Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lehké krémy na dort či řezy

Ať už pečete dort nebo nějaké řezy, zajisté oceníte osvědčený recept na krém, který nemusí být jen hutný a těžký, jako je třeba klasický máslový. Připravili jsme si pro vás recepty na tři lehké, svěží, smetanové krémy - s tvarohem, ovocný s jogurtem a čokoládový.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

8. 6. 2009 19:20

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie3 236 kJ / 773 kcal
Bílkoviny23,83 g
Tuky27,46 g
Vláknina8,50 g
Cholesterol 28 mg
Sodík 152 mg
Sůl0,28 g
Sacharidy103,49 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tvarohový krém dochucuji 2 lžícemi nasekané meduňky, šťávou z půlky limetky a kůru naškrábanou na tenké vlásky. Vydrží i do druhého dne. U čokoládového krému je možné čokoládu vynechat a krém ochutit třeba rozpustnou kávou, rozmixovaným ovocem, vaječným koňakem, griotkou atp. Čokoládový krém je tak tuhý, že se dá krájet, používám ho na pařížský dort.

Na slepování laskonek a pusinek, obyčejné piškoty, ovocné košíčky atp. používám jen ochucenou šlehačku. Vždycky používám 40% a dávám ztužovač, protože pak v lednici vydrží i dva dny a neroztéká se.

Krémy s želatinou je dobré lít na korpus, kolem kterého dáme kruh z dortové formy, který dobře přitiskneme k podložce. Pak vlijeme krém, dáme do lednice a necháme ztuhnout, nejlépe přes noc. Ráno dort objedeme nožem s kulatou špičkou, odstraníme kruh a dort dozdobíme.

Pokud na želatinu dáváme ještě polevu, necháme ji chvíli zchladnout a raději pracujeme s hustší polevou, než aby se krém od horké polevy roztekl a dort ztratil tvar.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas (moderátorka)

8. 6. 2009 20:09

Opuncie, díky, taky ukládám :yes: U mě je problém s cholesterolem:no::-(, tak se pokusím šlehačku někdy nahradit Ramou Cremefine na šlehání, mám s ní dobrou zkušenost, taky udrží tvar v lednici do druhého dne. Rodina ale problém nemá. Ještě mám jeden dotaz. Plátkovou želatinu nepoužívám, ale myslím si, že bych mohla místo ní použít stejné váhové množství sypké želatiny. Nebo ta v plátcích je lepší? Díky.

maris maris

8. 6. 2009 19:55

opuncie, díky:yes:, už mám taky v oblíbených. Je fajn je mít takhle hezky pohromadě. Máš bodíka;-):-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 6. 2009 19:46

Dost dobrý nápad, opuncie!! To si ukládám, protože pořád scháním nějakou polevu, krém, šlak by mne trefil, když si nemůžu třeba vzpomenout na přesný postup u citronové polevy a vím, že tady někde, na nějakém zákusku je. Jenže, když si to neuložím...:-(:yes::yes::yes:+

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: krémy do dortů dortové krémy krem na dort krémy na dort dortový krém lehké recepty dortové krémy recepty lehké dorty krémy na dorty recepty kremy na dorty krémy na dorty recept recepty na dortové krémy krémy na řezy lehký čokoládový krém lehký dort kremy recepty na lehké dorty recept na dortový krém lehký čokoládový dort krémy dortové

Suroviny: tvarohový krém, šlehačka, ztužovač, tvaroh polotučný, vanilka, cukr, šlehačka, šlehačka 40%, ztužovač, jogurt, cukr, šťáva ovocná, želatina, krém čokoládový, šlehačka 40%, ztužovač, čokoláda hořká, želatina, mléko

TopRecepty.cz

Lehké krémy na dort či řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RgDz