Lehké krémy na dort či řezy
Ať už pečete dort nebo nějaké řezy, zajisté oceníte osvědčený recept na krém, který nemusí být jen hutný a těžký, jako je třeba klasický máslový. Připravili jsme si pro vás recepty na tři lehké, svěží, smetanové krémy - s tvarohem, ovocný s jogurtem a čokoládový.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 3 236 kJ / 773 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,83 g |
Tuky | 27,46 g |
Vláknina | 8,50 g |
Cholesterol | 28 mg |
Sodík | 152 mg |
Sůl | 0,28 g |
Sacharidy | 103,49 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Tvarohový krém dochucuji 2 lžícemi nasekané meduňky, šťávou z půlky limetky a kůru naškrábanou na tenké vlásky. Vydrží i do druhého dne. U čokoládového krému je možné čokoládu vynechat a krém ochutit třeba rozpustnou kávou, rozmixovaným ovocem, vaječným koňakem, griotkou atp. Čokoládový krém je tak tuhý, že se dá krájet, používám ho na pařížský dort.
Na slepování laskonek a pusinek, obyčejné piškoty, ovocné košíčky atp. používám jen ochucenou šlehačku. Vždycky používám 40% a dávám ztužovač, protože pak v lednici vydrží i dva dny a neroztéká se.
Krémy s želatinou je dobré lít na korpus, kolem kterého dáme kruh z dortové formy, který dobře přitiskneme k podložce. Pak vlijeme krém, dáme do lednice a necháme ztuhnout, nejlépe přes noc. Ráno dort objedeme nožem s kulatou špičkou, odstraníme kruh a dort dozdobíme.
Pokud na želatinu dáváme ještě polevu, necháme ji chvíli zchladnout a raději pracujeme s hustší polevou, než aby se krém od horké polevy roztekl a dort ztratil tvar.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 6. 2009 20:09
8. 6. 2009 19:55
8. 6. 2009 19:46
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 5 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 6 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 6 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 15 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Právě bylo uvařeno:
Hrnkový koláč s rebarborou
lenkavincibrova@seznam.cz uvařila před 2 hodinami
Muffiny s lesním ovocem
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Žampionoví rarášci
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Salát z ředkviček
Rudischova uvařil před 5 hodinami
Tvarožník s drobenkou
prochajdam uvařila před 5 hodinami
Sýrové bulky
@lucivydrova uvařil před 7 hodinami
Hovězí Wellington
MartinRezac uvařil před 7 hodinami
Žampiónová omáčka
LuciePa uvařil před 8 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborovým tvarohem
Jarka72 uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Jak zdobit moučníky krémem: 6 tipů, jak hezky ozdobit dort nebo zákusek
Pařížskou šlehačku a pařížský krém zvládnete s našimi radami snadno. Víte, jak je od sebe rozpoznat?
Další recepty
Tématické fráze: krémy do dortů dortové krémy krem na dort krémy na dort dortový krém lehké recepty dortové krémy recepty lehké dorty krémy na dorty recepty kremy na dorty krémy na dorty recept recepty na dortové krémy krémy na řezy lehký čokoládový krém lehký dort kremy recepty na lehké dorty recept na dortový krém lehký čokoládový dort krémy dortové
Suroviny: tvarohový krém, šlehačka, ztužovač, tvaroh polotučný, vanilka, cukr, šlehačka, šlehačka 40%, ztužovač, jogurt, cukr, šťáva ovocná, želatina, krém čokoládový, šlehačka 40%, ztužovač, čokoláda hořká, želatina, mléko
Lehké krémy na dort či řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RgDz
18 názorů