Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 750 kJ /
896 kcal
Bílkoviny12,78 g
Tuky91,06 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 520 mg
Sodík 141 mg
Sůl0,31 g
Sacharidy6,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rohlíky nakrájíme na kostky. Rozehřejeme 1/3 másla a opražíme rohlíky dozlatova s 1 polévkovou lžíci vegety. Dáme celou lžíci, nádivka musí být skoro až přesolená, ale při pečení sůl vsákne do kuřete. Krok 2: Dáme do misky a polijeme asi 1 dcl mléka a druhou třetinou másla, kterou jsme předtím rozpustili. Rozšleháme vajíčko a přidáme do náplně. Zasypeme natí a okořeníme. Krok 3: Náplň má mít polohustou konzistenci. Kuře rozřízneme napůl. Od prsní části s rukou oddělíme kůži, i od stehna, aby nám vznikl prostor na náplň. Krok 4: Naplníme kuře, osolíme a dáme péct na 180°C na 1 hodinu. Potom potřeme poslední částí másla a dopékáme 20 minut dočervena.

Zveřejněno 23. 3. 2009 14:29

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře s žemlovo-máslovou nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Bggo

Podobné recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře s žemlovo-máslovou nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Bggo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Taky plním nádvku jedině pod kůži. Pak tomu říkáme, "kuře jako prase" ;-)

Taky plním nádvku jedině pod kůži. Pak tomu říkáme, "kuře jako prase" ;-)

Voľakedy som plnku cpala dovnútra kurčaťa,ale keď sa dá pod kožu,je to oveľa lepšie:-p

;-):-p:yes:

Taky takhle používám nádivku, nevěřili byste, co se jí tam vejde! Většinou přimíchám strouhanou šunku, někdy žampiony. Nádivka nechá vždycky v mase svojí příchuť. Dávám bod.

:-O ty tu nádivku nacpeš každému kousku pod kůži - no to by mně nenapadlo. Super :yes::yes::yes: Určitě vyzkouším. Bodík letí ;-)

Ja dávam niekedy aj trocha pečene,to je tiež super.:-)

Katarinko, tady ty náplně jsou úplně nejlepří. Ještě jsem se k tomu nedostala, ale podobně plním bůček, jen je tam malinko jiný postup a myslím, že tam jdou rozškvařené škvarky. Nikdy mi moc nechutnaly masové náplně, říkala jsem si, maso v mase:-(. Ten rohlík krásně nasákne chuť toho masa. Dávám ti plus a ukládám;-)

Tématické fráze:
plnka do kurete, rohlíková nádivka, kuře s nadívkou, nádivka kuře, nádivka na kuře, nádivky k masum, zemlova plnka, kuře nádívka, nádivka do kuřete, plnka ke kuřeti, kuře s kaštanovou nádivkou, domaca rohlikova plnka do kurcata, kureci plnka, rohlíková nádivka do kuřete, maklova nadivka, rohlíková plnka, nádivka pod kuře, plnka na kuře, kuřecí stehno s máslovou nádivkou, rohlikova plnka do kurete

Suroviny:
kuře, máslo, žemle, vegeta, sůl, pepř mletý, mléko, vejce, nať petrželová

Přidat fotografie receptu