Lehký svítek

toprecepty.cz Kuchař:

Moučníky , Ostatní 8 názorů

43

Suroviny

4 vajíčka
8 rovných lžic krupice
0,5 dl mléka
ovocná šťáva
cukr
tuk (na vymazání pekáčku)
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků našleháme tuhý sníh, zlehka přidáme krupici a žloutky, vlijeme do vymaštěného pekáčku a do zlatova upečeme.

  2. Hotový svítek pomalu zkrápíme vřelým sladkým mlékem, necháme vsáknout a potom podáváme přelitý ještě ovocnou šťávou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lehký svítek

  • Babun21 Babun21

    Jakou používáte ovocnou šťávu, nebo jak se dá vyrobit? Děkuji :-)

    Odpovědět

  • pupajz pupajz(neregistrovaný)

    holky - zkuste to přelejt horkým dobrým kakaem

    Odpovědět

  • ligeja ligeja

    tak takovej svítek neznám. Znám pouze slanou variantu, která se pak krájí na menší kostičky a dává se do hotové polívky při servírování(něco místo opečené housky). A to je opravdu luxus :yes:

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Musím pochválit paní Martu.Pěkná fotodokumentace a hlavně recept ,který mi pomohl.Dnes si toto jídlo přeje můj manžel, já vím má divné chutě. Já toto jídlo osobně nejím.
    Moc díky Jana:-p:yes:

    Odpovědět

  • Marta Marta

    krájí se velice dobře, jako piškot, nádherně to drželo pohromadě. Ale ta krupice je opravdu nezvyklá, příště bych spíš dala do kupy hrubou a polohrubou mouku a přelít opravdu něčím hodně sladkým, svítek není sladký vůbec ;-):-).

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    :-O...to taky vidím poprvé...ptám se asi blbě...ale jak se to pak krájí a jí?...jde to nějak?...na fotce vypadá hezky...

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    No, já jsem nikdy nic takového nedělala, ale Marti, já ti plus dám za moc hezké fotky;-):yes:

    Odpovědět

  • Marta Marta

    tentokrát bodíka asi nedám, svítek není špatný, je krásně nadýchaný a lehký, ale na mě je ta krupice v něm moc hrubá, umím si ho lépe představit s moukou :-).

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo