Masová nádivka
Masová nádivka bude určitě vítaným zpestřením sváteční velikonoční tabule. Lze ji připravit i dopředu a chutná jak teplá tak studená. Pokud ji dobře okořeníte a zapečete do zlatova, uvidíte že z talířů rychle zmizí.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 8 614 kJ / 2 059 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 202,10 g |
Tuky | 59,88 g |
Vláknina | 12,90 g |
Cholesterol | 1,66 g |
Sodík | 2,75 g |
Sůl | 6,42 g |
Sacharidy | 171,42 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 4. 2018 07:43
Jj, také to tak cítím
***
Název rcp "Masová nádivka" sice nelže, ale i tak se jedná spíše o Hlavičku...
Chápu, že letos na Velikonoce se moc kopřiv neurodilo, ale cpát sem místo něčeho zeleného (pažitky, petržílku, špenátu - kterými jsou markety přímo nacpané) zrovínka rozmarýn, je patrně z nouze necnost ale spíše ryzí lidová tvořivost...
Dovolím si ještě přípodotek k množství rozmarýny:
Rozmarýnu mám rád, rád ji do jídla používám...
Šalvěj v jídle rád nemám, a spíše než perorálně ji užívám zevně - k obkladům
Mám ověřeno, že např. rozmarýnová omáčka, nebo pudink či panna cotta ochucená rozmarýnkem v množství větším než malém a při vaření déle než pár minut, se chuťově posune do pryč. Jídlo je cítit po plesnivině a chutná po šalvěji. Dost možná i proto, že obě rostliny jsou z čeledi hluchavkovitých, ale zatímco ze šalvěje vůni rozmarýny nevymámíte, tak opačně, zvláště při přepísknutém množství a délce vaření se to stát může.
***
MiskaM:
Píšete: rozmarýn je dost aromatický,
No, právě proto
Možná se mýlím, ale výše psané je myšleno spíše jako upozornění, čeho že se možní realizátoři tohoto rcp mohou případně dočkat (5 snítek rozmarýnu DO 1,5 kg)
Patrně má vliv, kam se rozmarýnek dává: při pečení skopového dávám NA maso a POD maso násobně více rozmarýny, než je uvedeno zde v rcp při pečení brambor dávám bylinky méně, ale DO pudinku dávám max. 1 snítku/1,5 kg, a zde má na100% vliv DÉLKA tepelné úpravy.
No, nepochybuji ale, že vám chutnalo Možná i proto, že mé nerezové patro je méně nerezové než to vaše a i proto moje maličkost drobné chuťové nuance vnímá jinak...
3. 4. 2018 07:41
3. 4. 2018 00:11
3. 4. 2018 00:07
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 3 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 5 hodinami
Zapečené kuřecí prso s rajčaty a sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 23 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Právě bylo uvařeno:
Vepřová bratislavská plec
MamkaTerka uvařila před 7 minutami
Kureci ragu s cizrnou
Aylanii uvařila před 7 minutami
Mleté kuřecí karbanátky se sýrem uvnitř
Januli-holky uvařila před 14 minutami
Putimské vepřové nudličky
romanka1009 uvařila před 1 hodinou
Kaše z ovesných vloček
Klara17 uvařila před 1 hodinou
Bábovka ze zakysané smetany, s vůní skořice
zacekz uvařil před 1 hodinou
Segedínský guláš
Eva z HK uvařila před 1 hodinou
Domácí chleba z trouby
Martin432 uvařila před 2 hodinami
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
kraloja uvařila před 3 hodinami
Hrníčkové vafle
Possy uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Vyrobte si mast z rýmovníku. Pomůže v boji proti nachlazení a uleví od bolavých dutin. Vyzkoušejte oblíbený recept na jeho přípravu
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Další recepty
Tématické fráze: masová nádivka masove nadivky recept na masovou nádivku velikonoční nádivka délka pečení masova nadivka do kuřete nádivka masová nádivka recept recept na nádivky peceni masove nadivky masovánádivka nádivka do kuřete masová recepty kuřecí masová směs masová hlavička recept masová hlavička recept nádivka z kuřecího vařeného masa nádivka délka na pečení maso vé nádivky nádivka do kuřete masová směs masová nádivka do krůty masová nádivka recept
Suroviny: plec vepřová, bok uzený, prsa kuřecí, sůl, bobkový list, koření nové koření, pepř, rohlík, rozmarýn, petrželka, pepř mletý, ořech muškátový, vývar masový, vejce, bílek, máslo, strouhanka
Masová nádivka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BJ1Q
4 názory