Spaghetti carbonara
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Energie | 5 308 kJ / 1 269 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,84 g |
Tuky | 27,64 g |
Vláknina | 29,50 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 333 mg |
Sůl | 0,65 g |
Sacharidy | 187,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Na špagety carbonara jsem tady pár receptů našla. Ale buď v nich byla smetana anebo pancetta či slanina. Správně má být ve špagetách carbonara guanciale, což je neuzená slanina z vepřových líček anebo laloku. Bohužel nutno dodat, že chuť pancetty nebo slaniny s guanciale nelze srovnávat. Dá se říci, že to byla uzenina přímo stvořená pro tento recept. A ta smetana je zbytečná, krémové omáčky lze docílit i bez ní a to i s celými vejci a není nutné přidávat další kalorie do už tak poměrně těžkého jídla.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 2. 2017 22:15
18. 2. 2017 16:16
18. 2. 2017 14:15
No, poslal bych SZ že abychom zde neplevelili, ale jste želbohu neregi
https://www.google.it/#q=pasta+carbonara+panna
Rcp jsem nestudoval, předpokládám ale, že jsou to italské stránky...
18. 2. 2017 13:48
Ja to vidim jinak, smetanu si do carbonary da ten, kdo smetanu muze (ma ji rad), coz je zde mensina, nebo ten, kdo ji bez smetany (carbonaru) neumi uvarit.
18. 2. 2017 13:08
No, stran lidové tvořivosti s upravováním tradičních receptů by bylo lze polemizovat (ale ne tady) a dalo by se polemizovat i s každou druhou vaší myšlenkou (ale raději ne tady), leč dovolím si nesouhlasit s Paul Sulc: Pán je sice ve svých názorech aspoň konzistentní (viz koment https://www.toprecepty.cz/recept/11574-spagety-car... ale pravdu může mít asi stejnou jako pověstný televizní lecebrita která se nesmazatelně zapsala do dějin kulinařiny rčením: "...a nemáte-li tam to, tak tam dejte to co máte!"
Na rozdíl od Pavlíka Sulců se nerad opakuji (viz odkaz výše) ale co se týká té smetany v carbonara mu rád dávám za pravdu: Není pravda, že v It. se zásadně (jak se v mnohých diskuzích zdůrazňuje) nepřidává smetana. V některých, především v severních regionech (asi vliv rakouské kuchyně) smetanu používají. Ne vždy, ale občas používají
18. 2. 2017 13:06
18. 2. 2017 07:27
18. 2. 2017 07:16
18. 2. 2017 04:45
28. 3. 2015 11:46
23. 3. 2015 22:17
20. 3. 2015 09:16
19. 3. 2015 21:12
19. 3. 2015 19:28
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 7 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 12 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 14 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Právě bylo uvařeno:
Zapečená tarhoňa
Markeeta uvařil před 22 minutami
Vepřové maso na česneku
Jitule82 uvařila před 33 minutami
Snadnější varianta výborného medovníku na velký plech
Adlla uvařila před 1 hodinou
Sušenky s arašídovým máslem a čokoládou
@lucivydrova uvařila před 2 hodinami
Sójové kostky a la Katův šleh
Kristian uvařila před 2 hodinami
Ananasové řezy s mascarpone
Sendo uvařila před 3 hodinami
Špagety "Alfredo"
Panova uvařila před 3 hodinami
Zelný salát s červenou čočkou
Zizalinka uvařila před 5 hodinami
Quiche se špenátem a brokolicí
Denny2711 uvařila před 5 hodinami
Zdravý banánový chlebík
Kristian uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: spaghetti carbonara špagety carbonara albert spagety car neuzená slanina spaghetti carbonara recept špagetové carbonara špagety carbonara lidl špagety carbonara špagety..carbonara carbonara se slaninou recept carbonara smetana albert spageti di carbonare spaghetti di carbonara pancetta carbonara carbonara špagety recept top recepty špagety carbonára špagetové carbonara lidl recept carbonara recept.cz spaghetti vejce spagetti di carbonata
Suroviny: těstoviny špagety, guanciale, vejce, pecorino, sýr gran moravia, česnek, pepř mletý, bazalka čerstvá
Spaghetti carbonara
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K2jz
14 názorů