Bulgur s vepřovým masem a zeleninou

mirca75 Kuchařka:

Vepřové maso 19 názorů

510

Suroviny

Pšeničný bulgur
vepřové maso - kýta ( kotleta)
sůl
pepř mletý
1 rovná lžička kari koření
1 plná lžička Tacos koření(Kotányi)
1 polévková lžíce oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
500ml vývaru nebo vody
zelenina
květák
fazolky zelené
kořenová zelenina(nebo lze použít i směs mraženou)
červená paprika zeleninová 1/4ks
rajčata -já cherry asi 8ks
pórek -kousek
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na tenké plátky a pak na širší proužky. Zasypeme kořením Tacos, jemně osolíme a necháme chvilku stát.

  2. Na větší a hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme maso a restujeme dozlatova. Pak přendáme na talíř a uchováme v teple.

  3. Na tutéž pánev s výpekem po masu přidáme na osminky nakrájenou cibuli a na stroužky nakrájený česnek, orestujeme do sklovata, přidáme bulgur, kari koření, promícháme a podlijeme vývarem nebo vodou.

  4. Přidáme zeleninu, dle potřeby dosolíme, přiklopíme pokličkou a za občasného promíchání dusíme asi 15 minut.

  5. Přidáme orestované vepřové maso, červenou papriku na proužky, cherry rajčata na čtvrtky, pórek na nudličky, je-li nutné, ještě trošku podlijeme a dusíme pod pokličkou dalších 10 minut.

  6. Jestli jsme podlili moc, necháme u konce bez přikrytí, aby se nám přebytečná tekutina vydusila pryč. Jídlo v pánvi má být šťavnaté, ale "neplavat".

Poznámka

Já měla maso naložené na špízy na gril, ale protože mi marodí omladina, grilování se nekoná a já ho spotřebovala takto. Jestli není Tacos koření, nic se neděje (ale je to škoda, protože je moc dobré), může se maso posypat troškou kari koření a sladké mleté papriky a nebo se může jen osolit, opepřit a restovat.

Lze s úspěchem použít i maso kuřecí (ale pašík je pašík). Základní recept je z obalu bulguru, ale já jsem si ho dost upravila po svém.

Masa jsem měla tak 200g a bulguru jsem zdělala asi 1/3 (z půl kila). Je z toho po uvaření tak na 3 dospělácké porce a moc nám to se synem chutnalo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bulgur s vepřovým masem a zeleninou

  • Pavlína Pavlína(neregistrovaná)

    vynikající,dnes jsem dělala na oběd :-p:-p:-p

    Odpovědět

  • Silva Silva(neregistrovaná)

    Bulgur neznám, ráda vyzkouším. My máme oblíbené tortily a kuskus. V Albertu nedávno zlevňovali hodně položek, včetně těchto. Recept určitě vyzkouším. Děti si taky oblíbily změny.:yes:

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Bulgur také kupujeme v Albertu - a za dobrou cenu. Jinak děkuji za recept a tip na Tacos koření.

    Odpovědět

  • ZuzkaMladkova ZuzkaMladkova

    Já ho dělám s kuřecím stehenním masem a byla to pohádka :-p:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Mirčo, manžel dnes večer velmi často postává nad hrncem na sporáku a ujídá, asi ho budu muset strčit do ledničky (ten hrnec myslím, manžela studeného nepotřebuji ;-) ) Zachutnalo mu... nakonec všem, takže ještě jednou díky za recept!

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Elizo:-)tak to jsem moc ráda že ti bulgur chutnal:-p.Můj syn už se taky poptával,kdy už zase bude,ale při tom množství receptů odsud co chci vyzkoušet,nevím,nevím...;-):-D Ta kurkuma je dobrý nápad,ale bohužel u nás ji neseženu(a že se vždy snažím,ale prodavačky vždy jen:-O co to je?) a tak musím počkat až na nákupní výlet do většího města:-D A díky za fotečky,jsou moc pěkné:-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tak Mirečko, dnes konečně došlo na Tvůj recept...:-p
    Použila jsem kuřecí maso, červenou cibuli a místo kari kurkumu. Moc dobrůtka, díky za inspiraci a - posílám fotky...:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já myslím že ta pohanka je výborný nápad ;-):-p

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Marto:-)asi nejblíž je tomu opravdu ten kuskus,jak píše Gábina.Kroupama si nejsem až tak jistá:-(.Ta pohanka by stála za uvážení:-O;-),ale já z ní znám chuťově jen kaše:-p.Bulgur je po uvaření měkký,šťavnatý,ale při skusu krásně jakoby křupne.
    Jestli budeš dělat z pohanky dej mi prosím vědět jaké to bylo:-p.Díky

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Možná by to šlo i z kuskusu, řekla bych, že je bulguru hodně podobný :-))

    Odpovědět

  • Marta Marta

    Mirčo, myslíš, že by to šlo tak chutně připravit i s kroupama nebo pohankou? Bulgur tu zrovna nemám a do nějakého zásobenějšího krámku se dostanu kdo ví kdy :-(. Vypadá to totiž moc dobře :-p:-p:yes: a nechce se mi moc dlouho čekat :-D.

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Jiřinko:-)Tacos je koření na mexickou kuchyni,ale jestli máte rádi letní "grilovačky" tak ho hojně využiješ i tam(třeba na kuř.křídla,grilované rajčatové půlky)a myslím že vám bude móóc chutnat:-p
    Elizo:-)myslím že ti bude chutnat:-p a budu ráda když dáš vědět:-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Hanko:-)bohužel reaguji až dneska a tak nevím jestli už někdo nebyl rychlejší do vzkazů:Bulgur je zpracovaná hrubě pomletá pšenice-je velmi jednoduchá na přípravu a má lehce oříškovou chuť(nepřehlušující chuť jídla).Je výživná,lehce stravitelná a velmi se hodí i jako strava pro děti.Hodí se do zeleninových i masových jídel,jako příloha i na sladko s ovocem,..Toliko odborný přepis z obalu;-).
    Já mám děti 3 a dělám jim na sladký způsob s ovocem,nebo jako různá rizota.Se starším synem si děláme s masem,aj..
    Jediné mínus je trochu vyšší cena:-(v Bille 0,5kg/39,90kč),ale taky je pravda že se Bulgur vařením zdvojnásobí svůj objem a tak ho není třeba tolik.A tudíž i déle vydrží.Ale nám moc chutná a tak vím že stojí za vyzkoušení;-):-).

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Mirčo, dnes jsem zrovna bulgur koupila, tak se Tebou asi nechám inspirovat, díky.

    Odpovědět

  • Hana Hana(neregistrovaná)

    A co je to pšeničný bulgur? Nikdy jsem to neslyšela. Je to něco jako rýže, nebo hrách ...?

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo