Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččiny kynuté buchty

Babiččiny buchty tak, aby je zvládl i ten, kdo chce kynuté buchty péct úplně poprvé. Podrobné postupy jsou požehnáním pro všechny začátečníky. Babiččiny buchty můžete naplnit i hustým džemem nebo tvarohovou nádivkou.

Hodnocení receptu je 4,9 (32×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 180 min Doba tepelné úpravy: 30 min

210 min (180 min příprava + 30 min tepelná úprava)

11. 4. 2018 20:13

Suroviny pro 24 kusů

24 kusů

Nutriční hodnoty

Energie20 052 kJ / 4 793 kcal
Bílkoviny119,88 g
Tuky145,05 g
Vláknina54,18 g
Cholesterol 658 mg
Sodík 353 mg
Sůl0,79 g
Sacharidy724,82 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Wikki

13. 4. 2018 10:05

Dajda: Máte ráda konflikty :-? Proč opět kazíte diskusi pod receptem.;-(

JanaDorazinova JanaDorazinova

13. 4. 2018 10:01

Dajda: Já jsem neřekla, že to vidím jako přínos, jen to tak šíleně neřeším. Ze dne na den si prohlížím nové recepty, tak jak přijdou. Buď se mi líbí, nebo ne a nehledám hned další, pokud nechci něco, kde je méně mouky, cukru a podobně. Pak jsem ráda, že mám na výběr:-8..Proč se zbytečně rozčilovat, když to nemůžete změnit?? Není na nás, abychom adminům nakazovali, co a jak mají dělat, i když by to mnozí rádi dělali :-p, ale holt mají 2 možnosti. Buď to respektovat, nebo si založit své stránky a nastavit si svá pravidla.

dvevtroube dvevtroube

13. 4. 2018 09:52

Dajda: Váš názor Vám neberu, ale ať je k věci. Tady nebudu řešit, jestli jsou moje buchty 1., 5. nebo 250.:-8

srettka

13. 4. 2018 08:53

Je to na draka s tím počtem duplreceptů. Pokud nemám rcp zařazen v oblíbených, hledám beztak dle hodnocení. Projdu prvních 10 nejlépe hodnocených a z nich vybírám. Abych pročítala zástupy stejných, na to nemám čas a ani chuť. Ale už to neřeším, neb to nemá smyslu;-)

magdalenka magdalenka

13. 4. 2018 08:30

Dajda: :-8

Dajda Dajda

13. 4. 2018 08:17

dvevtroube: V pořádku: Vy máte právo přidat svůj recept, i když je multiplicitní. Nezapomínejte však na to, že jste na veřejných stránkách a že kdokoli, kdo na ně zavítá, má právo říci k němu svůj názor, a může to být palec nahoru i palec dolů. Howgh - konec házená hrachu na zeď!

Jana Dorazinová-Remková: Top-recepty jsou hodně dobré, ale to, co vidíte jako přínos, vidím já jako vadu na kráse a zřejmě nejsem sama. I když kolik lidí, tolik názorů ..... Je mi líto, že se v tomto bodě neshoduji právě s názory administrátorů, jejichž práce si velmi vážím!

JanaDorazinova JanaDorazinova

13. 4. 2018 07:32

dvevtroube: Správně.. Nehledě na to, že administrátoři těchto stránek už několikrát upozornili, že podobné recepty nevadí a vysvětlili proč. Takže, jestliže je tady rajská omáčka 180x a neznámý uživatel si ji zadá do vyhledávače na seznamu, zavítá zde na Toprecepty, protože jich tady bude nejvíc.;-). A to je pro portál Topreceptů přínosem;-)

dvevtroube dvevtroube

13. 4. 2018 07:07

Dajda: Chápu, nechcete tady mít bambilion stejných receptů, ale...

Obecné podmínky:
2.3 – Přidáním receptu souhlasíte, že recept bude přidán do Vašeho osobního profilu, kde bude přístupný ostatním uživatelům. - Ano, já zde na svém profilu chci mít tyto buchty a je mi jedno, že je tu už po 269. Buchty jsem upekla, nafotila, natočila a chci to uveřejnit...

3.2 - Provozovatelé stránek si vyhrazují právo nepřidat jakýkoli recept, smazat již přidané recepty, smazat nevhodné komentáře, příspěvky v diskusi a uživatelské účty bez písemného upozornění. - Recept mi byl schválen, tak kde je problém? Vy si tu vytváříte nějaké své podmínky?

A v neposlední řadě: Pro všechny tvůrce portálu www.toprecepty.cz je seriózní jednání nejvyšší prioritou. Stejně velký důraz je kladen i na ochranu osobních údajů, spokojenost uživatelů, příjemné prostředí... Nemám ten pocit, no. Zatím je to tu jen o tom, jak někoho napadnout a hanit jeho přidaný recept.

