Zeleninová polévka s cizrnou

maris Kuchařka:

Polévky 23 názorů

515
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Suroviny

2 mrkve
1/2 celeru
1 petržel
3 mladé cibulky i s natí
kousek bílé ředkve
3 stroužky česneku
3 - 4 brambory
1 konzerva cizrny
zeleninový bujón
sůl
pepř
olej
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájenou zeleninu lehce osmahneme na oleji, zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme a přivedeme k varu. Po chvilce přidáme brambory nakrájené na kostičky a vaříme doměkka.

  2. Krátce před koncem vaření vložíme okapanou cizrnu a necháme přejít varem. Přidáme nakrájenou cibulovou nať, případně dochutíme. Zeleninu můžeme libovolně obměňovat podle sezony nebo podle toho, co právě máme doma.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 193 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Zeleninová polévka s cizrnou

  • maris maris(autor receptu)

    Miquel: moc děkuji za vyzkoušení a za jako vždy - krásnou fotku. Od Tebe mě to obzvlášť těší;-):-)

    Odpovědět

  • Miquel Miquel

    Použil jsem sušenou (namočenou a pak uvařenou) cizrnu, jinak jsem polévku dělal téměř stejně jako je uvedeno v receptu :-p

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    myslím,že tahle polévečka nebude mít chybu,vyzkouším a dávám :yes:;-):-K

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

    vyborny recept!:yes:

    Odpovědět

  • lubica lubica

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Gábi, díky za odkaz. Koukám, že teda dlouho namáčet a je taky zajímavé to, že aby nenadýmala, mají se přidat nějaké bylinky. Já na staré roky je snad začnu sbírat:-)) Tady se s nimi hodně setkávám, každý používí bazalku, tymián, věci, které jsem já nikdy nepoužívala a už jsou delší dobu i v mém jídelníčku. No, člověk se učí celý život, ne?;-)

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Jani cizrna je luštěnina, možná trochu podobná hrchu viz třeba zde http://www.varimezdrave.cz/jak-uvarit-a-pripravit-... :-))

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Já hlavně nemám vůbec tušení, co to je "cizrna":-O Asi zas budu za vola v Albertu, ale zeptám se. Je to hlavně proto, že jsem ji nikdy nepoužila:-8

    Odpovědět

  • maris maris(autor receptu)

    Marto, mám radost, že chutnalo a fotka je krásná, máš nádhernou misku:yes::-)

    Odpovědět

  • Marta Marta

    už jsem přihlášená :-D...ještě si dovolím připojit fotku, i když vedle té první zrovna moc nevypadá :-)

    Odpovědět

  • Marta Marta(neregistrovaná)

    polévku jsme měli k večeři, byla naprosto úžasná a celé rodince chutnala :yes::-p, jen sranda byla, když došlo na pepření, do mlýnku jsem si nachystala své obvyklé dvě kuličky pepře (jen tak decentně, byla i pro děti) a já mlela a mlela...bylo mi to nějaké divné - ale už bylo pozdě...až pak jsem si uvědomila, že mi dcera musela při posledním vaření naházet pár kuliček do mlýnku :-S

    Odpovědět

  • hanny hanny

    Tak tohle je přesně polévka podle mého gusta. :yes: Cizrna je výborná luštěnina a souhlasím s Terezkou, že když se spěchá, je konzerva skvělá varianta, ale když ne, lepší uvařit. Za mě jedna. :-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Prima, rozšiřuju si slovník ;-), jen nechápu proč mi to ukázalo, že je to to samé :-(, ale dám na Terezku a tady použiju sušenou, ale stejně ze zvědavosti se mrknu po té konzervě :-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Dievčatá, cizrna = cícer:-D A dostať ho aj v konzerve, podobne ako fauľu, ale ja vždy kupujem cícer ako strukovinu a uvarím si ho sama. Je akosi chutnejšia, aj keď sa človek ponáhľa tak použije aj v konzerve:-D:yes: Cícer namáčam a potom varím v kuchte.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    a polievka vyzera ozaj perfektne....

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo