletým masem pšeničný bulgur recepty kuskus s vepřovým masem recept na pšeničný bulgur vepřové maso s bulgurem recepty s bulgurem burgur bulgur se zeleninou a kuřecím masem bulgur cena recept bulgur a kuřecí maso vepřové maso se zeleninou recepty z bulguru a kuřecí maso

Suroviny: bulgur, maso vepřové, sůl, pepř mletý, koření kari, tacos koření, olej, cibule, česnek, vývar, zelenina, květák, fazolky zelené, zelenina kořenová, paprika čerstvá červená, rajče, pórek

TopRecepty.cz

Bulgur s vepřovým masem a zeleninou

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g5x3