Hezký den:-K

Dajda Dajda

13. 4. 2018 06:18

mikklik: Tak to máte pravdu, recept je opravdu velmi srozumitelně napsaný. :yes: Ale to neznamená, že ty ostatní nejsou, alespoň některé!

Víte, tady nejde o frflání, ale o snahu - bohužel už dlouho naprosto marnou - učinit tyto stránky přehlednějšími a usnadnit vyhledávání receptu na konkrétní pokrm. Je tu spousta zajímavých receptů, které se však těžko hledají, pokud si je nedáte do oblíbených. Kvantita a kvalita opravdu nejsou totéž! Jakmile totiž dáte do hledáčku konkrétní název, objeví se Vám spousty receptů, které se většinou moc neodlišují. Nicméně Vás to svádí si je přečíst a objevit, jestli někde není nějaká přísada navíc nebo užitečná poznámka apod.. Po přečtení pěti receptů to mě osobně většinou přestane bavit. Nováček pak může být docela bezradný, zda má péci buchty z 500 nebo 600 g mouky, zda na toto množství má dát lžíci cukru nebo 120 g, jestli dát celá vajíčka nebo jenom žloutky. A už vůbec neví, zda může věřit vkladateli receptu, že právě ty jeho buchty "jsou naprosto výborné".

Před pár lety jsem objevila zdejší recept na opravdu výborné tvarohové řezy https://www.toprecepty.cz/recept/13237-uzasny-tvar... :yes: (možná by si jich nevšimla v té haldě podobných, ale upozornil mě na ně kalendář, který dostávám každým rokem od majitelů tohoto webu - to je opravdu skvělý nápad! :yes: ). Vložila ho sem mamkapavla v roce 2010. Od té doby se tu naprosto totožný recept objevil mnohokrát. Proč? Proč si další vkladatelé nemohou ověřit, zda tu stejný recept už není? Jako kdyby žárlili na tu nepřebernou haldu nadšených komentářů a chtěli se na nich podílet!

Taky se mi už stalo, že jsem přidala hodně podobný recept, protože jsem ten původní nenašla. Proto jsem raději požádala o jeho smazání, nedělám si zářezy, kolik tu mám zveřejněných receptů. To by podle mého názoru neměl být hlavní cíl přispěvatelů. Zatím mě nikdo o opaku nepřesvědčil a asi hned tak nepřesvědčí.

dvevtroube dvevtroube

12. 4. 2018 23:45

Jana Dorazinová-Remková: Já se jen tak ze zvědavosti rozhlédla tady a mrkla na pár receptů. Přesněji na komentáře a je mi už vše jasné :-8.

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 4. 2018 23:34

dvevtroube: Tak to se málo rozhlížíš :-D

dvevtroube dvevtroube

12. 4. 2018 22:41

Tedy vy jste tady vážně neuvěřitelný 8-( :-D.
Přispívám i jinam, ale s tímto jsem se ještě nesetkala :-Q.

mikklik

12. 4. 2018 22:35

Lenunka a ostatní frfly: abyste se z toho kritizování receptů nezbláznily. Aspoň je recept pěkně napsaný a upekl by podle něj určitě i začínající pekař. Nazdar! :-Q

Lenunka Lenunka

12. 4. 2018 19:40

já se musím přiznat, že na tom receptu také nic výjimečného nevidím, klasický recept na buchty, který je tu x krát, jen je v něm víc cukru, já na půl kila mouky dávám 60 g jako tuku :-)
jinak mě pobavil argument:
Tyhle jsou jiné :-8. Pro mě určitě, proto jsou i tady, u mě na blogu a také na youtube.
to, že je něco na youtube nebo na blogu přece neznamená, že to je originální skvělá perla, kterou jinde nikdo nenalezne:-)
a taky mě rozesmálo, že tu někdo takovýhle recept hledal a nenašel:-D

magdalenka magdalenka

12. 4. 2018 18:11

Veronika.Hrozna: ak si tu dáš do vyhľadávača "buchty" nájdeš kopu receptov, takže je prekvapujúce, že si nenašla. Veľa ich je práve z pol kila múky.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: babiččiny buchty nadýchané kynuté buchty babiččiny makové buchty babiciny buchty babiciny kynute buchty makové buchty kynuté recept cim potrit kynute buchty kynuté makove buchty babiciny buchty recept babicciny buchty recept kynuté buchty cim potrit buchty čím potřít buchty po upečení cim potrit upecene buchty babiččiny recepty kynuté buchty bez vajec babiččiny buchty s tvarohem babičtiny kynuté buchty babiččiny buchty na sadle cim potrit kynute buchty po upečení

Suroviny: mouka hladká, droždí, cukr krupice, cukr vanilkový, mléko, máslo, vejce, žloutek, sůl, sádlo, máslo, mléko, cukr, mák mletý, rum, povidla švestková, rum

TopRecepty.cz

Babiččiny kynuté buchty

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nmn6