Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 864 kJ / 446 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,42 g |
Tuky | 30,99 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 418 mg |
Sůl | 0,89 g |
Sacharidy | 5,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z bílků našleháme tuhý sníh, zlehka přidáme krupici a žloutky, vlijeme do vymaštěného pekáčku a do zlatova upečeme.
Krok 2: Hotový svítek pomalu zkrápíme vřelým sladkým mlékem, necháme vsáknout a potom podáváme přelitý ještě ovocnou šťávou.
Zveřejněno 20. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lehký svítek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0M5
Moje poznámka
Lehký svítek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0M5
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Přidáno před 5 hodinami
Třešňová granita
Přidáno před 10 hodinami
Broskvový kompot
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové placičky s nivou
Přidáno před 14 hodinami
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno 29. 6. 2025 17:36
Naložený česnek v sádle
Přidáno 29. 6. 2025 17:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláč s rebarborou a tvarohem
Lucie Hertlova před 59 minutami
Řezy ORGASMUS
jaroslava.muckova61 před 5 hodinami
Vepřové srdce na smetaně
Sahula před 6 hodinami
Guláš z vepřového srdce a jater
Sahula před 6 hodinami
Křenová krkovička pečená s brambory
Sahula před 7 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Werronika před 7 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Evculina84 před 8 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
loribert před 10 hodinami
Mrkvová bábovka
Misad před 11 hodinami
Tématické fráze:
krupicový svítek,
lehké moučníky,
sladký svítek,
krupicový svítek do koprové omáčky,
borůvkový svítek,
svítek s borůvkami,
svítky recept,
svítek sladký,
svítky,
recept na sladký svítek,
svítek z krupice,
lehky moucnik,
zeleninový svitek,
svítek s borůvkama,
sladký svítek recept,
ovocny svitek,
svítek-recept,
recept na svítky,
kardinálovy řezy,
jablkový koláč
Suroviny:
vejce,
krupice,
mléko,
šťáva ovocná,
cukr,
tuk
Komentáře (10)
ale polil půl litrem horkého oslazeného méka a nechal aspoň 5 minut vsáknout ( mléko-ne bílou vodu).
Pak se krájel na talíře a poléval borůvkovým kompotem nebo přesnídávkami (dnes říkáme pyré).
jo ještě -dělal se z krupičky,ne z krupice.
Moc díky Jana