Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Spaghetti alla Carbonara

Každé sousto je dokonalým spojením těstovin s krémovou omáčkou z vajec, sýra Parmigiano-Reggiano, slaniny nebo pancetty a čerstvě mletého pepře.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

18. 2. 2008 21:31

Suroviny pro 3 porce

3 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 642 kJ / 3 021 kcal
Bílkoviny109,82 g
Tuky191,24 g
Vláknina13,50 g
Cholesterol 1,24 g
Sodík 3,29 g
Sůl8,07 g
Sacharidy208,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Používám parmazán Parmigiano-Reggiano. Je to něco jiného než ty věčné kečupové omáčky, jak jsme zvyklí u nás.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Ladislav Koch

9. 12. 2009 21:16

Carbonara a smetana??? to nemůžete myslet vážně.:-//

martina82

21. 10. 2009 14:39

carbonara je opravdu vyborna delam ji casto a musim uznat ze recept mate super ..pochvala jirimu ktery to napsal moc zpravne:yes:

Bibinka Bibinka

11. 6. 2009 22:24

Jirko výborná poznámka, budu se tím řídit;-)ty to asi dobře znáš, jak vidím:-O tak díky:-!

Jirka

11. 6. 2009 22:15

Horké špagety se dají do mísy, kde jsme předtím smíchali VAJEČNÉ ŽLOUTKY A SÝR! Promíchá se to a pak jen lehoučce prohřeje v teplé slanině! Carbonara není omáčka!!!! Pozor na to!

xenifer836

24. 4. 2009 12:44

za studená néé to je špatně špagety musí být velice teplé at se vajíčko vůbec spojí:-!:yes:

Merylas Merylas (moderátorka)

7. 3. 2009 19:48

Vybusna,moc hezké fotečky:yes::-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 3. 2009 19:34

Ahááááá!:-)):-D A já celý den čekala na fotku!:-)):-D

vybusna vybusna

7. 3. 2009 19:32

no ved som sa to konecne naucila!!! uz ma tie zeny tu stvali s takymi krasnymi foteckami:-* vies co minule som robila znovu kolozvarsku....a aj som premyslala, ze vymenim tu fotku...ale som sa rozhodla nechat....ta fotka vyzera uplne nemy uzas:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 3. 2009 19:27

Teda, vybusna, ja špagety moc nemusím, těstoviny mi připadají všechny úplně stejné-nudle, jako nudle:-)) ale tohle fakt vypadá skvěle! Krásně jsi to nfotila, lépe, než koložvarské zelí, či co to bylo!:-)):-D:yes::yes::yes:

vybusna vybusna

7. 3. 2009 18:16

robim to inak, ale carbonar je tu uz tolko, takze to napisem iba sem. 150 g anglickej slaniny rozkvarim na masle. ked ju vyprazim a trosku zachladne prilejem tam trochu bieleho vina. 5 zltok rozslaham v mise, v ktorej budem miesat hotove spagety. do zltok prilejem trochu smotany (niekto dava vodu v kt. sa varili spagety, niekto dava 5 zltok + a 1 bielok). do vajickovej zmesy, vsypem struhany syr (parmazan nam nechuti, takze my davame obycajny struhany), sol, mlete korenie a vychladnutu vyskvarenu slaninu aj s omastkom. poriadne zamiesam. uvarene spagety, priamo z vriacej vody, prekladam k zltkovej zmesy, co najskor, aby boli co najhorucejsie. na chvilu misu prikryjem. potom premiesam. spagety su krasne kremove, maximalne syte. nakoniec vsypeme petrzlenovu vniatku...ja som nemala a dala som bazalkove listky.

Alena

9. 1. 2009 20:46

Moc dobry:-p

vybusna vybusna

9. 1. 2009 19:40

uznavam, ze je to napisane dost nejasne. ja carbonara robim, tak, ze vajicka dobre rozlaham so smotanou...vajec davam priblizne podla osob a smotany rozhodne menej ako 2 dcl. Do zmesy pridam aj nejake susene bylinky a trochu papriky a soli. tuto zmes vlejem do nadoby, v ktorej budem miesat spagety. spagety hned po uvareni, musia byt horuce....vlozim k vajickovej zmesy, fakt je dolezite aby boli spagety horuce, aby sa vajicka zrazili a akokeby uvarili. a vyskvarenu slaninu dam na spagety.

Tom

9. 1. 2009 19:20

a co ty vajíčka???:-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pasta carbonara omáčka carbonara špagety alla carbonara carbonara recept špagety carbonara recepty špagety carbonara recept carbonara špagety carbonara špageti carbonara špagety carbonare spagetti carbonara recept carbonara spagety ala carbonara pasta carbonara recept testoviny carbonara carbonara omáčka spagetti carbonara recept těstoviny alla carbonara recept pasta carbonara omáčka carbonara recept

Suroviny: vejce, smetana, pažitka, parmazán, slanina, těstoviny špagety, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Spaghetti alla Carbonara

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gQD