

Kynute povidlove buchty (bezvajecne)
Suroviny
- 750 g hladké mouky (pouzila som Maida)
- 2 kávové lžičky sušených kvasnic
- 4 lžice krystalového cukru
- 1 ks vanilkového cukru
- špetka soli
- 200 ml rostlinného oleje
- 375 ml teplého mléka
- džem
- olej na potření
Postup přípravy receptu
Do misky si dáme prosátou mouku, cukr, sůl, sušené kvasnice, vanilkový cukr a promícháme. Zahřejeme si mléko a do něj naliji olej. Mléko z olejem zapracujeme do mouky. Rukou vypracujeme elastické, nelepivé těsto. Misku přikryjeme kuchyňskou utěrkou a necháme 1 hodinu kynout na teplém místě.
Po 1 hodině kynutí těsto rukou znovu prohněteme. Rozdělíme si ho na 3 části a postupně každou část vyválíme na asi 1/2-1 cm hrubou placku. Placku rozřízneme do mřížky tak, abychom měli dostatečně velké "čtverce" na které poklademe kousek džemu.
Kraje každého čtverce naplněného džemem spojíme prsty tak, aby nám vznikla buchtička. Pekáč vymažeme olejem, buchtičky na něj poklademe vedle sebe, nepříliš natěsno a necháme 15 minut do kynout.
Mezitím si předehřejeme troubu na 200°C. Buchtičky před pečením zlehka potřeme olejem a pečeme asi 20 minut. Hotové pocukrujeme. Stejně si můžete upéct i dukátové buchtičky.
Poznámka od kuchařky
Recept na buchty som nasla tu: http://varecha.pravda.sk/recepty/kysnute-pecene-bu...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kynute povidlove buchty (bezvajecne)
-
Jak se na mě smějou.
-
Buchtičky vypadají krásně určitě zkusím
-
Jsou výborné! Přidala jsem do těsta a tvarohové náplně ještě trochu citrónové kůry a jak jsme si pomlaskávali.
-
Tak již konečně vím jak si upéct a pochutnat na povidlových buchtách. To bude hamham............
-
Miško
dnes jsem měla premiéru v pečení buchet.
Povedly se výborně
Těsto je chuťově skvělé a výborně se s ním pracuje. Dávám bodíka a přidávám fotku.
-
Michško, díky za vysvětlení, četla jsem lekvar, viděla džem a byla zmatená :)).
-
+1 jsou pěkné
převod kvasnic
jedna čajová lžička sušených kvasnic = 1/4 kostičky čerstvých = 10,5 gramu
kdo má rád jablka, může zkusit naplnit strouhanými ochucenými jablky -
@Klariska, lekvar su povidla a buchty su povodne lekvarove (s povidlami). Ale kde byvam, slivkovy lekvar v obchodoch nikdy nemaju, tak som pouzila dzem.
-
Miško nádherné
-
Myslela jsem si, že lekvar jsou povidla (tedy ze švestek), zdá se, že je to jinak?
-
Konecne buchty, kam se davaji susene kvasnice
. Normalni nesezenu a pokazde strasne zapasim s davkovanim
-
Krásné buchty a s povidly by mohly být úplně super.
-
Nemáš zač, když můžu tak poradím, měj se
-
To si zapamatam
Dakujem.
-
Miško, mě moje babička vždycky říkala, že buchty jsou tvrdé díky bílku, tak někdy dám raději dva žloutky, než jedno celé vajíčko.