Ječné kroupy s cizrnou a rajčaty
Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Energie | 11 079 kJ / 2 648 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,58 g |
Tuky | 52,33 g |
Vláknina | 171,84 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 97 mg |
Sůl | 0,08 g |
Sacharidy | 352,07 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jak uvařit kroupy:
1 hrnek ječných krup, 2 hrnky vody, špetka soli, lžička olivového oleje.
Ječné kroupy omyjeme pod kohoutkem teplou vodu a vložíme je do hrnce.
Přidáme 2 hrníčky horké vodu, špetku soli a pár kapek oleje.
Přivedeme k varu a snížíme na nejmenší plamen, vaříme zakryté asi 20 minut.
Pak hrnec s kroupami odstavíme a necháme dojít přikryté, až se vypaří voda, tím jsou ječné kroupy připravené pro další zpracování.
Ječné kroupy jsou zdrojem vitamínu E a kyseliny listové. Kromě toho v nich ještě najdeme množství vitamínů B1, B6 a B3 (PP).
Z minerálů za zmínku určitě stojí železo, draslík, hořčík a zinek. Je v nich přibližně šest procent vlákniny. Pravidelná konzumace ječných krup pomáhá zlepšit činnost oběhové soustavy, má blahodárný účinek na srdce, zvyšuje naši schopnost zvládat stres, zlepšuje kvalitu nehtů i vlasů, urychluje metabolismus a také výrazně prospívá správnému fungování trávicí soustavy. Kroupy mají také mírně močopudné účinky
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 3. 2019 16:58
20. 3. 2019 12:08
20. 3. 2019 08:28
20. 3. 2019 08:25
20. 3. 2019 07:54
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 1 hodinou
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 5 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Právě bylo uvařeno:
Kuře à la husa
Gregusa uvařila před 54 minutami
Poctivá květáková polévka
TondaJ uvařila před 1 hodinou
Smažené tvarohové koblížky
Wikki uvařil před 2 hodinami
Listové mřížky s pudinkem a ovocem
Olminka uvařila před 2 hodinami
Rybí filé v těstíčku
Maykl83 uvařila před 2 hodinami
Výborný čočkový salát
dolja uvařila před 2 hodinami
Salát z červené řepy s křenem
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Ředkvičky na smetaně
Carlosss40 uvařila před 2 hodinami
Plněné papriky v zeleninové omáčce v pomalém hrnci
Jaja.27 uvařila před 4 hodinami
Rajská polévka se špeclemi
Ivcatkoo uvařil před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Doudlebské ušaté koláče podle receptu Josefa Maršálka: Neuvěřitelně vláčné koláče s několika náplněmi chutnají božsky
Marie Terezie ujížděla na kávě a ořechovém dortíku a milovala drůbež, především šťavnaté a voňavé kuře à la zajíc
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
Další recepty
Tématické fráze: cizrna recepty kroupy recepty recepty z cizrny cizrna recept cizrna s kroupami recepty z krup cizrna s rajčaty recept na kroupy recept na cizrnu priprava jecnych krup kroupy recept rajčata recepty kroupy recept cizrna s s rajčaty recepty na cizrnu cizrna v receptech salát z cizrny a krup recepty z ječných krup recept s cizrnou
Suroviny: kroupy, cizrna, rajče, vývar zeleninový, paprika čerstvá červená, protlak rajčatový, olej olivový, cibule červená, česnek, římský kmín mletý, sůl, pepř, petrželka hladkolistá, máta čerstvá, chilli paprika čerstvá
Ječné kroupy s cizrnou a rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XKkk
5 názorů