Skořicové řezy Almoyshavena
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 7 983 kJ / 1 908 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,79 g |
Tuky | 117,78 g |
Vláknina | 7,65 g |
Cholesterol | 905 mg |
Sodík | 324 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 166,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento koláč pochází ze Španělska, peče se téměř v každé domácnosti a je oblíbeným moučníkem, protože je jednoduchý, chutný a rychlý. Suroviny jsou cenově dostupné a většinou je doma najdete.
podle Takprosto.cc
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 5. 2021 16:35
23. 5. 2021 16:32
23. 5. 2021 16:00
5. 9. 2017 13:27
5. 3. 2017 16:20
5. 3. 2017 09:16
Tato sladkost má svůj původ v arabské kuchyni, pochází z oblasti Valencie, konkrétně z městečka Xativa. Dříve se připravoval jen o postním čtvrtku. Jeho název ve valencijštině je almoixàvena (čte se almojšávena) nebo také monjavina.
5. 3. 2017 08:46
5. 3. 2017 00:07
4. 3. 2017 21:38
4. 3. 2017 19:41
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 12 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 13 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 14 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 21 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 9 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 9 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 9 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 9 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 10 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 10 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 11 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 12 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Ze špekáčků, které zbyly z čarodějnic, vytvoříte skvělá jídla: Stačí použít pivo, zeleninu, alobal nebo ocet
Čínské retro řízečky: Z málo masa vyčarujeme hodně řízků a ještě do nich můžeme využít zbytky
Další recepty
Tématické fráze: trhací buchta skořicová skoricove rezy španělský skořicový koláč skořicový koláč almoyshavena španělské řezy skořicové těsto španělsko skořicový koláč skořicové mraky odpalované těsto se skořicí španělská buchta španělská trhací buchta s jablky španělská skořicová buchta arabske řezy skořicový koláč z odpalovaného těsta kynutý skořicový chlebíček skořicovy rez rychly recept mraky řezy skořicové mraky recepty buchta skořicové mraky takprosto.cc
Suroviny: voda, máslo, olej, mouka hladká, sůl, vejce, cukr krupice, skořice mletá
Skořicové řezy Almoyshavena
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0jkX
10 názorů